Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecane

DIY: Cynamonowa maseczka, która genialnie oczyszcza cerę! Zrób ją sama!

DIY: Cynamonowa maseczka, która genialnie oczyszcza cerę! Zrób ją sama!

6 niestosownych pytań, których nigdy nie zadawaj kobiecie w ciąży!

6 niestosownych pytań, których nigdy nie zadawaj kobiecie w ciąży!

5 myśli, które przechodzą przez męski i kobiecy umysł w czasie SEKSU

5 myśli, które przechodzą przez męski i kobiecy umysł w czasie SEKSU

MĘSKIM ZDANIEM: rodzaje pocałunków, które KRĘCĄ nas najbardziej….

MĘSKIM ZDANIEM: rodzaje pocałunków, które KRĘCĄ nas najbardziej….

8 dziwnych rzeczy, które dzieją się z twoim ciałem, kiedy się CAŁUJESZ

8 dziwnych rzeczy, które dzieją się z twoim ciałem, kiedy się CAŁUJESZ

4 nowe warianty pozycji MISJONARSKIEJ (zdjęcia plus instrukcje)

4 nowe warianty pozycji MISJONARSKIEJ (zdjęcia plus instrukcje)

6 trików, które stosują FACECI, którzy chcą NAS zaciągnąć do łóżka….

6 trików, które stosują FACECI, którzy chcą NAS zaciągnąć do łóżka….

Wybierz kolor swojego manicure zgodnie ze znakiem zodiaku

Wybierz kolor swojego manicure zgodnie ze znakiem zodiaku

4 skutki uboczne codziennego malowania się

4 skutki uboczne codziennego malowania się

WAŻNE: 4 zabiegi kosmetyczne, które są zakazane w czasie ciąży

WAŻNE: 4 zabiegi kosmetyczne, które są zakazane w czasie ciąży

10 SUBTELNYCH ZNAKÓW, ŻE ON BARDZO CIĘ LUBI

10 SUBTELNYCH ZNAKÓW, ŻE ON BARDZO CIĘ LUBI

8 zwierzaków, które są idealne do hodowli domowej

8 zwierzaków, które są idealne do hodowli domowej

8 najdziwniejszych przesądów, w które ludzie nadal wierzą

8 najdziwniejszych przesądów, w które ludzie nadal wierzą

6 prostych rzeczy, których każdy MĘŻCZYZNA pragnie w związku

6 prostych rzeczy, których każdy MĘŻCZYZNA pragnie w związku

8 powodów, dla których warto częściej OBCINAĆ WŁOSY

8 powodów, dla których warto częściej OBCINAĆ WŁOSY

8 znaków, które wysyła FACET, gdy czuje gotowość, aby zostać twoim mężem….

8 znaków, które wysyła FACET, gdy czuje gotowość, aby zostać twoim mężem….

HIT wśród literatury kulinarnej: „Kuchnia toskańska” Piotra Adamczewskiego

Na sklepowe półki właśnie trafiła najnowsza książka Piotra Adamczewskiego – „Kuchnia toksańska”!

Kuchnia Toskańska

Kuchnia toskańska

Kuchni włoskiej nie da się poznać ani podczas jednej podróży, ani długiej wizyty w jednym regionie. Każda część Włoch smakuje inaczej. Czego innego skosztujemy w Górnej Adydze, Piemoncie, Lombardii, Basilicacie, Kalabrii czy na Sycylii. Aby więc w pełni doświadczyć Italii, trzeba odbyć niejedną podróż. Będąca tematem tej książki Toskania to region szczególny – z jednej strony zupełnie odmienny, a zarazem klasycznie włoski. I jak podstawę literackiego języka włoskiego stanowi toskański, tak też sztuka kulinarna obszaru na styku Ligurii, Emilii-Romanii, Piemontu, Umbrii i Lazio tworzy niejako bazę dla całej włoskiej gastronomii.

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach…

O autorze:

Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (www.adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrownyMęskie gotowanieKrwawa historia smakówRok na stoleWędrówka po stołach Europy), który świat poznaje smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Gotuje od 40 lat, ukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji.