Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecane

10 zaskakujących faktów o penisie! On ci tego nie powie!

10 zaskakujących faktów o penisie! On ci tego nie powie!

Nowości wydawnicze: 8 książek, po które warto sięgnąć we wrześniu

Nowości wydawnicze: 8 książek, po które warto sięgnąć we wrześniu

Najdziwniejsze teksty, jakie wykorzystują FACECI, żeby uciec z nieudanej randki

Najdziwniejsze teksty, jakie wykorzystują FACECI, żeby uciec z nieudanej randki

5 zaskakujących rzeczy, które są przyczyną nieprzyjemnego zapachu pochwy

5 zaskakujących rzeczy, które są przyczyną nieprzyjemnego zapachu pochwy

,,Marianne”- hit Netlixa! Najstraszniejszy serial wszech czasów! {opinia i zwiastun}

,,Marianne”- hit Netlixa! Najstraszniejszy serial wszech czasów! {opinia i zwiastun}

6 rzeczy, których nigdy nie mów FACETOWI, który został ZDRADZONY przez kobietę!

6 rzeczy, których nigdy nie mów FACETOWI, który został ZDRADZONY przez kobietę!

Te myśli pojawiają się w głowie FACETA, gdy uświadamia sobie, że jest zakochany

Te myśli pojawiają się w głowie FACETA, gdy uświadamia sobie, że jest zakochany

Te 8 pytań powinnaś zadać mężczyźnie, na którym ci zależy!

Te 8 pytań powinnaś zadać mężczyźnie, na którym ci zależy!

MĘSKIM ZDANIEM: Oto rzeczy, które NATYCHMIAST podniecają NAS w czasie gry wstępnej

MĘSKIM ZDANIEM: Oto rzeczy, które NATYCHMIAST podniecają NAS w czasie gry wstępnej

4 rodzaje seksu, które FACET chciałby z tobą spróbować, ale boi się zapytać!

4 rodzaje seksu, które FACET chciałby z tobą spróbować, ale boi się zapytać!

Piękne płaszcze na przejściową porę (ubieraj je do jesiennych sukienek). 10 stylizacji!

Piękne płaszcze na przejściową porę (ubieraj je do jesiennych sukienek). 10 stylizacji!

4 sztuczki, dzięki którymi rozpalisz faceta do CZERWONOŚCI!

4 sztuczki, dzięki którymi rozpalisz faceta do CZERWONOŚCI!

8 intymnych rzeczy, które dla facetów są tak samo ISTOTNE jak seks

8 intymnych rzeczy, które dla facetów są tak samo ISTOTNE jak seks

Co miesiąc urodzin FACETA mówi o jego charakterze?

Co miesiąc urodzin FACETA mówi o jego charakterze?

„Kobieta tego nie zrozumie”. FACECI chcą, żeby kobiety wiedziały o tych 10 rzeczach!

„Kobieta tego nie zrozumie”. FACECI chcą, żeby kobiety wiedziały o tych 10 rzeczach!

3 najbardziej erotyczne fakty o każdym znaku zodiaku! Zobacz, jak cię oceniają!

3 najbardziej erotyczne fakty o każdym znaku zodiaku! Zobacz, jak cię oceniają!

HIT wśród literatury kulinarnej: „Kuchnia toskańska” Piotra Adamczewskiego

Na sklepowe półki właśnie trafiła najnowsza książka Piotra Adamczewskiego – „Kuchnia toksańska”!

Kuchnia Toskańska

Kuchnia toskańska

Kuchni włoskiej nie da się poznać ani podczas jednej podróży, ani długiej wizyty w jednym regionie. Każda część Włoch smakuje inaczej. Czego innego skosztujemy w Górnej Adydze, Piemoncie, Lombardii, Basilicacie, Kalabrii czy na Sycylii. Aby więc w pełni doświadczyć Italii, trzeba odbyć niejedną podróż. Będąca tematem tej książki Toskania to region szczególny – z jednej strony zupełnie odmienny, a zarazem klasycznie włoski. I jak podstawę literackiego języka włoskiego stanowi toskański, tak też sztuka kulinarna obszaru na styku Ligurii, Emilii-Romanii, Piemontu, Umbrii i Lazio tworzy niejako bazę dla całej włoskiej gastronomii.

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach…

O autorze:

Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (www.adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrownyMęskie gotowanieKrwawa historia smakówRok na stoleWędrówka po stołach Europy), który świat poznaje smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Gotuje od 40 lat, ukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji.