Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

11 stylówek Victorii Beckham, które każda z nas może skopiować w tym sezonie

11 stylówek Victorii Beckham, które każda z nas może skopiować w tym sezonie

TOP 10 najostrzejszych powieści EROTYCZNYCH

TOP 10 najostrzejszych powieści EROTYCZNYCH

TOP 15 najpopularniejszych porad miłosnych na naszym portalu

TOP 15 najpopularniejszych porad miłosnych na naszym portalu

Przegląd tatuaży z Instagrama

Przegląd tatuaży z Instagrama

20 minut JOGI na dobry sen

20 minut JOGI na dobry sen

9 FRYZUR, które dodają seksapilu

9 FRYZUR, które dodają seksapilu

19 CELEBRYTEK, które bez makijażu mogą PRZESTRASZYĆ!!!!

19 CELEBRYTEK, które bez makijażu mogą PRZESTRASZYĆ!!!!

Najlepsze zdjęcia ślubne z 2017 roku

Najlepsze zdjęcia ślubne z 2017 roku

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

TOP 5 dziewczyńskich seriali

TOP 5 dziewczyńskich seriali

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

TOP 3 książki dla rodziców

TOP 3 książki dla rodziców

Strudel jabłkowy

Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej wgłębienie i wbic jajko. Wlać pół szklanki wody i sok z cytryny. Dodać też 1 łyżkę cukru pudru. Ciasto zagnieść, aby było gładkie i elastyczne. Następnie zawinąć w folię aluminiową i włożyć na 30 minut do lodówki.
Jabłka obrać, pokroić w cieniutkie paseczki. Skropić łyżką soku z cytryny, posypać cukrem puderem i cynamonem i wymieszać z rodzynkami.
Ciasto rozwałkować jak najcieniej na prostokąt i posmarować połową wcześniej roztopionego masła i posypać bułką tartą. Na środku ułożyć nadzienie z jabłek, pozostawiajać wolną przestrzeń na bokach i końcach.  Zwinąć i uformować strudel. Końce ciasta zawinąć do środka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i polać resztą masła. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.