Awatar użytkownika
żona
Jestem najmądrzejszy na forum!

13 lip 2007, 11:38

coffe, z wagą to normalne, wieczorem wazysz więcej bo masz w sobie jeszcze to co zjadłaś w dzień, rano wazysz mniej bo trawisz i nic nie jesz w nocy, a w ciągu dnia znów ci się nabiera :ico_oczko: To nie są jakieś znaczące wahania, więc się nie przejmuj :ico_oczko: Ja przytyłam już jakieś 3 kg, ale nic na to nie poradze, nie jem jakoś strasznie dużo więcej, tylko częściej, ale z racji, że leże to nie spalam i niestety odkłada mi się w tłuszczyku :ico_placzek: Brzuchol już mam taki prawie jak jedna z dziewczyn z TT w 6 miesiącu :ico_olaboga:

Mi mdłości trochę ustąpiły, w dzień da się wytrzymać , a w nocy niestety zazwyczaj zwracam, ale cóż nie ma lekko.Widzę, żę to maleje, wiec czekam aż nadejdzie dzień, że przejdzie :ico_brawa_01: Czego sobie i Wam życzę.

NAjgorsza jest moja cera :ico_placzek: Nie mogę na siebie patrzeć. Czy Wam też się tak zniszczyła w ciąży?
coffe pisze:.S. Jakie rozmiary maluszka mialyscie w 9 tyg. ciazy? na co zwrocic uwage? a kiedy zaczynacie jesc witaminy?

co do rozmiarów to wejdź na stronę www.pampers.pl... tam możesz się zalogować, wpisujesz datę spodziewanego porodu i komputer wylicza ci w któym tygodniu jestes (mniej więcej-bo zawsze liczy od poniedziałku) potem wchodzisz w "kalendarz ciąży" i widzisz zdjęcie USG z danego tygodnia ciąży i możesz dokłądnie dowiedzieć się co się dzieje z Twoim maleństwqem.Dodatkowo informacje te przychodzą na maile, więc polecam gorąco!

A jesli chodzi o witaminy to ja od pierwszej wizyty u gina je jem (feminatal=kwas woliowy+jod+zestaw witaminek) lekarz mi zalecił zamiast kwasu foliowego i tak jem. W szpitalu przepisali mi też magnez i też jem 3x1.
Zapytaj lekarza o wyniki morfologi bo chyba na tej podstawie ewentualnie dodaje jakieś witaminki do diety ciężarnej, a tak skup się na urozmaiconej dieciem bo branie wit. w ciązy podobno zwiększa mdłości, a tego chyba nie chcesz? :ico_oczko:

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

13 lip 2007, 11:54

zona, mi cera wrecz sie chyba poprawila, zadnego wyprysku na twarzy, jakas gladsza buzia, jedyne co mi dolega, to pojawianie sie czerwonych krostek na dekoldzie po przebywaniu na sloneczku, wystarczy dluzszy spacer. Nie pamietam, ale sa jakies przesady, ze jak sie psuje cera, to chyba cora :ico_haha_01:
ja od poczatku czuje, ze bede miala syna, ciekawa jestem, czy sie sprawdzi.
Moj brzuch tez juz widac, jest dosc spory, zaokraglony :-D

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

13 lip 2007, 12:10

Coffe, daj znac jak poszly badania.
Zobacz sobie na ta strone http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.html - tu fajnie pokazauja co i jak w danym tygodniu.
Ja malego widzialam pod koniec osmego tygodnia i mial 1,5cm.

Mi waga w ogole nie idzie w gore, ale to przez te mdlosci i brak apetytu. Cierpie na maksa...

Dziewczyny - jesli chodzi o to usg genetyczne... a jesli dowiecie sie ze cos jest nie tak z malym, to co wtedy? Przeciez i tak go urodzicie, a tylko nerwy przez te miesiace... Czy jest sens sie tak denerwowac? Chyba, ze mozna cos na to poradzic?

zona! Bedziesz miala core :) Ja nie mam problemow z cera, moze czasami, ale slyszalam, ze to moze tak dzialac, ze sie psuje. Ponoc mozna temu jakos zaradzic. Jak gdzies doczytam, to dam Ci znac!

Katka
Wodzu
Wodzu

13 lip 2007, 12:24

Moja Siostra jest w 14-15 tc. Zawsze miała problemy z cera, ale teraz to jest masakra :ico_olaboga: Ona tak liczyła na poprawe cery, ale sie nie doczekała. nawet plecy jej wysypało i ramiona :ico_placzek: Bardzo sie martwi, bo za 3 tyg. bierze slub .

Awatar użytkownika
żona

13 lip 2007, 12:24

Tagar, no wszyscy mi mówią, że będzie córa bo córa "zabirra urodę mamusi" jak mawiały nasze babki :ico_oczko: Chyba nie zdają sobie sprawy, że mi nie poprawiają humoru sugerując , że zbrzydłam, ale cóż :ico_oczko: Ja jakoś czuję mimo wszystko, że będzie synio, ale to chyba bardziej kwestia nastawienia, bo bardzo chcxiałbym synka. Zanosi się na córę bo mam straszliwą cerę i brzuszek rozlany na boki , a nie taki centralny i szpiczasty, ale to się wszystko może zmienić bo to za wczesna ciąża :ico_oczko: Możę Krostki to tylko wynik hormonów, a brzuszek leżenia i jedzenie :ico_oczko:

Tagar pisze:Dziewczyny - jesli chodzi o to usg genetyczne... a jesli dowiecie sie ze cos jest nie tak z malym, to co wtedy? Przeciez i tak go urodzicie, a tylko nerwy przez te miesiace... Czy jest sens sie tak denerwowac? Chyba, ze mozna cos na to poradzic?

no na zespoł Downa nic nie poradzisz, ale to USg moze wykryć chyba też inne schorzenia, które są wyleczalne już na etapie prenatalnym. Nie wiem dokłądnie, zapytam dzisiaj mojego gina to ci wszystko powiem :ico_oczko:

oj to chyba rzeczywiście na synusia się zanosi :ico_oczko: A chcecie znać płeć przed porodem czy czekacie? Ja bym chciała (ciekawska jestem),ale mój mąż jest przeciwny :ico_placzek:

Katka
Wodzu
Wodzu

13 lip 2007, 12:28

Zona moja przyjaciółka w ciązy wyglądała cudownie.Wypiekniała.I wmówilismy jej, ze urodzi synka. Płci dziecka nie poznali na usg, bo zawsze tak sie obróciło, ze gin nie był w stanie powiedziec kto to taki. I jaki był szok kiedy na świat prszyła Paulinka.
Tak wiec nie ma na to reguły :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
żona

13 lip 2007, 12:37

K@tk@, uspokój siostrę, bo nie ma powodu do paniki. Jak tylko nie będzie tego wygniatać i zanieczyszczać zbyt mocnym make-upem przed ślubem to jej się troszkę na pewno wygoi, niech zapyta giona co moze na trądzik stosować na tym etapie ciąży. A potem jak jej zrobią profesjonalny make-up z bazą podkłądem pudrem, korektorem etc to nic a nic widać nie będzie :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-07-13, 12:37 ]
ej a gdzie mój suwaczek z dzidziusme :ico_placzek:

Katka
Wodzu
Wodzu

13 lip 2007, 20:28

Problem w tym, ze Siostra wiecznie maca przy tych wypryskach łapskami i sama sobie to babrze.Jest uparta jak osioł :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

13 lip 2007, 20:52

hejka, wrocilam od gina. To 8 tydzien 4 dzien ciazy, dzidzia ma 20,2 mm. Fika sobie w brzuszku superasko, az mi lezki poplynely, serducho jej mocno bije.

Wciaz mam brac duphaston, kwas foliowy, ale witamn narazie nie, poniewaz mam dobre wyniki krwi, wiec gin stwierdzila, ze najwczesniej od 12 tygodnia. Zalozyla mi karte ciazowa :ico_haha_02: zrobila zdjecie mojej myszki :ico_haha_01:

27 lipca ide na usg genetyczne, jesli maly sie odpowiednio ustawi :ico_haha_01:
dostalam znow zwolnienie na 2 tygodnie, mam odpoczywac duzo. Pytalam sie o testy Pappa, gin powiedziala, ze warto zrobic, wiec chyba sie zdecyduje, ale najpierw robi sie usg genetyczne.

Jestem bardzo szczesliwa, papa kochane

[ Dodano: 2007-07-13, 21:00 ]
to jeszcze raz ja, na chwilke :-D

termin mam na 21 lutego

Katka
Wodzu
Wodzu

13 lip 2007, 21:06

coffe Cudowne wieści :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Niech Twój Skarbuś rośnie zdrowo !!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”