Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

TOP 5 dziewczyńskich seriali

TOP 5 dziewczyńskich seriali

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

TOP 3 książki dla rodziców

TOP 3 książki dla rodziców

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Fryzury gwiazd w wieku 50+

Fryzury gwiazd w wieku 50+

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

Sernik wiedeński

Mają przyjść koleżanki, a nie masz w domu nic słodkiego? Polecam goraco przepis na sernik wiedeński. Życzę smacznego!!!

Składniki:

  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 cukier waniliowy
  • 50 dag. białego sera
  • 20 dag cukru
  • 15 dag masła lub margaryny
  • 6 jajek
  • 30 dag. migdałów posiekanych
  • 3 dag rodzynek

Przygotowanie:

Ser zmielić. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, połączyć z serem, dodać stopione i ostudzone masło, wsypać budyń, rodzynki, migdały oraz dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 min. w temp.180*C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub posmarować polewą czekoladową i udekorować kawalkami czekolady.