Produkty kulinarne

Konsumenci Nespresso w Polsce wybrali swoją ulubioną kawę – Cioccorosso o aromacie czerwonych owoców

Pinterest LinkedIn Tumblr

Warszawa, listopad 2013 r. – Konsumenci Nespresso to nie od dziś koneserzy wyśmienitej kawy, poszukujący oryginalnych doświadczeń smakowych. To właśnie oni zdecydowali o tegorocznej świątecznej edycji limitowanej kawy, która już w listopadzie pojawi się w sprzedaży. W czerwcu firma Nespresso zapytała konsumentów na całym świecie, który z trzech zaproponowanych aromatów Grand Cru chcieliby mieć w swojej kawowej kolekcji na zimę. W Polsce zwyciężyło Cioccorosso – kapsułka, w której zamknięto aromat czerwonych owoców i gorzkiej czekolady, otrzymała aż 59% głosów Polaków. Wielbiciele kawy mieli możliwość głosowania online na jedną z trzech propozycji Variations: Masala Chai (cynamon, anyż, goździki), Liminto (mięta i limonka) i właśnie Cioccorosso. Zwycięską kawę będzie można kupić od 12 listopada w cenie 1,89 zł za kapsułkę w butiku Nespresso, sklepie internetowym oraz przez infolinię. Jako edycja limitowana dostępna będzie przez ograniczony czas. Cioccorosso zaskakuje szczególnym czekoladowo-owocowym aromatem, który dopełnia najwyższej jakości mieszanka Grand Cru. Stanowi niecodzienne połączenie wyśmienitej, starannie palonej kawy Livanto z nutami ciemnej czekolady i orzeźwiających czerwonych owoców. Wirtuozeria i oryginalność smaku limitowanej edycji Variations na Święta to część zobowiązania firmy Nespresso, dla której kluczowe jest poszukiwanie innowacji i zagwarantowanie nieprzeciętnych doświadczeń smakowych. Pielęgnowanie relacji z konsumentami oraz dawanie im możliwości wyboru to także nieodzowny element filozofii Nespresso. Oprócz Cioccorosso można także na nowo odkryć inne ulubione aromaty Variations, które niedawno weszły na stałe do oferty kaw Nespresso – Vanilio, Ciocattino oraz Caramelito. Łączą one naturalne aromaty (wanilii, karmelu i czekolady) z delikatnością mieszanki Livanto Grand Cru o optymalnym profilu smakowym. Cioccorosso: przepis na czekoladowe cappuccino z czerwonymi owocami Składniki: • 1 kapsułka Cioccorosso Grand Cru • 1 łyżeczka sosu z ciemnej czekolady lub 1 kostka ciemnej czekolady • 50-70 ml mleka • 30 ml syropu malinowego • 2-3 łyżeczki płatków zbożowych z czerwonymi owocami Wlać sos czekoladowy lub położyć kostkę gorzkiej czekolady na dnie szklanki do cappuccino  Przygotować espresso z kapsułki Cioccorosso (40 ml)  Wlać do mleka syrop malinowy, a następnie spienić je np. w Aeroccino  Nałożyć część gęstej pianki na wierzch kawy  Posypać napój płatkami zbożowymi z czerwonymi owocami. Smacznego! 

Comments are closed.