Ahhh, te przeziebienia!!! Mnie tez od wczoraj boli gardlo jak diabli, nie moge przelykac sliny. Psikam Tantum Verde w nabulizatorze bo wiem ze mozna. Poki co efektow brak.
AGNIESZKA mi juz bol przeszedl po 2 paracetamolach i poki co nie powraca. Czasem ciezarnych meczy cos takiego jak kolka nerkowa i byc moze to mi sie przytrafilo, tylko nazwali to inaczej. Musimy sie trzymac bo prawdziwe bole kregoslupa to dopiero przed nami
GOSIUPERELKO , no z ta tesciowa to faktycznie niewypal, no ale juz wiesz na przyszlosc jak to jest miedzy synusiami a mamusiami, zawsze sa oczkami w glowie....
A jesli chodzi o nacinanie krocza, to rowniez mi to polozna mowila i sie pytala jak to bylo z pierwszym porodem. Gdy uslyszala ze w Polsce robi sie to w wiekszosci przypadkow rutynowo to nie mogla tego zrozumiec. Sekret polega na tym, aby przez ostatnie miesiace ciazy jakims delikatnym olejkiem, najlepiej bezzapachowy itp (johnsons ma takie) masowac wokol wlotu do pochwy i okolice miedzy pochwa i odbytem raz dziennie, np po kapieli. Uelastycznia sie skore, i wtedy latwiej sie ona rozciaga przy porodzie. No i najwazniejsze jest to aby polozna dobrze pokierowala rodzaca przy porodzie: jak mowi stop to stop (a tu mowia stop wlasnie wtedy gdy widza ze glowka powoli zaczyna przechodzic przez wlot do pochwy i wtedy nie kaza przec. I ot to, caly "WIELKI" sekret
Prawda jest jednak taka, ze to wlasnie rana po nacieciu czy peknieciu najbardziej uprzykza zycie po porodzie. Gdyby nie to to kobieta o wiele szybciej dochodzilaby do siebie: a tak w toalecie, za przeproszeniem pierwszy stolec to byl koszmar, podmywanie, siadanie przez kilka dni, no i juz nie wspomne o pierwszym seksie, ktory w moim przypadku byl gorszy od koszmaru, brrr.......
[ Dodano: 2007-05-01, 16:47 ]Ale zeby nie konczyc tak przykrym akcentem, to dodam, ze wszystko jest do przejscia, i nawet jakbym mialam znow rodzic w Polsce to i tak nie balabym sie porodu bo to sie wszystko szybciutko zapomina a dzidzia i radosc z niej pozostaje na zawsze!!!
I musze sie Wam pochwalic, ze mam nowa bratanice, urodzila sie w niedziele, ma na imie Tosia, miala 3400 i 55 dlugosci. JEst sliczna!!! Moja bratowa urodzila krotko i skutecznie, choc to juz 3 jej dzieciatko to sie kobitka nie zniecheca i juz planuje czwarte
To jest postawa, co???