Polecane

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Jesienna kolekcja EST by eS.

Jesienna kolekcja EST by eS.

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą

Ta potrawa smakować będzie - wbrew pozorom -  nie tylko miłośnikom specyficznych smaków szpinaku i gorgonzoli. Połącznie tych składników daje bowiem odbrębną kulinarną jakość.

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
400 g makarony spaghetti
500 g świeżego szpinaku
150 sera gorgonzola
 1 ząbek czosnku
sól, pieprz do smaku

przyrządzanie:

Szpinak dokładnie umyć, usunąć uszkodzone liście, odciąć ogonki. Zblanszować. Do szpinaku dodać pokruszony ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podgrzewać. Doprawić do smaku, pamiętając, ze ser jest dość słony.
 Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju według przepisu podanego na opakowaniu. Gdy będzie al dente, odcedzić. Przełożyć do ogrzanego naczynia, wymieszać z sosem.

uwagi:
Zamiast gorgonzoli można użyć innego \"niebieskiego\" sera pleśniowego.

Podobne artykuły

8 Komentarzy

  1. B.
    3 stycznia 2013 at 13:29

    Do szpinaku dodaje swieżej bazylii, daje bardzo fajny aromat :) Przepyszne !!

  2. boczek
    9 marca 2010 at 10:12

    ja robię to na bazie smażonego wędzonego boczku (surowego a nie parzonego); makaron al dente mieszam z boczkiem i szpinakiem a z sera (pół na pół pikantnej i łagodnej gorgonzolli) i śmietany (22%) robię sos, którym zalewam porcje w ceramicznych miseczkach i zapiekam w 150 stopniach. Mniam…

  3. ivonka
    24 lutego 2010 at 18:58

    pychotka

  4. konrad
    14 listopada 2008 at 16:18

    polecam jak napisała marta dodając śmietanę oraz dodatkowo doprawiając gałką muszkatołową. oprócz tego polecam spróbować sam sos z krewetkami dodatkowo zagryzając grzankami z pomidorem i mozzarellą.

  5. marta
    5 sierpnia 2008 at 13:03

    Ja dodaje jeszcze dwie lub 3 łyzki smietany

  6. felek_snk
    19 stycznia 2007 at 12:41

    ja mam takie pytanko mieszkam w malym miasteczku i trudno bedzie mi dostac ser plesniowy czy moge uzyc zwyklego sera albo jakis inny skladnik? prosze o odpowiedż na gg: 9541049

  7. paula
    22 grudnia 2006 at 21:22

    pyszne!!! ja dodaje kawalki kurczaka.podsmazam je lekko w oliwie jak mi zostaje od szpinaku.

  8. szuja
    11 września 2005 at 14:54

    ja dodaje wiecej czosnku i czasem kostke rosolowa

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Dania główne
Placuszki z ryżu i sera

Ryż ugotować w osolonej wodzie, a nastepnie wystudzić. Cebulki umyc i oczyścić, drobniutko pokroić. Ryż wymieszać z cebulką jajami, serem...

Zamknij