Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 lip 2007, 17:38

ale jeśli chcesz założyć kaftanik+ śpiochy i tylko to to dla mnie jest równoznaczne z samym pajace. Tak mi się wydaje. Poza tym to bardzo indywidualna sprawa. Dziecko może być zmarzluchem albo wręcz odwrotnie zawsze mu będzie gorąco. Trzeba sprawdzać dłonie, nóżki i karczek czy są ciepłe czy zimne. Ja bym w domu nie zakładała jednak nic pod pajaca ( a jeśli już to body z krótkim rękawem bo kaftanik mu się pościąga) tyle, że może myślimy po prostu o czym innym, bo ja np. mam tylko kilka par body ale za to same welurowe, a to na pewno będzie cieplejsze niż kaftanik i śpiochy (przynajmniej takie jakie ja mam).
W każdym razie jutro idę na szkołę rodznia to tam się wszystkiego dowiem i za 1,5 miesiąc już będę bardzo mądra, a mój mąż będzie mistrzem w ubieraniu lalek! :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-07-17, 17:46 ]
inna sprawa, że ja mam czujniki ciepła i ustawiam sobie taką temperaturę jaką chcę i zwykle nawet w zimę chodzimy w bluzkach z krótkim rękawem. Moja mama ustawiała u siebie na 24 st. a ja myślę, że jak maleństwo będzie to pewnie też tak. Zobacze jaka mu będzie odpowiadać. Choć z drugiej strony do snu dzieciaczki wolą mniej. Mam nadzieję, że tego też się dowiem

ewita76
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

17 lip 2007, 18:07

no nareszcie moge pokazac mojego Marusia
pozdrawiam dziewczyny
[img][img]http://img364.imageshack.us/img364/9863/zdjecianaszezpolski127wq2.th.jpg[/img][/img]

[ Dodano: 2007-07-17, 18:12 ]
i jeszcze jedno, a teraz jak wiem jak to robic przesle zdjecie brzuszka ale to wtedy jak maz wroci z pracy pozdrowionka[img][img]http://img254.imageshack.us/img254/8360/aga99wb0.th.jpg[/img][/img]

[ Dodano: 2007-07-17, 18:12 ]
sorry dziewczyny ale sie rozkrecilam hahhahha

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

17 lip 2007, 18:47

Upał nie do wytrzymania. Dobrze że wczoraj w końcu kupiłam wiatrak to teraz mam raj w domu. siedzę sobie przed komuterem a wiaterek fajnie wieje :ico_haha_02:
Jak macie dziewczyny w domu kontrolowaną temperaturę to fajnie bo ja mam piece kaflowe i zimą czasem nie jest ciekawie. No ale teraz jak będzie maluszek to nie będzie można zapomnieć o paleniu w piecu ale oczywiście bez przesady. Przegrzane mieszkanie to nie ejst dobry pomysł b potem jak wyjdziecie na spacer w grudniu to choroba murowana

ewita76
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

17 lip 2007, 19:17

no tak a ja wlasnie sie dowiedzialam ze przez 1.5 roku mieszkania w tym domu moj kominek wydzialal karbocostam i moglo to doprowadzic nas do smiertelnego zatrucia a moj marus siedzial przy tym kominku i spal tam cale dnie a ja w ciazy na poczatku tez grzalismy przeciez dziewczyny taka jestem zdenerwowana ze placze caly czas chyba podamy ich do sadu ze nie poinformowali nas o tym ja juz nie wiem co robic boje sie ze dziecku cos sie stalo Jezu :ico_placzek: mnie stres zaraz wykonczy :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

17 lip 2007, 19:26

Nie ma sensu denerwować się na zapas. jak możesz to po prostu sprawdz to jakoś bo nerwy na pewno ci nie pomogą. Może musisz iśc do jakiegoś lekarza??

ewita76
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

17 lip 2007, 19:43

no wlasnie ale jak to sprawdzic na usg pewnie najlepiej.Za tydzien bede w Polsce to pojde prywatnie bo tu to nie ma szans.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 lip 2007, 19:45

O matko, ja to nawet nie wiem co to ten carbocostan, poza tym, że na pewno związek węgla (sądząc po nazwie) i nie wiem co to może zrobić. Idź może do lekarza czy położnej i powiedz jak jest

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 lip 2007, 20:48

Dziewczyny co do ubierania zimą maluszków to zależy od temperatury w pomieszczeniach, i od potrzeb dziecka. Ja uważam że koszulka albo body zawsze powinna być, przecież na początku trzeba bardzo dbać o pępuszek żeby się ładnie zagoił i nie można go podrażniać, więc u mnie koszulki takie na troczki się bardzo sprawdziły.
Dziecku sprawdza się kark, czy nie jest spocony, rączki mogą być chłodne.
Podobno lepiej żeby było chłodniej niz za ciepło, bo wtedy łatwo o choróbska.

U mnie też dzić upał, marze o kąpieli.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2007, 23:30

Wróciłam byłam dziś na badaniach min ta cukier i myślałam że umrę bo musiałam czekać 2h na drugie klucie a ta glukoza :ico_placzek: prawię ja zwróciłam i miałam straszny odjazd po niej po czym babka z laboratorium powiedziała że to nie dobrze ,potem zamknęli mi sklep z odzieżą dla dzieci taki mały sklepik ale fajne i tanie rzeczy maja bo np śliczne czarusie na początek różne kolorki są po 2 zł :-D a i jeszcze poznałam dziś laskę w 5 miesiącu ciąży i mówiła że też idzie na to usg 3d/4d do Sarapa ale słyszała o nim że on nadaje sie tylko do stwierdzania stanu zdrowia dziecka i wad genetycznych w innych sprawach jest do..... więc jeżeli powiedział że to chłopak to lepiej iść do innego sie upewnić np Wasilewskiego chyba go odwiedzę koło 30 tc :-D Kurczę a was już chyba nie ma więc miłych snów wam życzę :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

18 lip 2007, 12:48

do Sarapa ale słyszała o nim że on nadaje sie tylko do stwierdzania stanu zdrowia dziecka i wad genetycznych w innych sprawach jest do.....
witajcie :) w ten deszczowy i jakze przyjemnie miły chłodny dzień :))
Ika dla mnie to troche dziwne - skoro lekarz zna sie na tak waznych sprawach jak stwierdzanie wad genetycznych czy okreslanie stanu zdrowia - musi miec opanowane na maxa anatomie takiego dzidziusia - bo na tym polega to badanie ( mialam robione w kierunku wad genetycznych) a skoro to potrafi to bez problemu potrafi rozroznic dziewczynke od chlopca - no przynajmniej tam gdzie ja mialam robione to tak było - wydaje mi sie to logiczne. No, ale skoro masz watpliwosci sama i nie widzialas tego na wlasne oczy na usg to mozesz isc sprawdzic... ja widzialam to tak dokladnie, ze nie mam watpliwosci ( ale mi bylo latwiej to rozpoznac, bo jestem po medycynie weterynaryjnej i obraz usg jest mi znany -choc gł. u zwierzakow:))

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”