Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

5 porad – o czym pamiętać przed SIŁOWNIĄ

5 porad – o czym pamiętać przed SIŁOWNIĄ

Wygraj książkę  Johna Borrella “Nad Jeziorem Białym”

Wygraj książkę Johna Borrella “Nad Jeziorem Białym”

5 odważnych filmów o SEKSIE, które powinnaś obejrzeć!

5 odważnych filmów o SEKSIE, które powinnaś obejrzeć!

Czy twój związek jest idealny? Sprawdź!

Czy twój związek jest idealny? Sprawdź!

15 niesamowitych fryzur dla długich włosów

15 niesamowitych fryzur dla długich włosów

12 najseksowniejszych mężczyzn wszech czasów

12 najseksowniejszych mężczyzn wszech czasów

5 powodów, dla których Twój podryw skończy się NIEPOWODZENIEM

5 powodów, dla których Twój podryw skończy się NIEPOWODZENIEM

Jak zrobić owocowe peelingi do dłoni?

Jak zrobić owocowe peelingi do dłoni?

5 sposobów, aby twoje włosy szybciej rosły

5 sposobów, aby twoje włosy szybciej rosły

6 obietnic, których kobiety NIGDY nie spełniają!

6 obietnic, których kobiety NIGDY nie spełniają!

Jak zapobiec starzeniu się dłoni?

Jak zapobiec starzeniu się dłoni?

TOP 10 Filmów z Jim Carrey

TOP 10 Filmów z Jim Carrey

7 cech dobrej ŻONY – kogo szukają faceci?

7 cech dobrej ŻONY – kogo szukają faceci?

20 rzeczy, które każda kobieta powinna zrobić chociaż RAZ W ŻYCIU!

20 rzeczy, które każda kobieta powinna zrobić chociaż RAZ W ŻYCIU!

Moda na ciepły weekend!

Moda na ciepły weekend!

5 rzeczy, które powinnaś wiedzieć o BEZSENNOŚCI – czy Ciebie też to dotyczy?!

5 rzeczy, które powinnaś wiedzieć o BEZSENNOŚCI – czy Ciebie też to dotyczy?!

Zupa grzybowa z suszonych grzybów

Jedna z najlepszych zup dla miłośników grzybów. Poznaj przepis kulinarny na wyśmienitą zupę  z suszonych grzybów…


Składniki przepisu kulinarnego:

  • 100 g suszonych grzybów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Wykonanie przepisu kulinarnego:

  • Grzyby opłukać, zalać 1,5 l wody, moczyć 1 godzinę, gotować 30 minut.
  • Warzywa obrać, opłukać. Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju, 1 marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę do grzybów. Gotować 30 minut. Wywar przecedzić, grzyby pokroić w paski i dodać ponownie do wywaru, doprawić solą i pieprzem.
  • 1 marchewkę pokroić w bardzo drobną kostkę, dorzucić do zupy. Gotować 3 minuty i podawać z łazankami lub lanymi kluskami.
  • Zupę można przygotować na bulionie zamiast wody.
  • Do wywaru można dodać 100 g namoczonych suszonych śliwek zamiast marchewki
  • Zupę można też zaciągnąć łyżką mąki przesmażonej na oliwie lub maśle.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

Więcej w Przepisy na Zupy
Zupa ze świeżych grzybów i warzyw
Zupa ze świeżych grzybów i warzyw

Świeże grzyby i warzywa to podstawowy składnik do przepisu kulinarnego, który zachwyci Cię swoim aromatem. Wypróbuj przepis na niecodzienną zupę...

Zamknij