Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

8 typów mężczyzn, którzy nie nadają się na stałego partnera

8 typów mężczyzn, którzy nie nadają się na stałego partnera

10 banalnych sposobów, by oczarować KAŻDEGO faceta

10 banalnych sposobów, by oczarować KAŻDEGO faceta

Sweter oversize – 10 najmodniejszych połączeń w tym sezonie

Sweter oversize – 10 najmodniejszych połączeń w tym sezonie

8 sprytnych sztuczek dla dzieci i rodziców

8 sprytnych sztuczek dla dzieci i rodziców

Kokosowe masełko do ust – zrób go sama!

Kokosowe masełko do ust – zrób go sama!

ROZWIĄZANIE KONKURSU ŚLUBNEGO: sprawdź, czy wygrałaś!

ROZWIĄZANIE KONKURSU ŚLUBNEGO: sprawdź, czy wygrałaś!

8 zdjęć CELEBRYTEK bez makijażu, które ukazują ich NATURALNE PIĘKNO

8 zdjęć CELEBRYTEK bez makijażu, które ukazują ich NATURALNE PIĘKNO

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla dzieci w wieku 6-12 lat

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla dzieci w wieku 6-12 lat

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla brata, chłopaka, taty, męża…

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla brata, chłopaka, taty, męża…

WYBÓR REDAKCJI: top 5 animowanych bajek dla dzieci

WYBÓR REDAKCJI: top 5 animowanych bajek dla dzieci

11 pięknych tatuaży dla PAR

11 pięknych tatuaży dla PAR

16 pozycji, idealnych na szybką przygodę w ŁAZIENCE

16 pozycji, idealnych na szybką przygodę w ŁAZIENCE

10 znaków, że Twój najlepszy kolega chce CZEGOŚ WIĘCEJ

10 znaków, że Twój najlepszy kolega chce CZEGOŚ WIĘCEJ

8 typów mężczyzn, z którymi nie stworzysz SZCZĘŚLIWEGO ZWIĄZKU

8 typów mężczyzn, z którymi nie stworzysz SZCZĘŚLIWEGO ZWIĄZKU

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Pierogi z mięsem i kapustą JAWO z sosem z czerwonego wina, boczkiem i tymiankiem

Pierogi z mięsem i kapustą nie bez powodu kojarzone są z tradycyjną polską kuchnią oraz specjalnościami mam i babć. Kto bowiem nie zna tego charakterystycznego, wyraźnego aromatu kiszonej kapusty, połączonego z zapachem doskonale przyprawionego mięsnego farszu? Warto sięgnąć do smaków dzieciństwa i poświęcić chwilę na przygotowanie dania zaliczanego do kanonu tradycyjnej kuchni polskiej. Pierogi wpisane są w kulinarną kulturę Polaków od wieków. Szybkie tempo życia sprawia, że obecnie najczęściej wykorzystujemy produkty gotowe, które w niczym nie ustępują najlepszym, domowym specjałom. Dzięki nim dosłownie w chwilę możemy przygotować smaczny posiłek. Pomimo przywiązania do tradycji, pierogi z mięsem i kapustą nie zawsze musimy podawać w ten sam sposób. Producent ręcznie robionych pierogów – firma Jawo proponuje, aby podać je z sosem z czerwonego wina, boczkiem i tymiankiem. Jest to doskonały pomysł na oryginalny i elegancki obiad, jak również na romantyczną kolację we dwoje. Oto przepis: Składniki: 1 opakowanie Pierogów z mięsem i kapustą JAWO Składniki sosu: 150 g boczku, 1 średnia cebula, 6 ząbków czosnku, 400 ml czerwonego, półwytrawnego wina, 35 g masła, sól, pieprz do smaku, szczypta tymianku, 1 łyżeczka mąki Przygotowanie sosu: Boczek, cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, a następnie podsmażyć na maśle. Pod koniec smażenia dodać niecałe 300 ml wina, tymianek i dusić około 7 min. Następnie zagęścić całość zawiesiną z mąki i pozostałego wina. Tak przygotowanym sosem należy polać ugotowane zgodnie z instrukcją na opakowaniu pierogi JAWO i gotowe. Potrawę przystroić można gałązkami świeżej pietruszki. Smacznego!