Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

5 sobowtórów gwiazd, których nie da się odróżnić

5 sobowtórów gwiazd, których nie da się odróżnić

6 filmów ŚWIĄTECZNYCH, których prawdopodobnie nie znasz

6 filmów ŚWIĄTECZNYCH, których prawdopodobnie nie znasz

+10 ŚWIĄTECZNYCH gifów

+10 ŚWIĄTECZNYCH gifów

10 seks pozycji – najlepsze podczas okresu

10 seks pozycji – najlepsze podczas okresu

Seks podczas okresu? 7 rzeczy, które musisz wiedzieć

Seks podczas okresu? 7 rzeczy, które musisz wiedzieć

TOP 20 pozycji, których FACECI najczęściej szukają w INTERNECIE

TOP 20 pozycji, których FACECI najczęściej szukają w INTERNECIE

12 sukienek nie tylko na Święta – przegląd sieciówek

12 sukienek nie tylko na Święta – przegląd sieciówek

10 pozycji seksualnych – idealnych dla LENIWEJ kochanki

10 pozycji seksualnych – idealnych dla LENIWEJ kochanki

CZY wpadłaś mu w oko? 12 znaków, że TAK ! ! !

CZY wpadłaś mu w oko? 12 znaków, że TAK ! ! !

10 KOMPLEMENTÓW, które chce usłyszeć KAŻDY FACET

10 KOMPLEMENTÓW, które chce usłyszeć KAŻDY FACET

10 kobiecych SZTUCZEK podczas seksu, których FACET nigdy nie zapomni

10 kobiecych SZTUCZEK podczas seksu, których FACET nigdy nie zapomni

15 RZECZY, na które FACET zwraca uwagę, gdy widzi Cię pierwszy raz

15 RZECZY, na które FACET zwraca uwagę, gdy widzi Cię pierwszy raz

Pizza na grubym czy na cienkim spodzie? Sprawdź przepisy na oba warianty

Pizza na grubym czy na cienkim spodzie? Sprawdź przepisy na oba warianty

8 sposobów, w jaki prawdziwy mężczyzna okazuje miłość!

8 sposobów, w jaki prawdziwy mężczyzna okazuje miłość!

6 dowodów na to, że on cię wykorzystuje emocjonalnie!

6 dowodów na to, że on cię wykorzystuje emocjonalnie!

8 fryzur i makijaży, których FACECI nienawidzą

8 fryzur i makijaży, których FACECI nienawidzą

Pizza z rukolą

Pizza to danie kuchni włoskiej. Podstawą jej jest ciasto drożdżowe, sos pomidorowy, tarty ser mozzarella oraz zioła. Pizzę można podawać na ciepło jak i na zimno. Dzisiaj przedstawiamy przepis na pizzę z rukolą. Piecze się ją ok. 15 min. Smakuje znakomicie.

Moja babcia zrobiła pewnego dnia pizzę z wiśniami. Wtedy przekonałam się, że włoska klasyka powinna być jednak nienaruszalna. W tym wydaniu skromność jest najlepszym przepisem. Dlatego bezwarunkową miłością pokochałam prostotę pizzy przywiezionej prosto z Toskanii.

Składniki

  • pół kilo mąki
  • 3 dkg świeżych drożdży
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • łyżka cukru
  • woda

Nadzienie:

  • 20 dkg startego sera żółtego
  • 20 dkg sera pleśniowego
  • 20 dkg sera brie
  • 20 dkg pieczarek
  • rukola
  • oliwa
  • koncentrat pomidorowy
  • bazylia
  • sól, pieprz, papryka słodka


Przygotowanie:

Drożdże zmieszać z wodą (pół szklanki), dodać sól, pieprz i cukier, połączyć i odstawić na kaloryfer. Po 20 minutach masę wymieszać z mąką, oliwą, papryką. Dobrze wyrobić. Ciasto nie może się kleić i musi być lekkie. Takie odstawić na co najmniej pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Przykryć lanianą ściereczką. Gdy podwoi objętość jeszcze raz zagnieśc i rozwałkować bardzo cieńko. Rozłożyć na wysmarowanej oliwą blaszce. Przygotować sos pomidorowy: 5 łyżek koncentratu wymieszać z wodą, bazylią, pieprzem i papryką. Całość rozsmarować na cieście. Na to wyłożyć pokrojone w plastreki pieczarki oraz starty i pokruszony ser w 3 rodzajach. Wstawić do rozgrzanego do 210 stopni piekarnika. Piec 15 minut. Przed podaniem obficie posypać rukolą

Więcej na www.kuchniawformie.pl