Polecane

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Tatar z wędzonego łososia

Idealna przystawka do wykwintnej kolacji ze szlachetnym białym winem lub wytrawnym szampanem.

czas: 10 minut + 1/2 h chłodzenia

liczba porcji: 2

składniki:
100 g wędzonego łososia
1 cebula
2 korniszony
oliwa
łyżka drobno posiekanych ziół (koperek, pietruszka, oregano)
łyżka odsączonych kaparów
Łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

przyrządzanie:

Cebulkę i półtora korniszona pokroić w kostkę. Łososia rozdrobnić. Z przygotowanych kaparów odłożyć dwie sztuki, a resztę zmiksować z przygotowanymi składnikami. Dodać oliwę i sok z cytryny. Delikatnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem ozdobić plasterkami korniszona, kaparami i ziołami. Podawać z białym pieczywem i odorbiną sosu majonezowego.

Podobne artykuły

35 Comments

  1. okison
    18 czerwca 2009 at 20:52

    pychota wyśmienity

  2. autumn_water
    14 lutego 2009 at 15:05

    Pycha!!!
    Na wszystkie okazje!

  3. gabi
    13 stycznia 2009 at 14:42

    bardzo smaczne i superowskie

  4. pusiek
    31 października 2008 at 18:45

    polecam tę potrawe jest spox!!!!!!

  5. Slimak
    23 sierpnia 2008 at 16:46

    Jest god zarcie

  6. rick
    2 czerwca 2008 at 14:06

    proponuje zmienic nazwe na wedztar

  7. Lef
    2 maja 2008 at 23:13

    Moim zdaniem powinno być jeszcze żółtko…

  8. naonao
    16 marca 2008 at 04:01

    najpyszniejszy podają u Rybaków w Sopocie!Podaja go z kleksem czarnego kawioru obłożony posiekanymi marynatkami.

  9. kucharka
    23 sierpnia 2007 at 21:25

    trzeba wypróbować ;p;p;d

  10. kamil
    21 kwietnia 2007 at 19:55

    pyszny jest tatar z lososia wedzonego i surowego przyrzadzony jak tatar z poledwicy wolowej

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Przekąski
Plastry smażonego sera z sałatką z papryki

Ser pokroić na plastry grubości okolo 1 cm. Maczać w rozbełtanym z odrobiną soli jajku. Obtoczyć w bułce tartej. Panierkę...

Zamknij