Ja regularnie stosowałam pasty od Bielendy, seria bodajże Carbo Detox. To było takie 3w1 pasta, peeling, maseczka. Bardzo dobry produkt mi pomógł, fakt nie miałam jakiś głebokich blizn, ale jednak ;)
Mega skuteczny dla mnie okazal sie zabieg Carbolift urządzeniem Dual XT na ktorym byłam w SC Beauty Clinic w Sosnowcu... z tego co wiem maja tez klinike w Wawie. Rozmawiajac z paniami z gabinetu dowiedzialam sie ze ten zabieg to polaczenie karboksyterapii i mezoterapii mikroigłowej dlatego tez daje spektakularne efekty i jest to jedyne takie rozwiazanie na swiecie. Warto sie zaglebic w temat bo mozna sporo ciekawych rzeczy sie dowiedziec.
z tego co wiem to dobrym rozwiązaniem jest smarowanie olejkiem bio oil, mój brat miał kiedyś blizny potrądzikowe i kupiłam mu ten olejek z którego był zadowolony, bo blizny mu zbledły, a koloryt skóry jego powrócił bez żadnych plam czerwonych.
Kiedyś usłyszałam o takim laserze palomar i szukając w necie okazało się że ma całkiem dobre opinie. Wybrałam się do kliniki w gdańsku na aniołkach i zrobiłam pakiet, w którym są 4 zabiegi. Serio podziałało, nie mam już tych okrpnych dziur po krostach.
Maseczki normalizujące powinny Ci w tym pomóc. Ja używam maseczki z serii skin shot od Bielendy z awokado i kiwi i widzę sporą poprawę względem poprzednim kosmetyków. Cera jest gładsza i ma mniej przebarwień.
W salonach kosmetycznych oferują zabiegi na blizny potrądzikowe, sama nie stosowałam, ale kilka znajomych osób chodziło i może całkowicie nie zniknęły, ale duża część została zlikwidowana i jak mówili "nie straszą"
Blizny po trądziku to bardzo wstydliwy problem, wiem coś o tym, regularnie złuszczam twarz w okresie jesienno-zimowym pod okiem kosmetologa, która jako dodatkową pielęgnację poleciła mi też wybielające dermokosmetyki od NovaClear Whiten. Muszę przyznać, że odkąd stosuję krem tej marki przebarwienia uległy depigmentacji, a blizny uległy spłyceniu, sama jestem zaskoczona takim efektem!
Wiem z własnego doświadczenia jak ciężko pozbyć się blizn po trądziku. Próbowałam różnych metod ale dopiero laser mi pomógł. Zdecydowałam się na zabiegi laserowego usuwania blizn w Vici Clinic w Krakowie u pana Bartosza i muszę przyznać, że zmieniły one całe moje życie :) Już nie muszę się wstydzić swojej twarzy.