Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecane

Te cechy wyglądu i osobowości ,,rozkładają facetów na łopatki”! Sprawdź co ich kręci!

Te cechy wyglądu i osobowości ,,rozkładają facetów na łopatki”! Sprawdź co ich kręci!

12 kobiecych „niedoskonałości”, które działają na mężczyzn

12 kobiecych „niedoskonałości”, które działają na mężczyzn

10 recyklingowych DIY, które wykonasz za grosze! Odmień swój dom!

10 recyklingowych DIY, które wykonasz za grosze! Odmień swój dom!

15 rzeczy, które SZCZĘŚLIWE PARY robią przed snem!

15 rzeczy, które SZCZĘŚLIWE PARY robią przed snem!

15 najmniej seksownych imion żeńskich. Sprawdź, czy Twoje jest na liście…..

15 najmniej seksownych imion żeńskich. Sprawdź, czy Twoje jest na liście…..

Jeśli Twój chłopak ma te 10 cech, to jesteś szczęściarą! Trzymaj się go!

Jeśli Twój chłopak ma te 10 cech, to jesteś szczęściarą! Trzymaj się go!

FACECI WYLICZAJĄ: Nie znoszę, gdy dziewczyna jest…..

FACECI WYLICZAJĄ: Nie znoszę, gdy dziewczyna jest…..

Co możesz zrobić, aby Twój facet zawsze Cię pragnął? 12 wskazówek

Co możesz zrobić, aby Twój facet zawsze Cię pragnął? 12 wskazówek

Bielizna, w której facet desperacko pragnie Cię oglądać. 15 typów

Bielizna, w której facet desperacko pragnie Cię oglądać. 15 typów

10 potrzeb seksualnych, które najczęściej ukrywają przed nami FACECI!

10 potrzeb seksualnych, które najczęściej ukrywają przed nami FACECI!

15 fryzur ,,na chłopczycę”, w których będziesz wyglądać seksownie!

15 fryzur ,,na chłopczycę”, w których będziesz wyglądać seksownie!

Na te cechy u kobiety, zwracają uwagę współcześni mężczyźni….

Na te cechy u kobiety, zwracają uwagę współcześni mężczyźni….

MĘSKIM ZDANIEM: 12 powodów, przez które już nigdy nie zamieszkam z kobietą!

MĘSKIM ZDANIEM: 12 powodów, przez które już nigdy nie zamieszkam z kobietą!

Komplementy, których FACECI wprost nienawidzą! Sprawdź dlaczego!

Komplementy, których FACECI wprost nienawidzą! Sprawdź dlaczego!

NIEPOZORNE zdania, które powinnaś mówić MU CODZIENNIE, abyście zawsze byli razem!

NIEPOZORNE zdania, które powinnaś mówić MU CODZIENNIE, abyście zawsze byli razem!

12 najgorszych pocałunków, których nie znoszą FACECI!

12 najgorszych pocałunków, których nie znoszą FACECI!

Grill ogrodowy

Dlatego warto postarać się o odpowiednie przygotowanie produktów. Warzywa i chude mięso warto marynować w oliwie, by już po kilku minutach nie zrobiły się nieładne, wysuszone i niesmaczne. Zapewne składniki te będziemy chcieli nałożyć na patyczki do szaszłyków – warto odpowiednio wcześniej je przygotować – by się nie podpalały, wystarczy je przez kilka godzin moczyć w wodzie. 


A co z mięsem kładzionym w plastrach lub kawałkach? Pozwólmy mu spokojnie na początku poopiekać się – nie spieszmy się z przekładaniem na drugą stronę. Pory w mięsie muszą się zamknąć, by najlepszy smak nie wytopił się, ani nie wyszedł wraz z obecną w mięsie wodą. Dlatego – dla smaku mięsa – zarumienienie go z dwóch stron na początek jest tak niezwykle istotne. 


Co możemy robić przez cały rok, by skutecznie podnieść aromat mięsiwa? Przez cały rok zbierać skorupki od orzeszków laskowych. Dodane do żaru dadzą taki zapach… Spróbujcie!


A teraz prosimy o skupienie, bo rzecz to ważna i istotna: mięsa nie przekładamy widelcem. W ogóle go nie nakłuwamy – przez ślady po ostrym narzędziu z mięsa wycieknie nam to co najlepsze, a kawałki staną się suche i wiórowate.


Z ryb do grillowania zdecydowanie nadają się te drapieżne. By skóra nie zrobiła się zbyt sucha, warto nasmarować ją olejem i posypać ziołami (też nie za intensywnie, by się nam nie zwęgliły).


Bardzo popularną (i sprawdzoną – polecamy!!!) metodą jest owinięcie ryby w folię aluminiową. Wtedy do jej brzuszka pakujemy zioła, kawałki cytryny i… co tylko zechcemy (znamy smakoszy, którzy sandacza faszerowali kruszonym, suszonym boczkiem i pieczarkami). Przed konsumpcją wszystkie te frykasy usuwamy. Co jest istotne – na 2-3 minuty przed zakończeniem grillowania odchylamy folię aluminiową, by ryba mogła odparować. I na koniec wysłuchajcie jeszcze jednej, choć – przyznamy szczerze – nieco makabrycznej rady. Jak poznać, że ryba jest gotowa? Ano po tym, że oko zrobiło się białe jak śnieg…


Smacznego!