Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecane

MĘŻCZYŹNI PRZESTRZEGAJĄ: Jeśli wypowiesz to zdanie jesteś dla nas SKREŚLONA

MĘŻCZYŹNI PRZESTRZEGAJĄ: Jeśli wypowiesz to zdanie jesteś dla nas SKREŚLONA

10 komedii, które ROZŚMIESZĄ CIĘ DO ŁEZ!

10 komedii, które ROZŚMIESZĄ CIĘ DO ŁEZ!

Te sztuczki POKOCHA KAŻDA PANI DOMU! (przepis na naturalne środki czystości)

Te sztuczki POKOCHA KAŻDA PANI DOMU! (przepis na naturalne środki czystości)

DŻINSOWE SPODENKI- jak nosić, do czego pasują (gotowe stylizacje)

DŻINSOWE SPODENKI- jak nosić, do czego pasują (gotowe stylizacje)

FACECI WYLICZAJĄ- dziewczyny nie pytajcie nas o to, bo łamiecie NAM SERCA!

FACECI WYLICZAJĄ- dziewczyny nie pytajcie nas o to, bo łamiecie NAM SERCA!

15 ubrań, które powinnaś JUŻ DZIŚ WYRZUCIĆ Z SZAFY!

15 ubrań, które powinnaś JUŻ DZIŚ WYRZUCIĆ Z SZAFY!

Sprytne triki, które pomogą UTRZYMAĆ PORZĄDEK W DOMU!

Sprytne triki, które pomogą UTRZYMAĆ PORZĄDEK W DOMU!

TATUAŻE  – te wzory warto sobie zrobić w te wakacje!

TATUAŻE – te wzory warto sobie zrobić w te wakacje!

8 najlepszych STYLIZACJI gwiazd – seksowne i łatwe do zgapienia

8 najlepszych STYLIZACJI gwiazd – seksowne i łatwe do zgapienia

10 pozycji do przetestowania w ŁÓŻKU w ten weekend

10 pozycji do przetestowania w ŁÓŻKU w ten weekend

Peeling na weekend: KAWA + CYNAMON + MIÓD

Peeling na weekend: KAWA + CYNAMON + MIÓD

Te sygnały to dowód na to, że JESTEŚ DLA NIEGO ZBYT DOBRA!

Te sygnały to dowód na to, że JESTEŚ DLA NIEGO ZBYT DOBRA!

20 GENIALNYCH I PROSTYCH fryzur dla dziewczynki!

20 GENIALNYCH I PROSTYCH fryzur dla dziewczynki!

Wakacyjny MANICURE 2018 – 15 najlepszych propozycji

Wakacyjny MANICURE 2018 – 15 najlepszych propozycji

ŚLUB 2018: najciekawsze ozdoby i dodatki, które ZROBICIE SAMI! (za grosze)

ŚLUB 2018: najciekawsze ozdoby i dodatki, które ZROBICIE SAMI! (za grosze)

10 rzeczy, których nie powinnaś przechowywać w łazience!

10 rzeczy, których nie powinnaś przechowywać w łazience!

Tamka 43 na Kuchnia+ Food Film Fest

Tegoroczna, czwarta edycja Kuchnia+ Food Film Fest już za nami. W programie wydarzenia, jak co roku, znalazły się liczne pokazy filmowe, spotkania z twórcami kina, dyskusje i degustacje. Partnerem wydarzenie była restauracja Tamka 43. Kino pełne smaku Przegląd filmowy organizowany przez kanał telewizyjny Kuchnia+ to jedno z najważniejszych i największych wydarzeń tego typu w Polsce. Nic więc dziwnego, że Kuchnia+ Food Film Fest gromadzi co roku setki pasjonatów kina oraz koneserów dobrego smaku, którzy z niecierpliwością czekają na możliwość uczestniczenia w pokazach filmowych i towarzyszących im degustacjach. Tegoroczna edycja wydarzenia odbywała się po raz pierwszy równolegle aż w trzech miastach – Warszawie, Gdyni i Poznaniu. Podczas trzydniowego festiwalu zaprezentowane zostały najciekawsze filmy fabularne i dokumentalne z całego świata, których tematem przewodnim są szeroko pojęte kulinaria i sensualny świat ludzkiego smaku. Kuchnia+ Food Film Festival 2012 był również niecodzienna szansą, by spotkać legendarnych mistrzów sztuki kulinarnej, których talent podziwia cały świat. Królewska uczta a’la Robert Trzópek Robert Trzópek z warszawskiej restauracji Tamka 43 jest jednym z nielicznych polskich kucharzy, który już po raz kolejny zaproszony został do udziału w Kuchnia+ Food Film Fest. Ten mistrz „haute cuisine”, jako jeden z gości specjalnych, wziął udział w dyskusji towarzyszącej pokazom filmów „Najlepszy kucharz świata” oraz „Ostatni walc w elBulli”. Dokumentalne produkcje dotyczyły bowiem kultowej hiszpańskiej restauracji, w której Trzópek zdobywał doświadczenie zawodowe. Najbardziej wyczekiwanym punktem tegorocznego festiwalu była projekcja filmu „Niebo w gębie”, po której odbyła się uroczysta kolacja z udziałem bohaterki obrazu, Dani?le Mazet-Delpeuch. Ta legendarna szefowa kuchni z paryskiego Pałacu Elizejskiego zasłynęła z umiłowania do tradycji i produktów regionalnych, które wprowadziła do menu Prezydenta François Mitterranda. O przygotowanie tej niezwykłej kolacji, organizatorzy Kuchnia+ Food Film Fest poprosili Roberta Trzópka. Czterodaniowa uczta, w której przyrządzaniu pomagali mu laureaci „Warsztatów Smaku” Kuchni+, odbyła się w Pałacu Prymasowskim. Specjalnie na tę okazję, Trzópek skomponował menu inspirowane daniami, którymi Dani?le Mazet-Delpeuch raczyła samego prezydenta Francji. Dla stu czterdziestu znamienitych gości, szef kuchni restauracji Tamka 43 przygotował balontine foie gras z galaretką z wina Sauternes i pieczywem kukurydzianym, chowder z wędzonego halibuta z koprem włoskim i kawiorem z łososia, jagnięcinę z puree z dyni, żurawiną i ziołami oraz napoleonkę czekoladowo-waniliowa z dodatkiem gorzkiej pomarańczy ? la Tamka 43. Wyrazom uznania dla umiejętności Roberta Trzópka nie było końca. Niezwykłego talentu pogratulowała mu także Dani?le Mazet-Delpeuch. www.tamka43.pl DOSSIER: Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.