Polecane

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Sałatka z rukolą i mozzarellą

Słynne włoskie przysmaki na jednym półmisku - to musi smakować fantastycznie!

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:
250 g rukoli
15 pomidorków koktajlowych
1 kula sera mozarella
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
sól, świeżo zmielony pieprz

przyrządzanie:

Rukole i pomidorki dokładnie umyć i osuszyć. Ser mozzarella odsączyć z zalewy i pokroić na niewielkie kawałki. Pomidorki przekroić na połówki. Ocet wymieszać z solą i pieprzem, a następnie dodać oliwę. Sos wymieszać ze składnikami sałatki.

Podobne artykuły

64 Comments

  1. tuśka
    5 lutego 2008 at 21:02

    osobiście uwielbiam rukolę,do tej suróweczki można dodać cieniutkie plasterki parmezanu.

  2. Ty$Q
    5 lutego 2008 at 15:25

    Hmmn, spisałam przepis zobaczymy co to za specjał…

  3. krs
    10 grudnia 2007 at 14:14

    Bez rewelacji, polecam z suszonymi pomidorami, jak już ktos lubi rukolę.

  4. J.
    22 października 2007 at 17:11

    ja z reguly zamiast mozarelli dodaje gorgonzolle albo blekitny lazur i zawsze – koniecznie! – prazone pestki dyni… Rewelacja

  5. martyna
    23 września 2007 at 20:43

    Rukola jest obrzydliwa ;/

  6. kajka
    19 lipca 2007 at 21:07

    Ja jadłam tę sałatkę w hotelu \’Mariott\”,gdzie zamiast pomidorów były suszone pomidory w zalewie-rewelka!!!!

  7. DVD
    21 kwietnia 2007 at 14:10

    jakieś takie…

  8. A
    14 lutego 2007 at 17:41

    prosty, niezwykle szybki przepis. Sałatka na 5-

  9. kaks
    15 października 2005 at 12:07

    zajefajny przepis

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Sałatki
Sałatka z roszponką

Roszponkę i pomidorki koktajlowe dokładnie umyć. Orzechy drobno posiekać. Ocet wymieszać z połową łyżeczki soli i świeżo zmielonym pieprzem, a na...

Zamknij