Polecane

Czy to Ty zgarnęłaś buty marki CLARKS? Wyniki konkursu!

Czy to Ty zgarnęłaś buty marki CLARKS? Wyniki konkursu!

Wygraj zestaw biżuterii By Dziubeka

Wygraj zestaw biżuterii By Dziubeka

Najmodniejsze buty na jesień

Najmodniejsze buty na jesień

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Joga… na obcasach

Joga… na obcasach

Odżywianie w czasie ciąży

Odżywianie w czasie ciąży

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Carpaccio Żubrówkowe

Carpaccio Żubrówkowe

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Szczupak po lidzbarsku

Szczupak zapiekany w sosie z typowo polskimi składnikami: suszonymi grzybami i kiszonymi ogórkami

przepis z kuchni: polskiej

czas: 45 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 szczupak (ok. 1,5 kg)
3 kiszone ogórki
150 g śmietany
1 szklanka suszonych grzybów
pół szklanki tartego żółtego sera
2 cebule
kilka łyżek mąki
sól, pieprz, majeranek
olej do smażenia

przyrządzanie:

Szczupaka obrać, podzielić na filety, usunąć ości, dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki.
Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Następnie odlać, ponownie zalać wrzątkiem i gotować pod przykryciem ok. 15 minut do miękkości, po czym odsączyć i wystudzone pokroić na cienkie paseczki.
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na złoto. Ogórki drobno pokroić, wymieszać z grzybami, cebulą, śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Rybę oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Następnie ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekanek, polać sosem, posypać tartym pieprzem i zapiekać ok 10 minut w temperaturze 180 stopni (aż ser się rozpuści i nieco przyrumieni).

Podobne artykuły

23 Comments

  1. ale
    25 maja 2008 at 10:02

    dobre

  2. Martus
    1 kwietnia 2008 at 20:56

    Naprawde rewelacja!!!!! Rodzinka byla zachwycona!!!

  3. mati_alek
    27 stycznia 2008 at 20:33

    bardzo dobre, super przepis – dziękuję za zamieszczenie

  4. z belfastu
    9 stycznia 2008 at 17:39

    Szczupak jest pyszny pod kazda postacia szczegolnie smazony na masle z pieczarkami

  5. pawel wasilewski
    22 grudnia 2007 at 11:40

    zajebiste

  6. jaro
    11 grudnia 2007 at 21:35

    bylo super

  7. lolo
    18 listopada 2007 at 11:37

    makłowicz za duzo telewizji!!!!!!!!

  8. aureos
    4 września 2007 at 20:17

    supcio zarcie

  9. makłowicz
    2 kwietnia 2007 at 18:52

    to jest bleeeeeeeeeeeeee nie powinniście to podawać zatruć sie można

  10. dobre dobre
    1 kwietnia 2007 at 13:15

    moja mamusika mi moze zrobi:)

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Dania główne
Zapiekanka z grzybów i ziemniaków

Grzyby obrać, dokładnie opłukać, pokroić na niebyt drobne kawałki. Cebulę drobno posiekać i zeszklić w dużym rondlu. Dodać pokrojone grzyby...

Zamknij