A ja myślę, że na meble dla dziecka sprawdzą się te z ikei. Nie są drogie, a jak wiadomo dziecko rośnie, zmieniają mu się upodobania, zaraz mu łóżko będzie za małe a pokój za dziecinny. Łatwiej tanie meble wymienić niż drogie ;)
W przypadku pościeli dla niemowlaka polecam komplet z kolekcji Pudrowej, który wykonujemy. Składają się na niego produkty w kolorze pudrowego różu tj. poszewka na kołdrę, poszewka na poduszkę oraz kocyk light. Treść haftu jaka jest na zestawie może być dowolna wg. gustu Klienta.
Fajne możecie znaleźć w sieci. Sama wychodzę z założenia, że o ile meble powinny być raczej dość neutralne, atmosferę pokoiku dla malucha podkręcić można dodatkami w postaci fajnych ozdób na ścianę, lamp i zabawek.
Ja przy korzystałam z takich sklepów jak Jysk, Ikea i w zupełności spełniły te sklepy moje oczekiwania zresztą teraz w większości sklepów można dostać fajne dodatki do pokoju dziecięcego nawet czasem Biedronka ma je w ofercie więc myślę że na dzień dzisiejszy dodatki do pokojów dziecięcych to nie jest żaden problem.
Najlepiej wyposażyć pokój dziecięcy w zestaw mebli specjalnie do tego przeznaczony. Dziecięcych kompletów systemowych jest bardzo dużo, a każdy z nich zawiera elementy, które pomogą zapełnić przestrzeń pokoju naszego dziecka. Ja polecam taki zestaw w różnych kolorach:
W pokoju dziecka warto też zadbać o odpowiednie oświetlenie :) Znalazłam nawet ostatnio na elektryczni.com lampki nocne, które się nie nagrzewają więc do dziecięcego pokoju idealne :)