Polecane

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Śliwówka

Mimo łagodnego smaku ta nalewka ze śliwek z dodatkiem rodzynek ma solidną moc i dobrze rozgrzewa

czas: 30 minut + 1,5 miesiąca

składniki:
1 kg dojrzałych węgierek
4 suszone śliwki
łyżka rodzynek
1/2 l spirytusu
1/2 l wódki
1/2 kg cukru

przyrządzanie:

Umyte węgierki wypestkować i wrzucić do słoja. Dodać suszone śliwki i rodzynki. Zalać wódką i spirytusem. Odstawić na miesiąć, a następnie zlać do butelek i zakorować. Owoce zasypać połową kilograma cukru i dodac pół szklanki wody w celu uzyskania likieru śliwkowego. Wymieszac i odstawić na 2 tygodnie. Również zlać do butelek, dodajac ewentulanie wcześniej ok. pół szklanki wódki. Obie wersje nie muszą dojrzewać.

Podobne artykuły

42 Comments

  1. Babcia
    19 października 2006 at 08:54

    Ok zrobiłam nalewkę ale będzie piorunująco mocna,kto ją wypije?

  2. bluzniercze plotki
    6 października 2006 at 11:15

    po 3 tygodniach wygląda przepieknie w słoju. Jak możecie to powiedzcie dlaczego nalewka z brzoskwiń ma być niedokręcona w słoiku??

  3. kasia
    3 października 2006 at 21:26

    czy dobrze rozumiem…..uzyskany likier śliwkowy nie mieszamy z nalewką, którą uzyskaliśmy po miesiącu oczekiwania?

  4. bebe
    16 września 2006 at 17:47

    Moja sliwówka juz dojrzewa – bedzie gotowa na narty do piersióweczki – świetny rozgrzewacz na stok :)

  5. dlugi
    14 września 2006 at 14:55

    najgorsze jest czekanie

  6. sławek
    13 września 2006 at 13:08

    W jakiej temperaturze ma stać słój ze śliwkami , wódką i spirytusem ?

  7. Palce lizać
    11 września 2006 at 20:11

    słój nalezy zakręcić. smacznego!

  8. GHOST20/F.E.A.R.
    11 września 2006 at 18:29

    to samo pytanie co peacock

  9. peacock
    19 sierpnia 2006 at 22:10

    Czy w pierwszej fazie, po zalaniu wódką i spirytusem, słój należy zakorkować, czy zostawić otwarty ?

  10. bolek
    27 czerwca 2006 at 07:22

    pychota

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na nalewki
Likier kawowy

Zmieloną kawę zalać dwoma litrami wrzącej wody. Odstawić na kilka godzin, aby opadły fusy, następnie przecedzić przez gazę, a potem...

Zamknij