Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

TOP 5 dziewczyńskich seriali

TOP 5 dziewczyńskich seriali

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

TOP 3 książki dla rodziców

TOP 3 książki dla rodziców

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Fryzury gwiazd w wieku 50+

Fryzury gwiazd w wieku 50+

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

Piróg biłgorajski

Przepis na piróg biłgorajski jest tani i prosty w przygotowaniu. Zapraszam do skorzystania z przepisu i życzę smacznego!!!

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 1 kostka masła
  • 20 g drożdży
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru
  • 700 g ziemniaków
  • 500 g kaszy gryczanej
  • 350 g sera twarogowego

Przygotowanie:

Farsz: Ziemniaki ugotować, odlać wodę, zostawiając trochę na dnie.
Wygnieść, dodać kaszę, smalec, pozostawić pod przykryciem, by kasza napęczniała i zmiękła. Dodać ser, przyprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę, jajka u dobrze wymieszać.
Ciasto: Drożdże rozkruszyć, dodać proszek do pieczenia, szczyptę soli, odrobinę cukru, śmietanę i wymieszać. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło, posiekać je z mąką, dodać śmietanę z drożdżami. Wyrobić gładkie ciasto, podzielić je na pół, jedną częścią wyłożyć dno i boki wysmarowanej masłem formy. Wyłożyć nadzienie na ciasto, przykryć drugim płatem ciasta, posmarować jajkiem i wstawić do pieca na 1 godzinę i 40 minut. Podawać na ciepło, można z sosem grzybowym, bądź śmietaną.