Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

15 mikro tatuaży, które pokochasz vol.8

15 mikro tatuaży, które pokochasz vol.8

Najgorętsze sceny seksu w historii kina

Najgorętsze sceny seksu w historii kina

6 oznak, że wasz związek jest IDEALNY, a inni wam go zazdroszczą!

6 oznak, że wasz związek jest IDEALNY, a inni wam go zazdroszczą!

7 świetnych pomysłów na wakacyjny look – inspirujemy się stylem modelek!

7 świetnych pomysłów na wakacyjny look – inspirujemy się stylem modelek!

6 sprawdzonych sposobów na złamane serce!

6 sprawdzonych sposobów na złamane serce!

ABC modelowania brwi

ABC modelowania brwi

Ile kalorii spalamy podczas różnych czynności?

Ile kalorii spalamy podczas różnych czynności?

9 HITÓW lat 90.

9 HITÓW lat 90.

20 ciekawostek o ograzmie, które MUSISZ znać

20 ciekawostek o ograzmie, które MUSISZ znać

5 niezwykle romantycznych pomysłów na PIERWSZĄ RANDKĘ!

5 niezwykle romantycznych pomysłów na PIERWSZĄ RANDKĘ!

Szukasz pracy? Nigdy nie popełniaj tych błędów!

Szukasz pracy? Nigdy nie popełniaj tych błędów!

8 seksownych gestów, które uwiodą każdego faceta!

8 seksownych gestów, które uwiodą każdego faceta!

TOP 15 najgorszych tatuaży na świecie

TOP 15 najgorszych tatuaży na świecie

17 celebrytów, którzy otwarcie przyznali się do swojej orientacji

17 celebrytów, którzy otwarcie przyznali się do swojej orientacji

7 oznak, że wasz związek na odległość przetrwa!

7 oznak, że wasz związek na odległość przetrwa!

Jak całują Polacy?

Jak całują Polacy?

Zupa grzybowa z suszonych grzybów

Jedna z najlepszych zup dla miłośników grzybów. Poznaj przepis kulinarny na wyśmienitą zupę  z suszonych grzybów…


Składniki przepisu kulinarnego:

  • 100 g suszonych grzybów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Wykonanie przepisu kulinarnego:

  • Grzyby opłukać, zalać 1,5 l wody, moczyć 1 godzinę, gotować 30 minut.
  • Warzywa obrać, opłukać. Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju, 1 marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę do grzybów. Gotować 30 minut. Wywar przecedzić, grzyby pokroić w paski i dodać ponownie do wywaru, doprawić solą i pieprzem.
  • 1 marchewkę pokroić w bardzo drobną kostkę, dorzucić do zupy. Gotować 3 minuty i podawać z łazankami lub lanymi kluskami.
  • Zupę można przygotować na bulionie zamiast wody.
  • Do wywaru można dodać 100 g namoczonych suszonych śliwek zamiast marchewki
  • Zupę można też zaciągnąć łyżką mąki przesmażonej na oliwie lub maśle.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

Więcej w Przepisy na Zupy
Zupa ze świeżych grzybów i warzyw
Zupa ze świeżych grzybów i warzyw

Świeże grzyby i warzywa to podstawowy składnik do przepisu kulinarnego, który zachwyci Cię swoim aromatem. Wypróbuj przepis na niecodzienną zupę...

Zamknij