Polecane

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Jesienna kolekcja EST by eS.

Jesienna kolekcja EST by eS.

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Sałatka z melona

Słonawe  i lekko pikantne składniki harmonijnie łączą się z orzeźwiającym smakiem melona.

czas: 10 min + 60 min chłodzenie

liczba porcji: 4

składniki:
1 dojrzały melon
puszka tuńczyka w oliwie
1 jabłko
1 cebula
2 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz, świeżo posiekany koperek

przyrządzanie:

Melon pokroić w ćwiartki, usunąć pestki i wyciąć cały miąższ. Pokroić go w kostkę i odsączyć na sicie. Jabłko pokroić w paski. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Majonez rozrobić z ketchupem i sokiem z cytryny. Składniki wymieszać z posiekaną cebulą i sosem oraz przyprawami. Posypać z wierzchu posiekanym koperkiem. Wstawić na godzinę do lodówki.

uwagi:
Podawać jako przystawkę z bagietką.

Podobne artykuły

24 Komentarzy

  1. sspy
    15 lipca 2007 at 02:42

    od razu po zrobiennu okropne bo melon b slodki i z tunczykiem sie nie zgral :(

  2. MBess
    22 maja 2007 at 17:52

    Zrobilam wersje minimum – tylko tunczyk, oliwa z oliwek i melon – wyszlo fajnie. Jeden minus – pokruszony tunczyk nie najladniej wyglada:/

  3. 1`by
    9 kwietnia 2007 at 21:18

    w mordke dobrusie…:)

  4. Jola
    24 listopada 2006 at 17:40

    Wprawdzie jeszcze tego nie robiłam, ale podono świetne! Polecam xD

  5. paw
    10 listopada 2006 at 22:24

    obrzydliwe

  6. anuśŚś
    5 lipca 2006 at 14:22

    przepyswzna sałatka :D wszyscy chca przepis na nią, na prawde palce lizac ;)

  7. smakosz rodu Wojdanów
    30 maja 2006 at 18:11

    Moim zdaniem jest pyszna przepis wyśmienity jako zawodowy smakosz niejadłem nic leprzego z melona. SUPER SMACZNE

  8. eliza
    13 lutego 2006 at 16:27

    bardzo fajny przepis, samego melona nie da się jeść

  9. xandar
    28 września 2005 at 09:45

    zrobiłem tę sałtkę i powiem szczerze że to najgorszy przepis jaki próbowałem z tej strony. wygląda mało apetycznie /cały czas podchodzi sokiem z melona/ i średnio fajne jest połączenie melona z tuńczykiem. Jesli melon to raczej prosciutto crudo, a jesli tuńczyk to sałatka z tunczyka;)

  10. Cienki
    11 sierpnia 2005 at 16:56

    Świetne, polecam wszystkim :-)

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Sałatki
Sałatka waldorff

Jabłka obrać pokroić w paski. Seler naciowy umyć i drobno pokroić. Szprotki delikatnie odsączyć z zalewy. Każdą porcję z sałatki...

Zamknij