Ika202 co do tych rozmiarow i skrotow to :BPD =wymiar dwuciemieniowy, FL (długość kości udowej, BPD - wymiar dwuciemieniowy główki (średnica główki; odległość od boku do boku główki) tu sa interpretacje roznych wynikow,
http://nasz-bocian.pl/modules.php?name= ... c&p=202124
JA dzis bardzo sie uspokoilam - zrobili mi to usg genetyczne plus pobrali krew na 3D i powiedzieli, ze wszystko jest dobrze i nie potrzebnie tak mnie poprzedni lekarze nakrecili ... ufff odetchnelam z ulga
w lipcu mam jeszcze raz kontrolne to usg genetyczne- suuper sprawa tak dokladnie widac kazdy paluszek dzidziusia - ze mozna samemu policzyc:) takie przyblizenia. Dodam, ze wszystko odbylo sie z NFZ w szpitalu w Poznaniu - leczylam sie tam wczesniej takze z PCO i grosza nie musialam wydac - to cudownie, ze w naszym kraju istanieja takie placowki - ja mam do Poznania ponad 130 km, ale i tak warto jest dojezdzac- szkoda tylko, ze nie bede tam rodzic.
Co do uplawow to czytalam w poradnikach, ze norma sa takie bialawe i bezbarwne i bezzapachowe inne trzeba zglaszac lekarzowi.
Trzymajcie sie zdrowo - pozdrawiam paa