Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

Co MYŚLĄ O NAS FACECI? O tym nie miałaś pojęcia

Co MYŚLĄ O NAS FACECI? O tym nie miałaś pojęcia

6 rzeczy, które powstrzymują cię od SZCZĘŚCIA

6 rzeczy, które powstrzymują cię od SZCZĘŚCIA

Jak zrobić jabłkowy krem do twarzy na noc?

Jak zrobić jabłkowy krem do twarzy na noc?

6 jednominutowych sposobów na lepszy wygląd i samopoczucie

6 jednominutowych sposobów na lepszy wygląd i samopoczucie

KOK na osiem sposobów

KOK na osiem sposobów

Pierwszy wiosenny spacer z dzieckiem – SPRAWDŹ najnowsze trendy!

Pierwszy wiosenny spacer z dzieckiem – SPRAWDŹ najnowsze trendy!

10 najlepszych ćwiczeń na idealne pośladki

10 najlepszych ćwiczeń na idealne pośladki

Sprawdź czy wygrałaś książkę “NARKOPOLIS”!

Sprawdź czy wygrałaś książkę “NARKOPOLIS”!

9 znakomitych źródeł witaminy C – NIEZBĘDNA WIOSNĄ

9 znakomitych źródeł witaminy C – NIEZBĘDNA WIOSNĄ

7 rzeczy o SEKSIE, o których nie miałaś pojęcia

7 rzeczy o SEKSIE, o których nie miałaś pojęcia

20 inspiracji na wielkanocny manicure. Te wzory Cię zachwycą!

20 inspiracji na wielkanocny manicure. Te wzory Cię zachwycą!

Chcesz zgubić brzuszek po ciąży? O tym musisz pamiętać!

Chcesz zgubić brzuszek po ciąży? O tym musisz pamiętać!

Zrób to sama: miodowy balsam do ust

Zrób to sama: miodowy balsam do ust

Trendy w manicure wiosna-lato 2015

Trendy w manicure wiosna-lato 2015

Wracamy do korzeni: “Paskudki słowiańskie”

Wracamy do korzeni: “Paskudki słowiańskie”

Jak dobrać odpowiedni kształt oprawek? Doradzamy!

Jak dobrać odpowiedni kształt oprawek? Doradzamy!

Zupa grzybowa z suszonych grzybów

Jedna z najlepszych zup dla miłośników grzybów. Poznaj przepis kulinarny na wyśmienitą zupę  z suszonych grzybów…


Składniki przepisu kulinarnego:

  • 100 g suszonych grzybów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Wykonanie przepisu kulinarnego:

  • Grzyby opłukać, zalać 1,5 l wody, moczyć 1 godzinę, gotować 30 minut.
  • Warzywa obrać, opłukać. Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju, 1 marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę do grzybów. Gotować 30 minut. Wywar przecedzić, grzyby pokroić w paski i dodać ponownie do wywaru, doprawić solą i pieprzem.
  • 1 marchewkę pokroić w bardzo drobną kostkę, dorzucić do zupy. Gotować 3 minuty i podawać z łazankami lub lanymi kluskami.
  • Zupę można przygotować na bulionie zamiast wody.
  • Do wywaru można dodać 100 g namoczonych suszonych śliwek zamiast marchewki
  • Zupę można też zaciągnąć łyżką mąki przesmażonej na oliwie lub maśle.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

Więcej w Przepisy na Zupy
Zupa ze świeżych grzybów i warzyw
Zupa ze świeżych grzybów i warzyw

Świeże grzyby i warzywa to podstawowy składnik do przepisu kulinarnego, który zachwyci Cię swoim aromatem. Wypróbuj przepis na niecodzienną zupę...

Zamknij