Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Muzyczna playlista na JESIEŃ

Muzyczna playlista na JESIEŃ

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

5 nowości książkowych dla DZIECI

5 nowości książkowych dla DZIECI

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

5 rzeczy, które mogą Cię postarzeć

5 rzeczy, które mogą Cię postarzeć

6 RZECZY, dzięki którym facet bardziej podoba się kobietom

6 RZECZY, dzięki którym facet bardziej podoba się kobietom

5 ciekawych propozycji filmowych na DZISIEJSZY WIECZÓR

5 ciekawych propozycji filmowych na DZISIEJSZY WIECZÓR

Pasztet z zająca

Niezwykle smaczny przepis kulinarny na przekąskę w postaci pasztetu z zająca…

Składniki przepisu:

  • 2 przodki z zająca
  • 400 g wieprzowiny
  • 350 g wątróbki cielęcej
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 3 suszone grzybki
  • 2 liście laurowe
  • 8 ziarenek ziela angielskiego
  • 1 bułka
  • 6 jajek
  • 50 ml koniaku
  • ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • 250 g słoniny

Wykonanie:

Przodki z zająca i wieprzowinę opłukać. Dodać obrane i opłukane warzywa, grzyby, liście laurowe i ziele angielskie. Zalać 500 ml wody. Gotować 1 godzinę 30 minut na małym ogniu. W połowie gotowania posolić. Zostawić mięso w wywarze do ostygnięcia.

Wątróbkę obrać z błon i pokroić na plasterki. Zalać 100 ml gorącego wywaru z gotowania mięsa i dusić razem z 50 g słoniny przez 10 minut. W 100 ml wywaru namoczyć bułkę.
Ostudzone mięso zemleć dwukrotnie z wątróbką, słoniną i bułką. Wbić jajka, wlać koniak, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz imbirem i gałką muszkatołową. Masę wyrobić.
Formę pasztetową wyłożyć pokrojoną na plastry pozostałą słoniną, włożyć masę i wyrównać jej powierzchnię. Piec 1 godzinę 30 minut w temperaturze 180 st.C. Wyjąć z formy po ostygnięciu. Podawać z ćwikłą z chrzanem.