Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Muzyczna playlista na JESIEŃ

Muzyczna playlista na JESIEŃ

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

5 nowości książkowych dla DZIECI

5 nowości książkowych dla DZIECI

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

5 rzeczy, które mogą Cię postarzeć

5 rzeczy, które mogą Cię postarzeć

6 RZECZY, dzięki którym facet bardziej podoba się kobietom

6 RZECZY, dzięki którym facet bardziej podoba się kobietom

5 ciekawych propozycji filmowych na DZISIEJSZY WIECZÓR

5 ciekawych propozycji filmowych na DZISIEJSZY WIECZÓR

Zupa grochowa

Ten przepis kulinarny na zupę grochową, potocznie nazywaną grochówką z pewnością zasmakuje i przypomni cudowne chwile w jednostce wojskowej nie jednemu mężczyźnie…

Składniki przepisu kulinarnego:

  • 300 g suchego grochu
  • 150 g wędzonego boczku
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • ½ selera
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka majeranku
  • bazylii lub cząbru
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól, pieprz

Wykonanie przepisu kulinarnego:

  • Groch opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na 8 godzin. Odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować 1,5 godziny. Miękki groch odcedzić i przetrzeć przez sito.
  • Warzywa obrać, opłukać, pokroić zalać 1,5 l wody, posolić i gotować 30 minut. Wywar odcedzić, mocno odciskając warzywa i połączyć z przetartym grochem.
  • Boczek pokroić w dużą kostkę i podsmażyć. Skwarki wyjąć z patelni, a na tłuszczu usmażyć obraną, opłukaną i posiekaną cebulę. Cebulę oprószyć mąką, wymieszać, rozprowadzić małą ilością zimnej wody i wlać do zupy.
  • Doprawić solą, roztartym czosnkiem i ziołami. Zupę podawać z grzankami z bułki pokrojonej w kostkę, posypaną skwarkami z boczku.
  • Zupę można również podawać z kaszą perłową lub ryżem.