Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

5 rzeczy, które mogą Cię postarzeć

5 rzeczy, które mogą Cię postarzeć

6 RZECZY, dzięki którym facet bardziej podoba się kobietom

6 RZECZY, dzięki którym facet bardziej podoba się kobietom

5 ciekawych propozycji filmowych na DZISIEJSZY WIECZÓR

5 ciekawych propozycji filmowych na DZISIEJSZY WIECZÓR

8 sygnałów, że on chce być twoim KOCHANKIEM, a nie CHŁOPAKIEM!

8 sygnałów, że on chce być twoim KOCHANKIEM, a nie CHŁOPAKIEM!

Oto możliwe powody, dlaczego on ci nie odpisuje…

Oto możliwe powody, dlaczego on ci nie odpisuje…

10 POKUS, którym nie potrafią się oprzeć faceci

10 POKUS, którym nie potrafią się oprzeć faceci

8 zdjęć, które przekonają Cię do zrobienia sobie TATUAŻU

8 zdjęć, które przekonają Cię do zrobienia sobie TATUAŻU

5 GWIAZD, którym daleko od idealnego uśmiechu

5 GWIAZD, którym daleko od idealnego uśmiechu

Serum do rzęs – zrób je sama

Serum do rzęs – zrób je sama

7 pomysłów na bardzo krótkie włosy

7 pomysłów na bardzo krótkie włosy

10 błędów w MAKIJAŻU, które niesamowicie brzydzą FACETÓW

10 błędów w MAKIJAŻU, które niesamowicie brzydzą FACETÓW

ABS – piękny brzuch w 10 MINUT

ABS – piękny brzuch w 10 MINUT

7 modelek, które wyglądają identycznie jak księżniczki DISNEYA

7 modelek, które wyglądają identycznie jak księżniczki DISNEYA

TOP 16 kobiecych cech wyglądu, za którymi szaleją MĘŻCZYŹNI

TOP 16 kobiecych cech wyglądu, za którymi szaleją MĘŻCZYŹNI

Panga na ostro zapiekana w cieście

Panga na ostro zapiekana w cieście, z żółtym serem, podawana w pierzynce z sosu czosnkowego doskonale nadaje się na każdą uroczystość.

Składniki:

  • 6 filetów z pangi białej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • zioła KAMIS: oregano, bazylia, chili, czosnek
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie:


Filety opłukujemy, osuszamy, kroimy na duże kawałki ( filet na 2 góra 3 części), skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie musimy je natrzeć przyprawami i, odstawić do chłodnego pomieszczenia na 2 godziny.

Składniki:

  • 200 gram mąki
  • 1 żółtko
  • 1 białko
  • 250ml wody (najlepiej gazowanej)
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Z podanych składników (oprócz białka) przygotowujemy ciasto. Białko ubijamy na sztywno i dodajemy na samym końcu do ciasta. Filety obtaczamy w mące, a następnie zanurzamy w cieście. Smażymy w dużej ilości tłuszczu na ciemnozłoty kolor.
Bardzo ważna jest kolejność łączenia składników w cieście i obtoczenie ryby w mące. Wtedy ciasto będzie chrupiące i nie odpadnie od ryby.
Po usmażeniu rybę przekładamy na blaszkę z rusztem i posypujemy startym serem. Zapiekamy chwile w piekarniku do czasu roztopienia sera.

Składniki:

  • Przygotowanie:

    Czosnek (3 ząbki) obieramy i przeciskamy przez praskę, lub drobno siekamy, łączymy z jogurtem, majonezem i pokrojonymi jajkami. Miksujemy by nie było „grudek” odstawiamy na godzinę.

    Podajemy z ósemkami cytryny, polaną sosem czosnkowym.
    Całość serwujemy z ryżem.