Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Muzyczna playlista na JESIEŃ

Muzyczna playlista na JESIEŃ

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

5 nowości książkowych dla DZIECI

5 nowości książkowych dla DZIECI

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

5 rzeczy, które mogą Cię postarzeć

5 rzeczy, które mogą Cię postarzeć

6 RZECZY, dzięki którym facet bardziej podoba się kobietom

6 RZECZY, dzięki którym facet bardziej podoba się kobietom

5 ciekawych propozycji filmowych na DZISIEJSZY WIECZÓR

5 ciekawych propozycji filmowych na DZISIEJSZY WIECZÓR

Zupa rybna z pulpecikami

Zupa o wykwintnym smaku i aromacie z doskonałymi pulpecikami z ryby. Zaskocz znajomych i wypróbuj nasz przepis kulinarny…

Składniki przepisu kulinarnego:

  • 800 g ryb
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 1 por
  • 2 cebule
  • 1 liść laurowy
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 50 g tartej bułki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka pokrojonej
  • natki pietruszki
  • sól, pieprz

Wykonanie przepisu kulinarnego:

  • Rybę sprawić, opłukać, warzywa obrać. Rybę zalać 1,2 l wody, dodać liść laurowy i warzywa z wyjątkiem 1 cebuli, wodę osolić i gotować 30 minut.
  • Wywar przecedzić, rybę obrać z mięsa, szkielety i warzywa odcisnąć do wywaru.
  • 1 cebulę posiekać, przesmażyć na łyżce masła, zmielić z mięsem z ryb, wymieszać z bułką, 1 łyżką mąki i jajkiem. Masę doprawić. Formować pulpety wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w 2 łyżkach mąki, gotować w wywarze 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię i odcedzić.
  • Przesmażyć 2 łyżki mąki na 1 łyżce masła, rozprowadzić 4 łyżkami wody, wlać do zupy gotować 3 minuty ,dodać pulpety, natkę i podawać.
  • Do zupy można dodać 100 ml śmietanki lub wywar gotować ze 100 ml białego wina