Polecane

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

Wygraj zestaw biżuterii By Dziubeka

Wygraj zestaw biżuterii By Dziubeka

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Męskie gadżety, w które warto zainwestować

Męskie gadżety, w które warto zainwestować

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Joga… na obcasach

Joga… na obcasach

Odżywianie w czasie ciąży

Odżywianie w czasie ciąży

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Zupa grzybowa z suszonych grzybów

Jedna z najlepszych zup dla miłośników grzybów. Poznaj przepis kulinarny na wyśmienitą zupę  z suszonych grzybów…


Składniki przepisu kulinarnego:

  • 100 g suszonych grzybów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Wykonanie przepisu kulinarnego:

  • Grzyby opłukać, zalać 1,5 l wody, moczyć 1 godzinę, gotować 30 minut.
  • Warzywa obrać, opłukać. Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju, 1 marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę do grzybów. Gotować 30 minut. Wywar przecedzić, grzyby pokroić w paski i dodać ponownie do wywaru, doprawić solą i pieprzem.
  • 1 marchewkę pokroić w bardzo drobną kostkę, dorzucić do zupy. Gotować 3 minuty i podawać z łazankami lub lanymi kluskami.
  • Zupę można przygotować na bulionie zamiast wody.
  • Do wywaru można dodać 100 g namoczonych suszonych śliwek zamiast marchewki
  • Zupę można też zaciągnąć łyżką mąki przesmażonej na oliwie lub maśle.

Podobne artykuły

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Zupy
Zupa ze świeżych grzybów i warzyw
Zupa ze świeżych grzybów i warzyw

Świeże grzyby i warzywa to podstawowy składnik do przepisu kulinarnego, który zachwyci Cię swoim aromatem. Wypróbuj przepis na niecodzienną zupę...

Zamknij