Ja pomieszałam sobie sama (troszkę, porcję na kilka masaży i potem dorabiałam): olej ze słodkich migdałów, olej lniany, wit e z kapsułki wyciskałam na świeżo przy każdym masażu... poszukam proporcji. szkoda, że nie można tutaj linkiem rzucić

A przylazłam tu jeszcze by Wam powiedzieć, że na stronie rodzić po ludzku jest "kreator planu porodu". Klikacie w opcje na jakich wam zależy podczas porodu, samo się pisze, a potem to drukniecie i gotowe.

Przepraszam, ze ja tak wiecznie o porodzie. Ale myślę, że dobry poród w dobrym otoczeniu ma ogromny wpływ na początki relacji z nowym człowiekiem, na nasze nastawienie do niego, na nasze podejście do macierzyństwa w ogóle.
Sama marze o dobrym porodzie... bo moje nastawienie jest w dolinie obecnie... tumiwisizm total...
nachalni goście? pojęcia nie mam :D Do mnie zawsze wpadali po porodzie. Ale dosłownie 5 min, żadnej herbatki nawet nie chcieli i chwała im za to :)
Teraz będę zdana na siebie i M. Może moja mama przyjedzie, ale to mało pewne póki co...
i w sumie mi z tym dobrze. jedyny minus- brak opieki dla dzieci na czas porodu. Oby była to noc. A jak nie- koleżanka zabierze ich na spacer i do siebie, my sobie urodzimy i dzieci weźmiemy spowrotem