Polecane

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Warstwowa sałatka z majonezem

Delikatna w smaku i atrakcyjnie wyglądająca sałatka z jajkami, tuńczykiem i żółtym serem

przepis z kuchni: polskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 5

składniki:
5 jajek 
200 g sera żółtego (gouda) 
puszka groszku 
puszka kukurydzy 
1 duża cebula
2 puszki tuńczyka 
pół szklanki majonezu  
pół szklanki jogurtu naturalnego
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz, papryka w proszku

przyrządzanie:

Jajka ugotować na twardo z odrobiną soli, aby nie popękały skorupki. Następnie wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tuńczyka, kukurydzę i groszek odsączyć. Cebulę i pietruszkę dorobno posiekać. Jajka obrać ze skorupek, oddzielić białka od żółtek.
Przygotować dużą, przezroczystą miskę. Białka zetrzeć na tarce i ułożyć na dnie. Nastepnie wsypać straty ser, połowę tuńczyka, posypać solą i pieprzem oraz połowa natki pietruszki. Z majonezu i jogurtu odrobiny soli przygotować sos, którego połową polać przygotowane warstwy. następnie ułożyć groszek i kukurydzę, cebulę, drugą połowę tuńczyka, resztę natki i pozostałym sosem. Na wierzchu ułożyć starte na tarce żółtka, udekrować gałązkami pietruszki i posypać papryką w proszku.


 

Podobne artykuły

31 Komentarzy

  1. Anonim
    9 listopada 2006 at 12:04

  2. Anonim
    22 sierpnia 2006 at 10:15

    mysle ze groszek nie pasuje ale seler lub gotowany por

  3. olgunia
    3 sierpnia 2006 at 18:21

    sałatka jest przepyszna, ja jednak nie daję sosu na wierzch, wydaje mi się wtedy lepsza:)

  4. Pychota
    10 czerwca 2006 at 04:30

    Brzmi naprawde apetycznie! sprobuje na pewno!! :)

  5. Judka
    22 maja 2006 at 17:29

    Właśnie robię sałatke, mam nadzieję, że mi jakoś wyjdzie. =]

  6. ala
    14 kwietnia 2006 at 13:45

    super przepis!! polecam!!

  7. elek
    16 marca 2006 at 12:02

    pychota naprawde polecam

  8. kam
    25 lutego 2006 at 00:19

    jadłam u kumpelki – pychotka!!!!!!!!!!!!!

  9. Palce_lizać
    5 listopada 2005 at 12:39

    Rozdrabniany w sosie własnym. Pozdrowienia :)

  10. anq
    5 listopada 2005 at 12:20

    w jakim sosie ma być tuńczyk??we własnym czy w oleju??;)

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Sałatki
Sałata w sosie winegret

Warzywa umyć i osuszyć. Liście sałaty porwać na niewelkie kawałki. Pomidory pokroić w ósemki, ogórki obrać i pokroić w grube...

Zamknij