Polecane

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Joga… na obcasach

Joga… na obcasach

Odżywianie w czasie ciąży

Odżywianie w czasie ciąży

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Carpaccio Żubrówkowe

Carpaccio Żubrówkowe

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Zawód – blogerka

Zawód – blogerka

Agnieszka Szulim i Antoni Pawlicki w marce LEVI’S

Agnieszka Szulim i Antoni Pawlicki w marce LEVI’S

Bądź stylowa nawet przed komputerem!

Bądź stylowa nawet przed komputerem!

Wygraj naturalne świece Green Dragonfly!

Wygraj naturalne świece Green Dragonfly!

Tatar z wędzonego łososia

Idealna przystawka do wykwintnej kolacji ze szlachetnym białym winem lub wytrawnym szampanem.

czas: 10 minut + 1/2 h chłodzenia

liczba porcji: 2

składniki:
100 g wędzonego łososia
1 cebula
2 korniszony
oliwa
łyżka drobno posiekanych ziół (koperek, pietruszka, oregano)
łyżka odsączonych kaparów
Łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

przyrządzanie:

Cebulkę i półtora korniszona pokroić w kostkę. Łososia rozdrobnić. Z przygotowanych kaparów odłożyć dwie sztuki, a resztę zmiksować z przygotowanymi składnikami. Dodać oliwę i sok z cytryny. Delikatnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem ozdobić plasterkami korniszona, kaparami i ziołami. Podawać z białym pieczywem i odorbiną sosu majonezowego.

Podobne artykuły

35 Comments

  1. okison
    18 czerwca 2009 at 20:52

    pychota wyśmienity

  2. autumn_water
    14 lutego 2009 at 15:05

    Pycha!!!
    Na wszystkie okazje!

  3. gabi
    13 stycznia 2009 at 14:42

    bardzo smaczne i superowskie

  4. pusiek
    31 października 2008 at 18:45

    polecam tę potrawe jest spox!!!!!!

  5. Slimak
    23 sierpnia 2008 at 16:46

    Jest god zarcie

  6. rick
    2 czerwca 2008 at 14:06

    proponuje zmienic nazwe na wedztar

  7. Lef
    2 maja 2008 at 23:13

    Moim zdaniem powinno być jeszcze żółtko…

  8. naonao
    16 marca 2008 at 04:01

    najpyszniejszy podają u Rybaków w Sopocie!Podaja go z kleksem czarnego kawioru obłożony posiekanymi marynatkami.

  9. kucharka
    23 sierpnia 2007 at 21:25

    trzeba wypróbować ;p;p;d

  10. kamil
    21 kwietnia 2007 at 19:55

    pyszny jest tatar z lososia wedzonego i surowego przyrzadzony jak tatar z poledwicy wolowej

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Przekąski
Plastry smażonego sera z sałatką z papryki

Ser pokroić na plastry grubości okolo 1 cm. Maczać w rozbełtanym z odrobiną soli jajku. Obtoczyć w bułce tartej. Panierkę...

Zamknij