Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Muzyczna playlista na JESIEŃ

Muzyczna playlista na JESIEŃ

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

5 nowości książkowych dla DZIECI

5 nowości książkowych dla DZIECI

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

5 rzeczy, które mogą Cię postarzeć

5 rzeczy, które mogą Cię postarzeć

6 RZECZY, dzięki którym facet bardziej podoba się kobietom

6 RZECZY, dzięki którym facet bardziej podoba się kobietom

5 ciekawych propozycji filmowych na DZISIEJSZY WIECZÓR

5 ciekawych propozycji filmowych na DZISIEJSZY WIECZÓR

Szaszłyk Pochodnia

Przepis na szaszłyk pochodnia idealny na grilowanie.

Skladniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 15 dag surowego boczku
  • 8 średnich pieczarek
  • 8 małych cebulek (może być czerwona)
  • po połowie papryki czerwonej,zielonej, żółtej
  • 2 liście sałaty do dekoracji
  • 4 szpilki do szaszłyków
  • 4 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka spirytusu

Przygotowanie:

 Mięso i paprykę kroimy w kostkę o bokach około 2,5 cm, boczek w cienkie plasterki, pieczarki i cebulki na połówki. Na szpilki nakłuwamy wszystkie składniki przemiennie, w ten sposób, by boczek znajdował się na początku i na końcu szaszłyka, jak również przy każdej kostce mięsa. Tak przygotowane szaszłyki skrapiamy lekko olejem, a następnie dość grubo obtaczamy w przyprawie grillowej. Układamy na blaszce, blisko siebie, by pozostały soczyste i wkładamy do nagrzanego do około 170 stopni piekarnika na około 25-30 minut. Układamy po dwa szaszłyki na talerzach udekorowanych liśćmi sałaty, skrapiamy lekko spirytusem i podpalamy szaszłyki.