Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

8 typów mężczyzn, którzy nie nadają się na stałego partnera

8 typów mężczyzn, którzy nie nadają się na stałego partnera

10 banalnych sposobów, by oczarować KAŻDEGO faceta

10 banalnych sposobów, by oczarować KAŻDEGO faceta

Sweter oversize – 10 najmodniejszych połączeń w tym sezonie

Sweter oversize – 10 najmodniejszych połączeń w tym sezonie

8 sprytnych sztuczek dla dzieci i rodziców

8 sprytnych sztuczek dla dzieci i rodziców

Kokosowe masełko do ust – zrób go sama!

Kokosowe masełko do ust – zrób go sama!

ROZWIĄZANIE KONKURSU ŚLUBNEGO: sprawdź, czy wygrałaś!

ROZWIĄZANIE KONKURSU ŚLUBNEGO: sprawdź, czy wygrałaś!

8 zdjęć CELEBRYTEK bez makijażu, które ukazują ich NATURALNE PIĘKNO

8 zdjęć CELEBRYTEK bez makijażu, które ukazują ich NATURALNE PIĘKNO

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla dzieci w wieku 6-12 lat

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla dzieci w wieku 6-12 lat

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla brata, chłopaka, taty, męża…

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla brata, chłopaka, taty, męża…

WYBÓR REDAKCJI: top 5 animowanych bajek dla dzieci

WYBÓR REDAKCJI: top 5 animowanych bajek dla dzieci

11 pięknych tatuaży dla PAR

11 pięknych tatuaży dla PAR

16 pozycji, idealnych na szybką przygodę w ŁAZIENCE

16 pozycji, idealnych na szybką przygodę w ŁAZIENCE

10 znaków, że Twój najlepszy kolega chce CZEGOŚ WIĘCEJ

10 znaków, że Twój najlepszy kolega chce CZEGOŚ WIĘCEJ

8 typów mężczyzn, z którymi nie stworzysz SZCZĘŚLIWEGO ZWIĄZKU

8 typów mężczyzn, z którymi nie stworzysz SZCZĘŚLIWEGO ZWIĄZKU

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Sernik

Sernik najlepiej smakuje podany z kawą, w miłym towarzystwie.

Składniki:

  • 10 dag cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 0,5 kostki margaryny
  • 1 całe jajko
  • szczypta soli
  • 1 kg twarogu
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3/4 szklanki oleju
  • półtorej paczki białego budyniu
  • 2 całe jajka
  • 4 żółtka
  • 1/2 litra mleka

Przygotowanie:

Mieszamy 10 dag cukru, 1 szklankę mąki, pół kostki margaryny, 1 całe jajko oraz szczyptę soli. Całość należy zagnieść i ułożyć na blachę. Olej rozetrzeć z cukrem, następnie dodać twaróg. 2 całe jajka + 4 żółtka + cukier waniliowy rozetrzeć na puch (można dodać bakalie). Mleko rozmieszać z bydyniem, dodać do rozbitej masy twarogowej, całość rozmieszać. Wylać na ciasto i piec ok. 1 godziny i 20 minut przed upieczeniem rozłożyć białka i dalej piec (białko ubić z 4 łyżkami cukru).