Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2007, 22:14

Ika, w końcu to takie piękne imię :-D :ico_oczko:
Wyjątkowo nawet moja córcia miała być Kuba ale po namyśle została Weronika bo by jaja były :-D A jaką masz opcje jeżeli jakimś cudem będzie dziewczynka??

małolata
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

04 cze 2007, 22:20

Gdyby była dziewczynka, to byłaby Amelka :-) A raczej Amelia Matylda, bo mojej mamci bardzo podoba się imię matylda i specjalnie dla niej dałabym tak dzieciątku na drugie imię.
W przypadku Jakusia, będzie to Jakub Sebastian :-)
A Ty? Jakie imiona bierzesz pod uwagę?

Awatar użytkownika
bozena
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2007, 22:43

tak wiec za cholerę nie mogę wykorzystać tego żeby np. choć raz nie zrobić prania

ja bym wolała, zeby nie robił prania
a ruchy to musiałam liczyć ale dopiero w ostatnich bodajze dwoch tygodniach ciąży. Nawet dostałam taką specjalną karteczkę.
A jesli chodzi o imiona to u nas będzie albo Franuś albo Majeczka

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2007, 22:46

małolata, wiesz co narazie myślałam nad imieniem dla dziewczynki i ma być Angelika nad drugim imieniem pracuje i dla chłopca w ogole nie mam pomysłu chyba będzie Kubuś 2 :P bo mój synuś to Jakub Dawid ,córcia Weronika Hanna a teraz ........czarna dziura nie mam zielonego pojęcia :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-06-04, 22:48 ]
bozenka74, a tak sie dziś zastanawiałam gdzie jesteś bo mi się śniłaś (tylko bez aluzji :-D )

Awatar użytkownika
bozena
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2007, 23:06

bozenka74, a tak sie dziś zastanawiałam gdzie jesteś bo mi się śniłaś (tylko bez aluzji )
hahahaha nie było mnie tylko dziś bo ganiałam od rana - byłam w pracy oddać zwolnienie a potem u tesciów i wieczorkiem codzienne "oporządzanie" synka. A teraz tez mnie mężuś z kompa goni. Nie mam czasu posiedzieć chwilę.
Rano lecę na pobranie krwi na test obciażenia glukozą 50g, umrę z głodu przez tą godzinkę.
Hmmmm a jak Ci się śniłam?????? :-D :ico_oczko:

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!

04 cze 2007, 23:15

Małolata niezły albumik, super brzuszek :ico_oczko:

Dziewczyny martwicie się na zapas...
Po pierwsze obniżony brzuszek nie oznacza jeszcze porodu. Może on się opuścić nawet na dwa miesiące przed porodem, bo brzuch przecież już duży i ciężki.

Po drugie ruchy liczymy dopiero po 28 tygodniu i wtedy powinno być co najmniej 10 na dobę.

PO trzecie Ika to nie jest tak, że kobiety które juz rodziły czują ruchy wcześniej, tylko wiedzą czego się spodziewać i wcześniej to odróżniają. Pierworódki czasem nie wiedzą, że czują już ruchy, bo nie znają tego uczucia. Także spokojnie, niedługo na pewno je poczujesz, nie masz się na razie czym martwić. Jeszcze tydzień-dwa i przywitasz swoje motylki w brzuszku.

Wszystkie informacje, które wam przekazuje pochodza od mojego gina bo ja przez całą ciążę wypytywałam go o wszystko co mnie trapiło. A jeśli czegoś nie sprawdziłam to sie nie wypowiadam.

Buziaki dla wszystkich!!!

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 cze 2007, 23:31

-indigo-, dzięki za rady. Ten brzuszek to może tylko sprawia takie wrazenie, że jest obniżony , bo rośnie teraz jak na drożdżach. :ico_brawa_01: A co do ruchów, to mój gin wie, ze dzidzia rusza sie duzo moze dlatego nie wspomniał nawet o liczeniu ruchów... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Dominisia

04 cze 2007, 23:45

Obrazek rany strasznie sie wstydze ze wstawiam to zdjecie, bo w koncu jestem w samej bieliznie, ale maz mi zrobil jak akurat szlam do lazieneczki... Dlatego miedzy innymi nie ma mojej twarzyczki bo mialam wtedy powalajaca fryzure na glowie... W kazdym razie nie patrzcie na moje majciochy i staniczek :-D Mam nadzieje ze nikt nie umiesci tego zdjecia na jakiejs erotycznej stronce :ico_haha_02:

Nie moge zasnac, pierwszy raz od 5 miesiecy...

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 cze 2007, 23:45

ja wogole nie musialam liczyc ruchow, bo przez cala ciaze mialam hiperaktywne dziecko, ale teraz, na terminie gin kazal mi liczyc 10 ruchow w ciagu godziny w czasie najwiekszej aktywnosci dziecka. przestaje liczyc juz po kilku minutach, bo tak szybko do 10 dochodze :-D moj maz na nia mowi kicia - ruchawka :-D

[ Dodano: 2007-06-04, 23:48 ]
Dominisia, a ile ty masz tygodni, bo nie moge sie na suwaczku dopatrzec? ja taka wielkosc brzuszka mialam jeszcze w 7 miesiacu, z rozrzewinieniem wspominam ten czas, teraz to brzucholca uniesc nie moge...
i tez mnie bezsennosc dopadla, ale mechaniczna. wypilam litr pepsi w ramach ostatnich ciazowych zachcianek :-D
wogole to jestes moja imienniczka :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Viola
Trzy tysiące lat minęło...

05 cze 2007, 08:51

Dominisia ładdniusi ten twój brzunio :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Indigomasz rację co co odczuwania pierwszych ruchów i ich liczenia . kobiety w kolejnych ciążach po prostu wiedzą jak to jest z tymi ruchami i wcześniej je odrózniają....
Dzięki, ze mnie pocieszyłaś w sprawie wcześniejszego opuszczenia się brzuszka :ico_haha_02: :ico_haha_02:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”