fela
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

01 lip 2007, 19:53

jasnie pani ty nie przesadzaj daj dziadkom luske na rece,toz jej nie rozpieszcza... :ico_oczko: daj ksiezniczce poczuc troche twojej bliskosci ,przeciez tyle czasu byla u ciebie w brzuchu i slyszala ciebie i bicie twego serca.... tak wiec napewno jak ja przytulisz to bedzie czula sie kochana i bezpiecznie....
nie zalujcie dzieciakom czulosci....

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

01 lip 2007, 20:20

FELA ja jestem tego samego zdania.jak ponosze troche malego,to przeciez nic sie nie stanie..moja mama go nosila ,a i tak grzecznie spal...czasem jeczy w lozeczku (ale nie zawsze :-D ) i ja go wtedy biore ,bo dla mnie to oznaka,ze on nie chce byc sam...nie musi byc na rekach,wystarczy,ze lezy kolo nas i czuje ,ze ktos jest w poblizu ...on po prostu nie lubi byc sam i ja mu sie nie dziwie,bo ja tez nie lubie ...a przeciez nie nosze go caly czas...

[ Dodano: 2007-07-01, 20:22 ]
dziewczyny ,co do noszenia 24 h na dobe to oczywiscie przesada,ale tak troche to mozna :-D hi hi

[ Dodano: 2007-07-01, 20:23 ]
moj wlasnie sobie smacznie spi ,lezy na sofie i miauczy przez sen...ja sobie na kompie siedze ,a t film oglada :-D maly jak czuje nasza obecnosc,to jest aniolkiem :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lip 2007, 20:28

jasnie pani ty nie przesadzaj daj dziadkom luske na rece,toz jej nie rozpieszcza...
nie dam, bo jak cug lapia, to bede miala to co kasi.k. a bliskosc to ona czuje! nie nosze na rekach, ale zawsze obok niej leze i glaskam, albo mauje brzuszek, a pojedzonku to ja sie "odbeknie" to ja klade na sobie i tak sie przytulamy. :-D
najgorsze jest to,ze w obsludze byl polak i nie chcial jej pomoc,
chamówa!!!!! Polacy na lotniska i do innych placowek uzytecznosci publicznej sa przyjmowani glownie do obslugi innych polakow ktorym trzebapomoc z racji nieznajomosci jezyka. ja bym wysmarowala jakis donos na niego :ico_zly:

[ Dodano: 2007-07-01, 20:30 ]
[.on po prostu nie lubi byc sam i ja mu sie nie dziwie,bo ja tez nie lubie ...
Luska jak nie spi to nigdy nie jest sama, bo tez nie lubi, ale ja to sie jeszcze boje, ze sie zakrztusi, bo ona to wlasna slina sie umie krztusic nawet

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

01 lip 2007, 20:46

Lucy co za cham jeden!!!!! ja bym mu jazde na Twojej mamy miejscu zrobiła :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
palant :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

01 lip 2007, 20:55

Luska jak nie spi to nigdy nie jest sama, bo tez nie lubi, ale ja to sie jeszcze boje, ze sie zakrztusi, bo ona to wlasna slina sie umie krztusic nawet
ja mam to samo ...boje sie ,ze sie zadlawi,bo jemu sie nigdy od razu nie odbeknie ,tylko po pol godziny ulewa :ico_olaboga: albo pozniej,albo wcale i trzeba byc na czatach

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2007, 21:20

lucy swinia z tego polaka na maxa.... :ico_puknij: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: moja mama przylatuje w sobote na stansted. :ico_olaboga: .dzis z nia rozmawialam, ale zapomnialam o tych atakach :ico_noniewiem: a ona o dziwo nic nie wspomniala. :ico_szoking: . a panikara z nie nieprzecietna :ico_szoking: wiec pewnie musi sie juz stresowac... :ico_olaboga:
a moze bardziej przejeta nadchodzacym wnukiem...i zapomniala hihi :ico_oczko:
mowila, ze juz spi z komorka i czeka na wiadomosci hihi :-D
a propos rozpieszczania przez babcie... to ja sobie nie pozwole :ico_nienie: hihi ale mysle, ze z mama sie dogadamy i tak zle nie bedzie... :ico_oczko:
ona troche nawet bardziej lajtowa... :-D mowi ze jak karmie to moge jesc prawie wszystko :ico_puknij: ogorki kiszone nawet. :ico_puknij: ..itd hihi no zobaczymy co wyjdzie z jej teorii hih :ico_olaboga: i i jak jej mowie, ze jutro wpadaja kumple z polski i musze im znalezc pokoj, bo jak mama przyleci i dzidzius sie urodzi to bedzie nas za duzo.. :ico_olaboga: a ono potrzebuje spokoju.. :ico_oczko: . a moja mama mowi.. ze :ico_szoking: beda sie cicho zachowywac hahahaha :ico_brawa_01:

a wlasnie jutro ci kumple przyjezdzaja autem z polski na wakacje... :-D fajnie..bedzie wesolo z nimi.. hihi chce powitac ich z brzuszkiem.. zeby jeszcze na luzie posmiac i pogadac hehehe :ico_brawa_01: prawdpodobnie beda pracowali u adama hihi :ico_brawa_01: i wioza dla mnie ogorki malosolne hihi :ico_brawa_01: takie swiezo kiszone.. :ico_brawa_01: wiec od razu bede wcinac. :ico_brawa_01: .. bo nie znam dnia ani godziny... hihi :ico_nienie:

kasik masz racje !!!! :ico_brawa_01: popieram twoje zasady!!! :ico_brawa_01: nie daj sie cioci!!! :ico_nienie:

fittney moze dobry pomysl z tymi wakacjami w polsce...!!! :ico_brawa_01: przemyslisz sprawe na odleglosc i podejmiesz wlasciwa decyzje :ico_brawa_01: poza tym bedziesz wsrod bliskich i napewno humorek ci sie poprawi :ico_brawa_01: i sloneczko zaliczysz.. bo tutaj od samej pogody mozna dola zlapac :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-07-01, 21:22 ]
a oprocz tego co wymienila marta ja do szpitala zabieram rowniez majtki jednorazowe, wkladki laktacyjne, podklady na lozko( ale prawdopodobnie daja w szpitalu) szlafrok, MP3, krem na brodawki.. i sporo kosmetykow hihi tantum rosa, szare mydlo, itd
koszule mam na szelkach, i chyba tyle hihi

[ Dodano: 2007-07-01, 21:24 ]
marta aha a jesli chodzi o moje samopoczucie, bo pytalas. :ico_noniewiem: . to zadnych zmian... :ico_szoking: luzik hihi :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

01 lip 2007, 22:33

Madziorka ja byłam zwiedzac szpital w ramach szkoły rodzenia: wkładki laktacyjne mają, podkłady pod łóżko tez itp a pozatym ja duzo nie biore bo tu po 24 godzinach sie wychodzi ze szpitala :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lip 2007, 22:35

ja mam to samo ...boje sie ,ze sie zadlawi,bo jemu sie nigdy od razu nie odbeknie ,tylko po pol godziny ulewa albo pozniej,albo wcale i trzeba byc na czatach
no wlasnie moja to wogole rzadko odbekuje, tylko sie krztusi jeszcze w trakcie jedzenia, ale nie ulewa nigdy (za bardzo jest łakoma, zeby cos stracic :-D )

[ Dodano: 2007-07-01, 22:36 ]
ale zapomnialam o tych atakach a ona o dziwo nic nie wspomniala.
bo w PL o nich nie mowia, ja na necie o tym znalazlam

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lip 2007, 22:37

no dziewczyny, wiedziałam że na was można liczyć i za wsparcie i że jestescie wielkie buziaki :ico_buziaczki_big: nie myslcie, ze ja jestem totalnie przeciwko noszeniu maluszka :ico_nienie: uwazam że owszem takiemu dziecku nalezy okazywac jak najwiecej milości, przytulać, całowac, piescic itd. bo takie dziecko wlasnie przez dotyk, przez kontakt fizyczny czuje że jestesmy i że go bardzo kochamy... ale zarazem nie mozna przesadzić... jak Vikula jest grzeczna i ma radochę z patrzenia na karuzelę czy w lusterko czy na macie to ja ją zostawiam samą (tzn. jestem w pokoju ale nie bezposrednio przy niej) i wykorzystuje ten czas np. na zjedzenie czegoś, czy inne sprawy... a jak marudzi luk zaczyna kwękac, że samotnośc jej juz doskwiera to ja wtedy biorę na ręce i robimy sobie wycieczke po domku... a czasami ją poprostu przekladam na sofe lub kocyk i sobie gadamy lub oglądamy zabawki... i tak było ekstra :-D ale ciocia tego nie potrafi zrozumiec i np. nawet jak mała się bawi w łózeczku (najczęsciej gada jak najęta do karuzeli :-D ) to ta siedzi przy niej i do niej gada :ico_zly: no to jaki będzie efekt?? że jak zostane sama z mała to nawet na sekunde nie będe mogła odejśc, bo pewnie będzie płacz :ico_olaboga: a wiecznie ktoś przeciez ze mną nie będzie...
a wogóle zadzwoniłam do męza i mu się pożaliłam, że mam nerwa... no on spokojny i opanowany facet zalecił porozmawiać otwarcie z ciocią (który już raz :ico_zly: ) i powiedzieć jej ponownie jakie mam zasady w wychowaniu Vikuli... a jak to nie pomoże to dacna luza i spokojnie wytrzymać jeszcze te 4 tygodnie, a potem ponownie "ustawić" mała wg moich zasad... niby pomysł niezły, ale ja sięboje że po 4 tygodniach to bedzie tragedia i niexle się namęcze zanim znów ureguluję Vikuli rytm dnia.... o ile wogóle mi się to uda...

truje wam tak, za co wielkie sorki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: ale ja naprawde widziałam efekty z tego że dzien Vikuli jest dla niej przewidywalny... mniej płaczu, więcej radości, gadania, smiechu... a tu widze, że wszystko sie wali :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-07-01, 22:51 ]
i mam dla was newsa :-D
moja Vikula chyba zaczęła ząbkować :ico_olaboga: :-D szok, nie??? nie jestem jeszcze pewna na 100% , ale wszelkie objawy na to wskazują... dzisiaj wsadziłam jej palec w buzię i na dolnym dziąśle czuć tak jakby miała jakis drut czy coś... i sąone takie "spulchnione" :ico_szoking: no i od wczoraj ona jak szalona wsadza raczki do buzi (nawet całe pięści) i szoruje nimi po dziąsłach, wszystko co jej wsadze do raczki to ląduje w buzi (jak trafi :-D ), ślini się jak oszalała, a w nocy budzi się wielokrotnie i ssie palce jak oszalała... qrna, wiem że taki stan może jeszcze potrwac z miesiąc lub dwa :ico_olaboga: ale do tego czasu, to moje dziecko chyba oszaleje, tak ją to swędzi...

kaasiaa79
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

01 lip 2007, 23:10

witam z wieczorka :ico_oczko:
Madzia kiedys kompletowałas wirtualna apteczke dla maluszka, no i mi sie przypomniało o tej maści TORMENTIOL, to dla maluszka oczywiscie :ico_oczko: jest tania, bez recepty ibardzo skuteczna na odparzenia pupki :ico_oczko: a ogórki małosolne...mniam!!! my co tydzien robimy z kubą 3,5kg, wciągamy je nosem, taka pychota! :-D
Lucy naprawde polecam tą maść, zresztą Delfinka tez, a ona ekspert w te klocki :ico_oczko:

dziewczyny, przepraszam, ze nie odpisze, ale kuba mi tu znaki daje, ze lenka sie wierci i mam ją do łóżeczka zanieść :ico_oczko: i ja tez uz sie kłade, bo najpoźniej o 8:30 musze wyruszyc z lenka do rodzicow :ico_noniewiem:
dobrej nocki, pa!

Wróć do „Pozostałe”