Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2007, 18:06

aciu jak ladnie masz wszystko przygotowane dla julci... :ico_brawa_01: wszystko sliczne... a kamila ma racje... jesli wykasujesz fotki z fotosika to znikna na forum.. to oczywiste... hehe przeciez wklejasz linka do zdjecia ktorego juz nie ma... hhihi :ico_brawa_01:

obiadek przygotowany, lista zakupow spozywczych zrobiona.. ide polezec.. mam 2 godzinki do powrotu A hihi :-D

[ Dodano: 2007-05-17, 18:07 ]
nie martw sie acia ja tez na to nie wpadlam... hihi :-D

Awatar użytkownika
agniecha772
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

17 maja 2007, 18:21

cześć dziewczyny, oczywiście dużo naklikałyście,a ja dopiero teraz znalazłam chwilkę,bo mój A siedział przy komputerze, dzisiaj już zamówił kamerke, i szukaliśmy kuchni, bo też musimy już zamówić,szwagierka u mnie była,coś mi troche doradzić z kuchnią, bo sama nie wiem jak chcę szafki rozmieścić? A pozatym robiłam dziś drugą część prania! dziś ciuszki kolorowe,ile tego mam? to szok? :ico_szoking:
A spisałam sobie Wasze nr telefonów,bo fajnie by było że jakby któraś trafiła do szpitala, to o tym poinformowała...
A to mój numerek 504890347
A moje maleństwo wczoraj mi nie dało spać, byłam zmęczona,a on/ona chyba miał/a ochote na zabawę, mój mąż był w szoku... :ico_olaboga: :ico_szoking: pozdrawiam Aga

[ Dodano: 2007-05-17, 18:32 ]
To ja idę się położyć...

[ Dodano: 2007-05-17, 20:18 ]
aciazapomniałam, bardzo fajne zakupki...My jeszcze nie mamy fotelika...

Awatar użytkownika
magda26
Trzy tysiące lat minęło...

17 maja 2007, 20:45

Witam dziewczynki !!!
Kolo 15 przyjechala do mnie moja siostra i mowi zebysmy pojechali do niej na herbatke ja mowie to u mnie sie napijemy ona nie do niej od razu powiedziala ze mnie odwiezie autem nie bede musiala autobusem to sie zgodzilam :ico_oczko:
Pojechalismy do niej a ona mowi ze jak powiedzialam jej ze jestem w ciazy we wrzesniu to od tej pory kupowala mi rzeczy i teraz mi je da :ico_szoking:
Wiec dostałam:
- Szczotke do włosów
- Termometr do kapieli 2 x bo nie mogla sie zdecydowac :ico_oczko:
- kubek nie kapek
- talerzyk plus dwie lyzeczki
- 15 par skarpetek roznorodnych :-D
- 10 sztuk sliniaczkow :ico_oczko:
- body 7x
- pizamka
-- koszulki na krotki rekaw
- czapeczki 5x
- spodenki ala jeans
ach zaskoczyla mnie to mile troszke sie wzruszylam :ico_oczko: oczywiscie bardzo jej podziekowalam i czekam na P zeby pokazac mu wszystko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A łazanki .......palce lizac......zjadłam caly talerzyk :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2007-05-17, 20:47 ]
aciu a twoje rzeczy super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Dziekujemy za wiadomosc od Bewu
Powiem wam ze dzisiaj mialam 3 razy skurcze takie ze az mnie bolało i ciagło w dół brzucha troszek sie przestraszylam :ico_szoking:

Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 maja 2007, 20:57

Agniecha to żadne zakupowe szaleństwo bo wózek mam po małym a łóżeczko i fotelik kupiłam używane na allegro, ale jestem z nich bardzo zadowolona.

Madzia masz super siostrę a te skurcze to zapowiedż, jak będą regularne i coraz silniejsze to torba, taksówka i kierunek szpital :-D

A wracając do fotelików to macie takie z wkładką dla niemowlaka, bo mój nie ma i chcę dokupić.

Dobranoc dziewuszki, do juterka

Awatar użytkownika
magda26

17 maja 2007, 21:21

Aciu ty mnie nie strasz :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Leatka
maniakogadacz
maniakogadacz

17 maja 2007, 21:29

Aciu a można coś takiego dokupić? bo w tym co ja dostanę od bratowej też nie ma

Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 maja 2007, 21:37

Leatko można na allegro są nowe ok 25 zł i używane.Chyba poczekam aż mała się urodzi i wtedy jak przymierzę ją do fotelika to zobaczę jak będzie wygladała nie , w końcu żadna z nas nie będzie trzymała dzieci w foteliku cały czas tylko sporadycznie.

Madzia przepraszam że cię wystraszyłam - żartowałam tylko i tak pewnie pojadę pierwsza :-D

[ Dodano: 2007-05-17, 21:38 ]
Leatko tu jest link do przykładowej : http://www.allegro.pl/item195525315_now ... olory.html

[ Dodano: 2007-05-17, 21:43 ]
Znalazłam coś ciekawego :
Cechy skurczów:

- pomiar długości trwania skurczu (od momentu jego odczucia do momentu rozluźnienia macicy).
Jeśli skurcze stają się coraz dłuższe, silniejsze – czas jechać do szpitala;
Jeśli długość trwania skurczy i nasilenie się nie zmienia – możesz jeszcze poczekać;

-czas pomiędzy skurczami (od końca jednego skurczu do początku następnego).
Jeśli czas się skraca, skurcze są coraz częściej – nie zwlekaj – jedz do szpitala;

...Jeśli czas pomiędzy skurczami się nie zmienia, możesz jeszcze spokojnie poleżeć w domu na kanapie;

-częstotliwość skurczu (czas pomiędzy początkiem jednego skurczu a początkiem następnego).
Jeśli czas ten staje się coraz krótszy - jedz do szpitala, ale jeśli jest nieregularny - jeszcze fałszywy alarm;

-intensywność.
Boli coraz bardziej? Czas się zbierać do szpitala, to zapewne maleństwo pcha się na świat.
Jeśli intensywność jest różna, raz lżejsza, a raz silniejsza, to nie musi być jeszcze początek porodu;

- zastanów się, gdzie boli? Jeśli boli i z tyłu (kość krzyżowa) i z przodu brzuch to może być „już”, natomiast sam brzuch nie zawsze musi oznaczać początek porodu;

- jeśli zmieniasz pozycję a skurcze nie ustają, to oznacza, że najwyższa pora do szpitala;
Jeśli chodzisz i nie boli – możesz poczekać.

lucy23

17 maja 2007, 23:39

madzia ja chyba tez mialam skurcze,takie jak na okres :ico_noniewiem: ale juz przeszlo...

to moj brzuch dzisiaj
Obrazek

[ Dodano: 2007-05-17, 23:41 ]
a to wozek
Obrazek

[ Dodano: 2007-05-17, 23:42 ]
aciu fajny wozek i fotelik,a lozeczko sliczne :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
asiula26
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

18 maja 2007, 07:14

cześć dziewczyny
Ja to pobiłam dzisiaj chyba rekord :ico_szoking: tak wcześnie to mnie tu jeszcze nie było. Ale to dlatego że byłam u mamusi na pobraniu krwi i na badaniach bo w środę mam wizyte i potrzebuje aktualne wyniki

Madziu super prezent ci siostra zrobiła, zazdroszcze ci

Ja tez dokupiłam taką wkładkę do fotelika bo dostałam bez, ale musze wam powiedzieć że przepłaciłam, kupiłam u nas w sklepie w Dudusiu i zapłaziłam 35zł :ico_szoking: , no ale trudno, nie wiedziałm że na allegro też są a dla mnie najważniejsze było wtedy żeby coś takiego dokupić więc cieszyłam siężę wogóle znalazłam

Numery telefonów pospisywałam wiec gdyby coś się działo dam znać

A właśnie skończyłam 1sze śniadanko, mocno kaloryczne bo 2 przepyszne pączki z mleczkiem. A przyznam szczerze że zjadłaby jeszcze ze dwa, :ico_olaboga: ale głodomór ze mnie

Wykorzystam to że tak wcześnie wstałam i dokończę dzisiaj prasowanie, mam nadzieję że mi się uda. No i cały czas zastanawiam się czy prać wypełnienie pościeli czy tylko poszewki :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-05-18, 07:14 ]
No i oczywiście zapomniałam
Lucy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: śliczny brzuszek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
magda26

18 maja 2007, 09:15

Hej Lucy brzuszek sliczny :ico_brawa_01:
A ja dzisiaj poleniuchowalam P poszedl do pracy z rana bedzie o 22 chyba ze wczesniej mu sie uda ale zobaczymy :ico_oczko:
Ja dzisiaj sie z niczym nie spiesze ( jeszcze w pizamce jestem) obiad mam pojde pozniej do sklepu i to wszystko :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”