Leatko można na allegro są nowe ok 25 zł i używane.Chyba poczekam aż mała się urodzi i wtedy jak przymierzę ją do fotelika to zobaczę jak będzie wygladała nie , w końcu żadna z nas nie będzie trzymała dzieci w foteliku cały czas tylko sporadycznie.
Madzia przepraszam że cię wystraszyłam - żartowałam tylko i tak pewnie pojadę pierwsza
[ Dodano: 2007-05-17, 21:38 ]Leatko tu jest link do przykładowej :
http://www.allegro.pl/item195525315_now ... olory.html [ Dodano: 2007-05-17, 21:43 ]Znalazłam coś ciekawego :
Cechy skurczów:
- pomiar długości trwania skurczu (od momentu jego odczucia do momentu rozluźnienia macicy).
Jeśli skurcze stają się coraz dłuższe, silniejsze – czas jechać do szpitala;
Jeśli długość trwania skurczy i nasilenie się nie zmienia – możesz jeszcze poczekać;
-czas pomiędzy skurczami (od końca jednego skurczu do początku następnego).
Jeśli czas się skraca, skurcze są coraz częściej – nie zwlekaj – jedz do szpitala;
...Jeśli czas pomiędzy skurczami się nie zmienia, możesz jeszcze spokojnie poleżeć w domu na kanapie;
-częstotliwość skurczu (czas pomiędzy początkiem jednego skurczu a początkiem następnego).
Jeśli czas ten staje się coraz krótszy - jedz do szpitala, ale jeśli jest nieregularny - jeszcze fałszywy alarm;
-intensywność.
Boli coraz bardziej? Czas się zbierać do szpitala, to zapewne maleństwo pcha się na świat.
Jeśli intensywność jest różna, raz lżejsza, a raz silniejsza, to nie musi być jeszcze początek porodu;
- zastanów się, gdzie boli? Jeśli boli i z tyłu (kość krzyżowa) i z przodu brzuch to może być „już”, natomiast sam brzuch nie zawsze musi oznaczać początek porodu;
- jeśli zmieniasz pozycję a skurcze nie ustają, to oznacza, że najwyższa pora do szpitala;
Jeśli chodzisz i nie boli – możesz poczekać.