Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecane

20 typów MANICURE, które OBRZYDZAJĄ MĘŻCZYZN!

20 typów MANICURE, które OBRZYDZAJĄ MĘŻCZYZN!

Facetów, aż korci żeby zadać Ci jedno z tych INTYMNYCH PYTAŃ…

Facetów, aż korci żeby zadać Ci jedno z tych INTYMNYCH PYTAŃ…

Tych rzeczy powinniście spróbować PRZED PLANOWANYM ŚLUBEM!

Tych rzeczy powinniście spróbować PRZED PLANOWANYM ŚLUBEM!

25 zwrotów, które znaczą to samo, co KOCHAM CIĘ! (Faceci tak wyrażają miłość)

25 zwrotów, które znaczą to samo, co KOCHAM CIĘ! (Faceci tak wyrażają miłość)

Sekrety, którymi faceci nie dzielą się z nikim! Będziesz w szoku!

Sekrety, którymi faceci nie dzielą się z nikim! Będziesz w szoku!

MĘSKIM OKIEM: Robiąc te rzeczy UDOSKONALASZ ZWIĄZEK!

MĘSKIM OKIEM: Robiąc te rzeczy UDOSKONALASZ ZWIĄZEK!

25 męskich myśli, które SKUTECZNIE POPRAWIĄ CI HUMOR!

25 męskich myśli, które SKUTECZNIE POPRAWIĄ CI HUMOR!

MĘSKIM OKIEM: powody, przez które OLEWAMY KAŻDY ZWIĄZEK!

MĘSKIM OKIEM: powody, przez które OLEWAMY KAŻDY ZWIĄZEK!

MAPA JEGO CIAŁA- dotykaj tych miejsc, a dasz mu MAKSYMALNĄ ROZKOSZ!

MAPA JEGO CIAŁA- dotykaj tych miejsc, a dasz mu MAKSYMALNĄ ROZKOSZ!

20 kłamstw na temat IDEALNEGO ZWIĄZKU! SZOK!

20 kłamstw na temat IDEALNEGO ZWIĄZKU! SZOK!

Szkoła uwodzenia: jak poderwać faceta w 10 minut? Nasze rady!

Szkoła uwodzenia: jak poderwać faceta w 10 minut? Nasze rady!

Sławne gwiazdy bez makijażu – rozpoznasz je?

Sławne gwiazdy bez makijażu – rozpoznasz je?

10 pomysłów na oryginalny PREZENT lub NIESPODZIANKĘ dla chłopaka

10 pomysłów na oryginalny PREZENT lub NIESPODZIANKĘ dla chłopaka

WAKACYJNA kamasutra – 16 najgorętszych pozycji seksualnych i uwielbianych przez FACETÓW

WAKACYJNA kamasutra – 16 najgorętszych pozycji seksualnych i uwielbianych przez FACETÓW

Tatuaże OWOCE i WARZYWA – 10 ispiracji

Tatuaże OWOCE i WARZYWA – 10 ispiracji

Najpiękniejsze makijaże gwiazd – przegląd

Najpiękniejsze makijaże gwiazd – przegląd

Smaczny obiad w trzech odsłonach

Masz dosyć jedzenia wciąż tych samych potraw? Szukasz przepisu na smaczny  obiad? Nic prostszego! Pomysłów dostarczą ci dania sojowe Orico – kotlety mielone, flaki i gulasz. Łatwe i szybkie w przygotowaniu rozgrzeją dawką energii niezbędnej do pracy naszego organizmu.

Jesienna szaruga i porywisty wiatr sprzyjają katarowi i grypie. Warto zaopatrzyć organizm w solidną dawkę energii, która pomoże nam stawić czoła wirusom. Wspomóc nas w tym mogą ciepłe posiłki. Orico proponuje całą gamę łatwych w przygotowaniu dań sojowych, wśród których znajdziemy znakomite kotlety mielone, flaki oraz gulasz.

Dla wielbicieli tradycyjnych mielonych marka Orico także ma bezmięsną propozycję – aż trzy wersje smakowe tych produktów: z pieczarkami, z cebulą i bez dodatków – do doprawienia według uznania. Zawartość opakowania wystarczy zmieszać ze wskazaną na etykiecie ilością wody i całość odpowiednio przyprawić a następnie postępować zgodnie ze znanym i uniwersalnym przepisem na kotlety mielone – z powstałej masy uformować kulki, które obtaczamy w bułce tartej, lekko spłaszczamy i smażymy na patelni.
Jeśli jednak znudzą nam się kotlety mielone w wersji smażonej, produkt ten można wykorzystać również do pierogów czy kartaczy, gdzie posłuży nam jako idealny farsz. W podobnej formie użyć go można do spaghetti bolognese.

Tak samo proste w przyrządzeniu są flaki i gulasz. Dania te możemy przygotować szybko i łatwo – już po 20 minutach mamy na talerzu smakowity gulasz, który znakomicie smakują z kopytkami lub ryżem i surówką. Równie prosto możemy oczarować gości porcją parujących, aromatycznych flaków, do których przekona się nawet zagorzały przeciwnik tego dania.

Gotowe produkty sojowe mogą również stanowić interesującą alternatywę w czasie postu, pozwalając osobom stosującym się do wymogów swojej religii odżywiać się zdrowo i smacznie.

Poniżej kilka przykładowych przepisów z wykorzystaniem dań sojowych Orico:

Krokiety z kotletami à la mielone z pieczarkami

Składniki: kotlety à la mielone z pieczarkami, mąka, woda, sól, olej, cebula, czosnek, przyprawy.

Masę mieloną przyrządzamy zgodnie z zaleceniami producenta i doprawiamy do smaku. Podsmażamy na patelni z posiekaną cebulą i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe i smażymy cienkie placki. Nakładamy wystudzony farsz, zawijając krokiety, które możemy podać z dodatkiem dowolnie skomponowanego sosu – pomidorowego, grzybowego lub pieczeniowego.

Spaghetti bolognese

Składniki: opakowanie makaronu, kotlety à la mielone, pomidorki w puszce, cebula, czosnek, przyprawy (bazylii, oregano, rozmaryn, pieprz, sól), koncentrat pomidorowy, ser parmezan

Masę mieloną przyrządzamy zgodnie z zaleceniami producenta i doprawiamy do smaku. Podsmażamy na patelni z posiekaną cebulą i posiekanymi ząbkami czosnku. Miksujemy pomidorki z koncentratem i wszystko razem dusimy wraz z dodatkiem ziół ok. 25 minut aż sos zgęstnieje. Na porcję ugotowanego makaronu nakładamy odpowiednią ilość sosu, którą posypujemy serem i dekorujemy listkiem bazylii.

Więcej przepisów na www.mojeorico.pl

Orico – nowa marka Grupy Bakalland stworzona na potrzeby trendów na rynku zdrowej żywności.  Oferuje szeroką gamę lekkich i łatwo przyswajalnych produktów pochodzenia roślinnego. Logo marki Orico można znaleźć na opakowaniach takich produktów jak: pieczywo chrupkie, dania obiadowe, pasztety sojowe, tofu oraz napoje sojowe.