Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecane

Piękne fryzury dla długich włosów – upięcia, warkocze, fale, koki…

Piękne fryzury dla długich włosów – upięcia, warkocze, fale, koki…

Muzyczna playlista na cały tydzień [23.04-30.04]

Muzyczna playlista na cały tydzień [23.04-30.04]

Przegląd butów z sieciówek, idealnych na wesele – do 100 złotych

Przegląd butów z sieciówek, idealnych na wesele – do 100 złotych

Wybór literatury dla młodzieży – 5 hitów książkowych

Wybór literatury dla młodzieży – 5 hitów książkowych

Redakcja wybiera TOP 5 najlepszych książek, jakie przeczytaliśmy w tym roku

Redakcja wybiera TOP 5 najlepszych książek, jakie przeczytaliśmy w tym roku

Pozycje seksualne idealne kiedy nie masz siły na SEKS

Pozycje seksualne idealne kiedy nie masz siły na SEKS

7 niezaprzeczalnych sygnałów, że wpadłaś mu w oko!

7 niezaprzeczalnych sygnałów, że wpadłaś mu w oko!

Niesamowite kwieciste TATUAŻE, które można zmyć – H I T !!!

Niesamowite kwieciste TATUAŻE, które można zmyć – H I T !!!

Szybki trening na szczupłe nogi – zdążysz przed latem, ale zacznij już DZISIAJ!

Szybki trening na szczupłe nogi – zdążysz przed latem, ale zacznij już DZISIAJ!

Minimalistyczny manicure na MAJÓWKĘ

Minimalistyczny manicure na MAJÓWKĘ

5 przepisów na naturalne mydła – zrób je sama!

5 przepisów na naturalne mydła – zrób je sama!

Wypróbuj te FRYZURY na nadchodzące upały…

Wypróbuj te FRYZURY na nadchodzące upały…

Jak prawidłowo wykonywać pompki, aby nie nabawić się kontuzji?

Jak prawidłowo wykonywać pompki, aby nie nabawić się kontuzji?

Literatura faktu – 5 propozycji od NaObcasach.pl

Literatura faktu – 5 propozycji od NaObcasach.pl

MAKE UP na wiosnę – dawka inspiracji

MAKE UP na wiosnę – dawka inspiracji

Kwietniowe Panny Młode – przegląd z Instagrama

Kwietniowe Panny Młode – przegląd z Instagrama

Rolada z cukinią i pomidorami

Cukinię umyć i jesli ma miękką skórkę zetrzeć na tarce bez obierania. W przeciwnym przypadku bezwzględnie obrać. Położyć na sicie i posypać lekko solą. Z białek ubić sztywną pianę, żółtka zaś utzeć z mąką, dwiema łyżkami orzechów, szczyptą soli i pieprzu oraz łyżką wody. Połączyć z połową piany z białek, a następnie dodać odciśniętą lekko cukinię, zamieszać i połączyć z pozostałą pianą.
Ciasto rozsmarować na kwadratowej blasze wyłożnej papierem do pieczenia i piec przez 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Pomidory wrzucić na 2 minuty do wrzątku, a następnie jeszcze mocno ciepłe obrać ze skórki. Pokroić w kostkę, dodać posiekane oliwki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz prawie cały parmezan – łyżkę odłożyć do sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Popdieczone ciasto ułożyć papierem do góry na niekrochmalonej ściereczce posypanej łyżką mielonych orzechów. Delikatnie usunąć papier, który z powrotem położyć na blasze.
Na środku podpieczonego ciasta ułożyć masę, tak żeby po 1/4 ciasta z przodu i z tyłu pozostało wolne. Delikatnie, uzywając ściereczki, zwinąć roladę, przełożyć ją na blaszkę i piec jeszcze 20 minut. Ze śmietany, parmezanu, posiekanej pietruszki, soli i pieprzu przygotować sos, który podawać do rolady.