Polecane

Do kogo lecą prześliczne świece Green Dragonfly?

Do kogo lecą prześliczne świece Green Dragonfly?

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Jesienna kolekcja EST by eS.

Jesienna kolekcja EST by eS.

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Zupa jarzynowa minestrone

Znana potrawa kuchni włoskiej. Szczególnie świetnie smakuje latem, kiedy jest pod dostatkiem świeżych i aromatycznych warzyw. NIezbyt trudna do przygotowania.

przepis z kuchni: włoskiej

czas: ok. 1 godziny

liczba porcji: 4

składniki:
2 marchwie,
250 g fasolki szparagowej,
300 g cukini,
2 pomidory,
1 i 1/2 l bulionu warzywnego (może być z kostki),
puszka gorszku,
50 g drobnego makaronu,
sól, swieżo zmielony piperz, zioła: bazylia, tymianek, 1-2 ząbki czosnku,
2-3 łyżki startego parmezanu

przyrządzanie:

Warzywa umyć, oczyścić. Marchew pokroić w słupki, cukinię w cienkie plasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, grubo pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Na niezbyt rozgrzany olej w garnku, w którym zmaierzamy gotować zupę, wrzucić czosnek. Po chwili dodać marchew i fasolkę. Dusić ok. 3 min. Zalać bulionem. Po pięciu minutach dodać cukinię i pomidory. Po chwili dodć zioła, makaron i groszek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypaną parmezanem.

uwagi:
Jeśli gotujesz zupę zimą, zamiast świeżych warzyw (pomidorów czy fasolki) można dodać mrożone lub z puszki. Wtedy nalezy je wrzucić do garnka później, gdyż do miękkości dojdą znacznie szybciej.

Podobne artykuły

35 Komentarzy

  1. sinner
    18 października 2007 at 21:37

    aj,taka srednia.

  2. mirka
    25 czerwca 2007 at 09:37

    dobraz zupka -polecam :):)

  3. szymon
    26 marca 2007 at 12:59

    super zupa

  4. szymon
    26 marca 2007 at 12:59

    super zupa

  5. skuper
    22 marca 2007 at 17:02

    doradzam wam zupe jarzynową ale zmiksowaną z dodatkiem mleka

    PYSZNA JEST MIKSOWANA

  6. bbk
    27 września 2006 at 14:00

    beznadzieja

  7. emil
    14 marca 2006 at 17:17

    super zupka

  8. ewa
    1 lutego 2006 at 17:56

    Szukałam tego przepisu- zgubiłam stary, ale już mam.Mój, ze strony restaurants.pl, ma seler naciowy – dla mnie jest kluczowy!!! Ale cukinia też fajna, dekoracyjna, jednak aromat to jednak seler (2 lodyżki)

  9. Nika
    27 października 2005 at 09:48

    Nie miałam pojęcia co to za zupa dopóki u synka w przedszkolu jej nie podali. Rezultat? Maluszek był nią zachwycony. Polecamy!!

  10. kaczuszka
    14 października 2005 at 08:35

    nie dodalam marchewki ani groszku, bo nie chcialo mi sie isc do sklepu, ale i tak PYCHA!

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Zupy
zupazawokado
Zupa ziemniaczana z awokado

Ziemniaki i cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. W dużym rondlu podsmażyc na oleju. Zalać bulionem i mlekiem....

Zamknij