Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecane

8 kłamstw, które codziennie serwuje ci TWÓJ FACET!

8 kłamstw, które codziennie serwuje ci TWÓJ FACET!

Co mówi o waszej relacji pozycja w jakiej zazwyczaj zasypiacie?

Co mówi o waszej relacji pozycja w jakiej zazwyczaj zasypiacie?

10 dziwnych rzeczy, które faceci w nas lubią, choć wydawałoby się inaczej

10 dziwnych rzeczy, które faceci w nas lubią, choć wydawałoby się inaczej

10 pomysłów na upięcie niesfornej grzywki!

10 pomysłów na upięcie niesfornej grzywki!

12 ważnych tematów, które powinnaś przegadać z ukochanym!

12 ważnych tematów, które powinnaś przegadać z ukochanym!

8 sygnałów, że przestałaś kręcić swojego faceta!

8 sygnałów, że przestałaś kręcić swojego faceta!

HOT TREND: Modny makijaż oka na wiosnę i lato 2019: kolorowe rzęsy

HOT TREND: Modny makijaż oka na wiosnę i lato 2019: kolorowe rzęsy

10 wyznań mężczyzn, którzy zdradzali i oszukiwali swoje dziewczyny!

10 wyznań mężczyzn, którzy zdradzali i oszukiwali swoje dziewczyny!

LAST MINUTE: 15 boskich stylizacji na święta wielkanocne 2019!

LAST MINUTE: 15 boskich stylizacji na święta wielkanocne 2019!

6 niezawodnych sposobów na ekspresowe podniecenie faceta!

6 niezawodnych sposobów na ekspresowe podniecenie faceta!

Nie nogi i nie piersi! Faceci największą uwagę zwracają na…..Zdziwisz się!

Nie nogi i nie piersi! Faceci największą uwagę zwracają na…..Zdziwisz się!

10 pikantnych fetyszy seksualnych, które facet pragnie z tobą przetestować!

10 pikantnych fetyszy seksualnych, które facet pragnie z tobą przetestować!

MĘSKIM ZDANIEM: 8 dowodów na to, że jesteś dla nas bratnią duszą!

MĘSKIM ZDANIEM: 8 dowodów na to, że jesteś dla nas bratnią duszą!

Jak nosić bojówki? To hit sezonu wiosna-lato 2019!

Jak nosić bojówki? To hit sezonu wiosna-lato 2019!

Róbcie jedną z tych 10 rzeczy, a staniecie się sobie bardzo bliscy!

Róbcie jedną z tych 10 rzeczy, a staniecie się sobie bardzo bliscy!

10 wiosennych makijaży, na które faceci uwielbiają patrzeć!

10 wiosennych makijaży, na które faceci uwielbiają patrzeć!

Przepis na rybę faszerowaną w dzwonkach

Czasami mamy wielką ochotę na danie rybne. Wypróbuj przepis kulinarny na rybę faszerowaną w dzwonkach. Życzymy smacznego.

Składniki przepisu kulinarnego:

  • 1 cała ryba (1,5 kg szczupaka
  • lina, sandacza)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 2 cebule
  • 60 g tartej bułki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka utartego chrzanu
  • liść laurowy
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie

Sposób wykonania:

  • Rybę oskrobać z łuski, odciąć głowę, wypatroszyć rybę przez otwór powstały po odcięciu głowy i dokładnie wypłukać. Wykroić z ryby 6 plastrów grubości 3 cm. Ostrożnie wyciąć z nich kręgosłup i ości. Z pozostałych kawałków ryby odciąć mięso i zmielić.
  • Warzywa obrać, marchewkę, pietruszkę, seler i 1 cebulę pokroić, zalać 1 l wody, dodać głowę i kawałki kręgosłupa z ośćmi z ryby, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 30 minut i przecedzić wywar.
  • Pozostałą cebulę posiekać i przesmażyć na maśle. Zmielone mięso ryby wymieszać z tartą bułką, śmietaną cebulą, utartym chrzanem, żółtkiem i białkiem ubitym na sztywną pianę. Farsz doprawić solą i pieprzem i napełnić nim dzwonka ryby.
  • Wyrównać powierzchnię farszu nożem i ułożyć w garnku. Zalać rybę wywarem i gotować 30 minut na małym ogniu.
  • Przed podaniem ryby wywar można zaciągnąć 100 ml śmietany, 1 łyżką mąki, zagotować i przetrzeć.
  • Rybę można podawać też na zimno. Po ostudzeniu ugotowanej ryby w wywarze należy ją wyjąć, a wywar zagotować z 2 białkami, przecedzić przez sito wyłożone gazą. Do wywaru wlać 15 g żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach zimnej wody, zagotować ostudzić. Stygnącą galaretkę zalać ułożone na półmisku dzwonka ryby. Rybę można przed zalaniem galaretkę przybrać jajkami ugotowanymi na twardo, natkę pietruszki i plastrami ugotowanych jarzyn.
loading...