Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Muzyczna playlista na JESIEŃ

Muzyczna playlista na JESIEŃ

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

5 nowości książkowych dla DZIECI

5 nowości książkowych dla DZIECI

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Pasztet z cukinii i szpinaku

Atrakcyjnie przygotowana potrawa według przepisu kulinarnego do którego niezbędne są…

Składniki przepisu kulinarnego:

  • 1,5 kg cukinii
  • 4 łyżki oliwy
  • 300 g cebuli
  • 150 g tartej bułki
  • 200 ml mleka
  • 5 jajek
  • 500 g szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty
  • olej do smarowania formy

Wykonanie:

Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki. Tartą bułkę namoczyć w mleku. Cukinię umyć i pokroić na plasterki. Cebulę i cukinię smaży7ć 10 minut na połowie oliwy. Rozdrobnić je widelcem, dodać odciśniętą z mleka bułkę, jaja, świeżą miętę. Przyprawić pieprzem, solą i utartą gałką muszkatołową.
Szpinak umyć, przebrać usunąć grubsze łodyżki i podsmażyć na pozostałej oliwie. Dodać zmiażdżony czosnek i sól.
Formę pasztetową posmarować olejem; ułożyć połowę masy z cukinią, na niej warstwę szpinaku i pozostałą masę z cukinii. Powierzchnię wyrównać. Przykryć folią aluminiową i piec 1,5 godziny w kąpieli wodnej w temperaturze 180 st.C.