Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecane

Jak urządzić kobiecą i bardzo przytulną sypialnię? 10 genialnych propozycji!

Jak urządzić kobiecą i bardzo przytulną sypialnię? 10 genialnych propozycji!

HOT NEWS: 8 pozycji seksualnych do przetestowania na krześle i fotelu!

HOT NEWS: 8 pozycji seksualnych do przetestowania na krześle i fotelu!

8 facetów mówi o najnudniejszym seksie, jaki kiedykolwiek mieli!

8 facetów mówi o najnudniejszym seksie, jaki kiedykolwiek mieli!

Faceci zdradzają, jakie najseksowniejsze rzeczy usłyszeli od kobiet w łóżku!

Faceci zdradzają, jakie najseksowniejsze rzeczy usłyszeli od kobiet w łóżku!

10 rzeczy, które mężczyźni chcą robić częściej – w łóżku (lub poza nim:)

10 rzeczy, które mężczyźni chcą robić częściej – w łóżku (lub poza nim:)

8 czynników psychicznych i fizycznych, które mogą wywołać niskie libido!

8 czynników psychicznych i fizycznych, które mogą wywołać niskie libido!

HOT LISTA: 10 rzeczy związanych z seksem, które zrealizuj prze 30-stką!

HOT LISTA: 10 rzeczy związanych z seksem, które zrealizuj prze 30-stką!

Spódnice MIDI na lato. Oszałamiające modele już od 39 zł!

Spódnice MIDI na lato. Oszałamiające modele już od 39 zł!

Najczęstsze pytania dotyczące kobiecego orgazmu. 6 odpowiedzi!

Najczęstsze pytania dotyczące kobiecego orgazmu. 6 odpowiedzi!

8 najgorętszych (i nieoczekiwanych) stref erogennych na ciele KOBIETY

8 najgorętszych (i nieoczekiwanych) stref erogennych na ciele KOBIETY

12 najlepszych miejsc na namiętny seks!

12 najlepszych miejsc na namiętny seks!

Czego MĘŻCZYZNA naprawdę pragnie w łóżku? 8 rzeczy, o których powinnaś wiedzieć

Czego MĘŻCZYZNA naprawdę pragnie w łóżku? 8 rzeczy, o których powinnaś wiedzieć

10 pomysłów na paznokcie, które będą obsesją każdej kobiety tego lata!

10 pomysłów na paznokcie, które będą obsesją każdej kobiety tego lata!

15 SEX FANTAZJI, które miewa każda kobieta, ale żadna się do tego nie przyzna!

15 SEX FANTAZJI, które miewa każda kobieta, ale żadna się do tego nie przyzna!

6 rzeczy na temat kobiecego ciała, w które FACET wierzy, a które są idiotyczne!

6 rzeczy na temat kobiecego ciała, w które FACET wierzy, a które są idiotyczne!

+15 fryzur na upały dla włosów średnich i długich! Dodają animuszu!

+15 fryzur na upały dla włosów średnich i długich! Dodają animuszu!

Przepis na rybę faszerowaną w dzwonkach

Czasami mamy wielką ochotę na danie rybne. Wypróbuj przepis kulinarny na rybę faszerowaną w dzwonkach. Życzymy smacznego.

Składniki przepisu kulinarnego:

  • 1 cała ryba (1,5 kg szczupaka
  • lina, sandacza)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 2 cebule
  • 60 g tartej bułki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka utartego chrzanu
  • liść laurowy
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie

Sposób wykonania:

  • Rybę oskrobać z łuski, odciąć głowę, wypatroszyć rybę przez otwór powstały po odcięciu głowy i dokładnie wypłukać. Wykroić z ryby 6 plastrów grubości 3 cm. Ostrożnie wyciąć z nich kręgosłup i ości. Z pozostałych kawałków ryby odciąć mięso i zmielić.
  • Warzywa obrać, marchewkę, pietruszkę, seler i 1 cebulę pokroić, zalać 1 l wody, dodać głowę i kawałki kręgosłupa z ośćmi z ryby, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 30 minut i przecedzić wywar.
  • Pozostałą cebulę posiekać i przesmażyć na maśle. Zmielone mięso ryby wymieszać z tartą bułką, śmietaną cebulą, utartym chrzanem, żółtkiem i białkiem ubitym na sztywną pianę. Farsz doprawić solą i pieprzem i napełnić nim dzwonka ryby.
  • Wyrównać powierzchnię farszu nożem i ułożyć w garnku. Zalać rybę wywarem i gotować 30 minut na małym ogniu.
  • Przed podaniem ryby wywar można zaciągnąć 100 ml śmietany, 1 łyżką mąki, zagotować i przetrzeć.
  • Rybę można podawać też na zimno. Po ostudzeniu ugotowanej ryby w wywarze należy ją wyjąć, a wywar zagotować z 2 białkami, przecedzić przez sito wyłożone gazą. Do wywaru wlać 15 g żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach zimnej wody, zagotować ostudzić. Stygnącą galaretkę zalać ułożone na półmisku dzwonka ryby. Rybę można przed zalaniem galaretkę przybrać jajkami ugotowanymi na twardo, natkę pietruszki i plastrami ugotowanych jarzyn.