Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

8 typów mężczyzn, którzy nie nadają się na stałego partnera

8 typów mężczyzn, którzy nie nadają się na stałego partnera

10 banalnych sposobów, by oczarować KAŻDEGO faceta

10 banalnych sposobów, by oczarować KAŻDEGO faceta

Sweter oversize – 10 najmodniejszych połączeń w tym sezonie

Sweter oversize – 10 najmodniejszych połączeń w tym sezonie

8 sprytnych sztuczek dla dzieci i rodziców

8 sprytnych sztuczek dla dzieci i rodziców

Kokosowe masełko do ust – zrób go sama!

Kokosowe masełko do ust – zrób go sama!

ROZWIĄZANIE KONKURSU ŚLUBNEGO: sprawdź, czy wygrałaś!

ROZWIĄZANIE KONKURSU ŚLUBNEGO: sprawdź, czy wygrałaś!

8 zdjęć CELEBRYTEK bez makijażu, które ukazują ich NATURALNE PIĘKNO

8 zdjęć CELEBRYTEK bez makijażu, które ukazują ich NATURALNE PIĘKNO

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla dzieci w wieku 6-12 lat

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla dzieci w wieku 6-12 lat

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla brata, chłopaka, taty, męża…

PREZENTOWY PRZEWODNIK: książki dla brata, chłopaka, taty, męża…

WYBÓR REDAKCJI: top 5 animowanych bajek dla dzieci

WYBÓR REDAKCJI: top 5 animowanych bajek dla dzieci

11 pięknych tatuaży dla PAR

11 pięknych tatuaży dla PAR

16 pozycji, idealnych na szybką przygodę w ŁAZIENCE

16 pozycji, idealnych na szybką przygodę w ŁAZIENCE

10 znaków, że Twój najlepszy kolega chce CZEGOŚ WIĘCEJ

10 znaków, że Twój najlepszy kolega chce CZEGOŚ WIĘCEJ

8 typów mężczyzn, z którymi nie stworzysz SZCZĘŚLIWEGO ZWIĄZKU

8 typów mężczyzn, z którymi nie stworzysz SZCZĘŚLIWEGO ZWIĄZKU

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Zacierki lub kluski gryczane na mleku

Zwyczajne zacierki zagniatają się jajkami z wodą, i tak na twardo zagniecione ciasto, rwei się w drobne kawałki lub sieka tasakiem i rzuca na wodę lub mleko; w pierwszym razie krasi się masłem lub słoniną. Lecz kluski gryczane robią się inaczej; wziąść pół kwarty mąki gryczanej i łyżkę pszennej, posolić, zaparzyć na misce kilkoma łyżkami wody gorącej i mięszać ciągle; gdy wszystka mąka jast zamaczana, mieć na rondlu gotujące się mleko, i łyżką srebrną lub blaszaną kłaść na mleko podługowate kluski bardzo szybko; gdy wypłyną na wierzch, są dobre; wtedy wydać na stół.