Awatar użytkownika
żona
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

07 lip 2007, 14:16

K@tk@, dzięki za słowa otuchy dużo dla mnie znaczą z ust kogoś kto rozumie ten stan zawieszenia, w którym teraz trwam. Buziaki

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2007, 17:22

coffe nie rób przewy w braniu duphastonu,spróbuj w aptece tak jak dziewczyny piszą,powiedz że doniesiesz receptę...a skąd jesteś bo mam jeszcze chyba pół opakowani to bym Ci dała?
mdłości ,zmienne nastroje nasilają sie przy braniu tego leku.ja stosowałam go przed zajściem w ciążę i za każdym razem myślałam że się udało własnie przez te objawy,potem na początku w ciąży brałam 2 a potem 3 razy dziennie do końca I trymestru ciąży, później jak jest już łożysko w miarę wykształcone to lek jest niepotrzebny.

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

08 lip 2007, 20:37

Dziewczyny, czy tez macie problemy z nadmiarem sliny o dziwnym smaku? Wiecie jak to zwalczyc?

A druga sprawa - ja co jakis czas nagle zaczynam sie trzasc jak galareta z zimna - doslownie przychodzi to w jednej minucie, moje cialo staje sie lodowate i nie mozna sie niczym ogrzac. Tak jakbym nagle tracila cale cieplo. Ostatnio szybko wskoczylam do wanny z goraca woda i tez nie moglam sie ogrzac ta woda. Wszedzie wyszlo mi pelno zylek... Macie cos podobnego?

karina22
Beze mnie to forum nie istnieje!

08 lip 2007, 21:50

Tagar, chyba każdy ma inne objawy,może zadzwoń do lekarza i dowiec sie cos na ten temat :ico_noniewiem: ,też mam nadmiar sliny,zimno tez mi sie czesto robi.
Najgorsze co mi teraz przyszło to zaparcia :ico_placzek: już 3 dzień sie męcze i nic :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Dostałam dzis od mamy pierwszy komplecik dla dzidzi (body,czapeczka ,śliniaczek i spodenki):ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: wsumie na 86 już kupiła ale bardzo sie ciesze zawsze mozna podwinąć i zawinąć :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

09 lip 2007, 12:05

Lalka, dziekuje ci za odpowiedz. Ja jestem z Wroclawia, a ty? Musze brac duphaston z uwagi na bole podbrzusza. Pewnie tez bede brala do konca pierwszego trymestru.
Co do zimna, to Tagar, ja mam podobnie, czasem zlapie mnie taka delirka z zimna, ze nie moge sie ogrzac, dreszcze i uczucie, jakbym sie przeziebila. To chyba normalne, skoro jest nas wiecej z takimi objawami :ico_haha_01:
Ide na spacerek, musze sie przejsc troche, nie jest zimno, a w domu mnie mdli i tylko spac sie chce, caluski dla was dziewczyny, badzcie dzielne!
Lalka, jesli jestes z Wroclawia, to moge odkupic od ciebie duphaston, dzieki za pomoc.

Katka
Wodzu
Wodzu

09 lip 2007, 12:36

Lalka jest ze Śląska :-)

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

09 lip 2007, 20:59

Karina... moja kolezanka jest teraz w 12 tygodniu i tez meczylo ja swego czasu zaparcia. Co dziwne lekarz przepisal jej ranigast (nie wiem jak to sie pisze) i od razu jej przeszlo... Moze warto?

Ja znowu dzis :587:
Mdlosci mecza na maksa, ale mam nadzieje ze to juz powoli sie bedzie konczyc...
Dziewczyny, zostaly nam 4 tygodnie i powinno przejsc prawda?

Dzisiaj bylam na usg! Wreszcie zobaczylam malego! :ico_brawa_01: Ma 1,5cm i serduszko bije. Lekarz powiedzial ze wszystko jest ok. Moj maz wreszcie uwierzyl i wracal z wielkim banenem na twarzy do domku :-D

Tez bym poszla na spacer, ale u nas leje codziennie. Z chaty sie nie ruszam :ico_placzek:

karina22

10 lip 2007, 08:38

Tagar, to fajowo ze widziałas dzidzie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a tak sie martwiłas,a na spacer to do mnie na :ico_kawa: przyjdz :-D

Ja znów w paranoje popadam,mam wrazenie ze co jest nie tak :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: niewiem dlaczego,przeciez w czwartek byłam u lekarza i mówiła ze wszystko w pożadku,a i tak siem stresuje :ico_placzek:

Katka
Wodzu
Wodzu

10 lip 2007, 08:43

Tagar cieszę sie razem z Toba z widoku maleńkiej zdrowiutkiej fasolci :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A powiedz mi czy bierzesz moze duphaston albo luteinę?

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

10 lip 2007, 11:48

Karina nie mysl tyle! Przeciez wszystko jest dobrze!!! Wiem, ze trudno to sobie wyobrazic skoro nam jest tak zle, ale ponoc dzidzia w ogole nie odczuwa tego, jest jej tam wygodnie, cieplutko i przyjemnie. Slyszalam tez, ze im gorzej my sie czujemy, im wieksze mdlosci i inne przypadlosci tym lepiej dla dziecka, bo to oznacza ze hormony pracuja - a to dobrze! Karina, odpoczywaj, karm malego i siebie dobrymi rzeczami i pomysl o przemeblowaniu pokoju :)))

Kotka, bralam duphaston do wczoraj. Teraz luteine dla odmiany. Ponoc to to samo, ale lekarz mi przepisal luteine jak powiedzialam mu o biegunkach. Mysli ze to moze byc reakcja na lek, choc ja jestem przekonana, ze nie, bo biegunki mam od poczatku ciazy, zanim jeszcze bylam u lekarza. Ale mam cicha nadzieje, ze moze nie bedzie mi tak niedobrze skoro teraz biore dopochwowo...

Chyba mi sie gorka pojawila na brzuszku... nieznaczna...

Kotka, jak dlugo staraliscie sie poprzednio o malego?

A reszta dziewczyn - co u was? Zyjecie tam? Napiszcie wszystkie jeszcze raz kiedy macie terminy please, to zbierzmy do kupy razem!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”