Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Muzyczna playlista na JESIEŃ

Muzyczna playlista na JESIEŃ

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

5 nowości książkowych dla DZIECI

5 nowości książkowych dla DZIECI

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Sałatka szpinakowa z mozzarellą

Przepis na sałatkę szpinakową z mozzarellą idealna dla wegetarian.

Składniki:

  •  
  • 3 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka musztardy ziarnistej
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie sera mozzarella
  • 20 dkg świeżego szpinaku
  • 15 dkg sałaty radicchio
  • 4 dkg plasterków salami
  • sól
  • pieprz
  • 4 plasterki pomidora do dekoracji

Przygotowanie:

Cebulkę drobno siekamy. Ocet mieszamy z cebulą, musztardą, solą i pieprzem do smaku, dodajemy olej. Odsączmy mozzarellę, kroimy w kostkę i wkładamy na 10 min. do zrobionej marynaty. Następnie myjemy szpinak oraz sałatę i kroimy w paski lub ćwiartki w zależności od wielkości liści. Mieszamy sałatę ze szpinakiem i układamy na półmisku. Na to kładziemy pokrojona mozzarellę, i salami. Polewamy sosem w którym marynowaliśmy mozzarellę i dekorujemy plasterkami pomidora.

1 cebula