Produkty kulinarne

Chrupiąca nowość w ofercie firmy Aves, czyli Brokuł panierowany

Pinterest LinkedIn Tumblr

Brokuł, znany również jako zielony kalafior lub kapusta szparagowa zbyt rzadko gości na naszych stołach. Firma Aves znalazła sposób, aby zwiększyć liczbę fanów najzdrowszego spośród warzyw. Sekret tkwi w złocistej panierce, o jaką wzbogacono różyczki brokuła, a efektem jest 400 gramowa nowość – pyszny Brokuł panierowany, gotowy do spożycia po kilkuminutowej obróbce termicznej. Brokuły trzeba lubić. Wiele osób nie akceptuje specyficznego zapachu wydzielającego się podczas ich gotowania, a także charakterystycznego smaku. Brokuły powinniśmy jednak jeść jak najczęściej, gdyż zawierają mnóstwo wartości odżywczych, witamin, soli mineralnych. Nowość z oferty firmy Aves –pozwoli nareszcie cieszyć się nie tylko właściwościami zdrowotnymi, ale również smakowymi brokuła. Kawałki starannie wyselekcjonowanych, warzyw obtoczone zostały smakowitą, chrupiącą, złocistą panierką, która w połączeniu z soczystym, zielonym brokułem tworzy pyszną, pachnącą, apetyczną i ciekawą propozycję kulinarną. Aves dla zabieganych Aves Sp. z o.o., obecny na polskim rynku od 1990 roku, specjalizuje się w produkcji wyrobów drobiowych głębokomrożonych. Jako firma dynamiczna, prężnie rozwijająca się, nowoczesna pragnie spełniać oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Swoją nowość – Brokuł panierowany, Aves kieruje do wszystkich, którzy chcą odżywiać się zdrowo, nie tracąc przy tym wiele czasu na przygotowanie posiłków. Brokuł panierowany to głęboko mrożone danie, w skład którego wchodzi w 85 % brokuł, i w 15 % delikatna panierka, gotowe do spożycia po kilkuminutowej obróbce termicznej. Po usmażeniu na rozgrzanym oleju w temperaturze 150 °C- 160 °C przez około 4 – 5 minut można podawać go jako przekąskę lub dodatek do innych potraw. Jeżeli produkt nie zostanie zużyty w całości należy go przechowywać w warunkach chłodniczych 2°C – 8 °C, jednak niedużej niż 48 h. Aves na straży jakości i zdrowia Firma Aves zapewnia odbiorcom produkty najwyższej jakości, zgodne z normami i standardami Unii Europejskiej, a wyroby pochodzą z wysokiej jakości surowców od sprawdzonych dostawców. Nowość w ofercie firmy Aves wyprodukowana została ze starannie wyselekcjonowanych brokułów, a panierka z naturalnych składników, takich jak mąka, woda, drożdże i przyprawy. Głębokie mrożenie, któremu poddano wyrób pozwala zachować dobry smak, kolor i wartości odżywcze warzyw. Dzięki gotowej formie, w każdej chwili bez potrzeby wyjścia do sklepu i czasochłonnego przyrządzania posiłku, możemy się cieszyć pysznym, łatwym w przygotowaniu i przede wszystkim zdrowym daniem. Warto bowiem wiedzieć, iż brokuł wykazuje silne działanie przeciwnowotworowe, za sprawą zawartych w nim aktywnych składników, takich jak sulforafan, beta-karoten, izotiocyjany, indol-karbinol i chlorofil. Sulforafan pobudza w komorkach procesy zwalczania wolnych rodników, pobudza w wątrobie produkcję enzymów, które usuwają rakotwórcze związki. Co więcej brokuły to bogate źródło minerałów – fosforu, potasu, wapnia, manganu, żelaza, magnezu, witamin- A (beta-karoten), B1, B2, B6, C, K, PP, kwasu pantotenowego i kwasu foliowego. Zawartość błonnika pokarmowego sprawia, iż brokuły zaleca się osobom cierpiącym na choroby układu trawiennego a także wszystkim dbającym o ładną sylwetkę. Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a twoje lekarstwo powinno być pożywieniem. Tak mawiał Hipokrates i miał wiele racji. Jednak zdrowe jedzenie powinno dostarczać nie tylko wartości odżywczych, ale również niezapomnianych doznań smakowych. Brokuł panierowany, nowość w ofercie firmy Aves, w obu kwestiach nas nie zawiedzie. Brokuł panierowany: Masa netto: 400 g Cena brutto:ok 5,50 zł Producent: Aves Sp. z o.o

Comments are closed.