Na pewno, starając się o dziecko, warto dostarczyć sobie wszystkich minerałów, zadbać o odpowiednią dietę, wykluczyć używki. To wspomaga starania, a także wpływa bezpośrednio na rozwój i zdrowie maluszka. Polecam przeczytać sobie artykuł - jak dla mnie jest to kompendium wiedzy na ten temat.
Na pewno, starając się o dziecko, warto dostarczyć sobie wszystkich minerałów, zadbać o odpowiednią dietę, wykluczyć używki. To wspomaga starania, a także wpływa bezpośrednio na rozwój i zdrowie maluszka. Polecam przeczytać sobie artykuł - jak dla mnie jest to kompendium wiedzy na ten temat.
potrzebna jest przede wszystkim zbilansowana dieta, brak magnezu akurat łatwo zauważyć objawia się skurczami, drżeniem powiek, jeśli nie ma objawów to nie ma sensu brać supli, lepiej podjeść kilka migdałów dziennie
Lepiej nie mieć niedoborów magnezowych, ten minerał wpływa na wiele funkcji w naszym organizmie http://www.magvit.com.pl/ zobacz sobie ten magnez, możesz go śmiało brać. Jest łatwo przyswajalny, pamiętaj też o zdrowych tłuszczach w przypadku zazywania witamin, bo takie tłuszcze transportują witaminy i minerały po organizmie
Nie bez powodu w preparatach dla kobiet w ciązy oprócz kwasu foliowego są jeszcze mikroelementy. Ja zażywam mama dha premium z kwasem foliowym, kwasami dha, wit d i magnezem - mój lekarz powiedział, ze to najlepszy skład jeśli chodzi o suplementy dla kobiet w ciązy i karmiących.