Mi mdłości trochę ustąpiły, w dzień da się wytrzymać , a w nocy niestety zazwyczaj zwracam, ale cóż nie ma lekko.Widzę, żę to maleje, wiec czekam aż nadejdzie dzień, że przejdzie Czego sobie i Wam życzę.
NAjgorsza jest moja cera Nie mogę na siebie patrzeć. Czy Wam też się tak zniszczyła w ciąży?
coffe pisze:.S. Jakie rozmiary maluszka mialyscie w 9 tyg. ciazy? na co zwrocic uwage? a kiedy zaczynacie jesc witaminy?
co do rozmiarów to wejdź na stronę www.pampers.pl... tam możesz się zalogować, wpisujesz datę spodziewanego porodu i komputer wylicza ci w któym tygodniu jestes (mniej więcej-bo zawsze liczy od poniedziałku) potem wchodzisz w "kalendarz ciąży" i widzisz zdjęcie USG z danego tygodnia ciąży i możesz dokłądnie dowiedzieć się co się dzieje z Twoim maleństwqem.Dodatkowo informacje te przychodzą na maile, więc polecam gorąco!
A jesli chodzi o witaminy to ja od pierwszej wizyty u gina je jem (feminatal=kwas woliowy+jod+zestaw witaminek) lekarz mi zalecił zamiast kwasu foliowego i tak jem. W szpitalu przepisali mi też magnez i też jem 3x1.
Zapytaj lekarza o wyniki morfologi bo chyba na tej podstawie ewentualnie dodaje jakieś witaminki do diety ciężarnej, a tak skup się na urozmaiconej dieciem bo branie wit. w ciązy podobno zwiększa mdłości, a tego chyba nie chcesz?