Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

30 lip 2007, 22:49

Sikorka a co do tych finansow dolicz proszek , wode ..... czas ....... i wyjdzie na to samo......
ja powoli tez lulu spadam jeszcze pacorek do pana Boga o pogode.......

[ Dodano: 2007-07-30, 22:50 ]
ps czy wasze dzieci tez sa blade?? bo moj Jakub jest biały jak sciana....... a Filip znowu brazowiutki.........

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

30 lip 2007, 22:54

Ladybird...wiesz,nam juz sie zdarzalo nie kapac malej z powodu jej glebokiego snu...i powiem szczerze ze ranne kapiele nie bardzo mi pasuja..jakos tak pozatym zle sie z tym czuje :ico_noniewiem:

Mam wyrzuty sumienia...po kapieli i noszeniu A. mala nie usnela...i pomyslalam ze skoro ostatnio caly czas zasypiala sma to dzis tez powinna...i polozylam ja jak sobie gadala slodko i wyszlam z sypialni nie ogladajac sie za siebie-bo ona zawsze tak z litoscia patrzy...-i byla cisza...fakt,zasnela bez jękniecia..ale ma taka mine przez sen...zal mi jej,pewnie smutno jej bylo jak widziala jak wychodze a ona gadala z usmiechem do mnie :ico_placzek:
Moze dziwna jestem...ale przykro mi,juz tak nie zrobie... :ico_nienie:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2007, 23:11

:ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: znów mi wcieło posta...
nonono,nonono,nonono...

No dobra...to krócej...
Jagódka dawaj jej tyle ile chce...przecież dziecku się nie odmawia...

Sikorko jeszcze się nie powiódł, bo mam za duże gacie z ceraty...a mniejsze kupię w piątek...A samej pieluszki nie wkładam, bo to by się nie kalkulowało, bo pranie co dzień bym musiała robić...bez sensu...A młodemu kremik nie pomaga?ja używam bubchen i nie ma nic...polecam. albo bepanthen...

Glizdunia rozumiem Cię...Ja jak coś oglądam a młoda śle uśmieszki to też mi serucho mięknie i gadam do małej ośliczki...

Film spoko...ale poprzednie części zdecydowanie lepsze...Mnie już wszystko swędzi przed snem...A jutro jeszcze rano do przychodni :ico_zly: a mi się nie chce...
A ja prasuję wszysko zaraz po zdjęciu z linki... :ico_puknij: Kiedyś tego nie robiłam, chyba że miałam wenę...a teraz przez Hani ciuszki to lecę wszystko od razu...bez sensu, ale chyba lubię prasowanie...
A co się dzieje z Ewcikiem???czy ja coś przegapiłam, wyjechała???no i gdzie nasza Gośka???
lecę, dobrej nocki kochane,pa!

[ Dodano: 2007-07-30, 23:48 ]
KUlka moja też blada...no ale rpzecież jej nie opalę...
A że jeszcze siedzę przy kompie i czekam na wysyłkę maila to pozmniejszałam foty i Wam pokażę...
moją chrześniaczkę Basiulkę
Obrazek

dwóch dziadków (mój ojciec i jego młodszy brat...)
Obrazek

Hania i jej kuzyn Dominik WIELKI
Obrazek

ja i Dominik oraz moja kuzynka i Hania
Obrazek

i samotna Hania (kurczę, jak ona mi się tu podoba... :ico_haha_01: )
Obrazek

teraz już idę...gaszę światło...

[ Dodano: 2007-07-31, 08:52 ]
Cześć! gaszę i zapalam???no nie...to chyba znaczy, że nie wyspałam się...Do tego Hanka dziś już o 4.30 pobudka...a niech je dzieciak, może rośnie...Problem z kupą...o 8znów jedzenie i masowanie i...kupa!na szczęście, jest mniejsze prawdopodobieństwo, że zrobi u lekarza :-D
Lecę...

[ Dodano: 2007-07-31, 08:59 ]
Ewcik :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: sorka za przegapienie...
Kochana, wszystkego co najlepsze, wielu szczęśliwych lat, grzecznej córeczki i może za parę lat kolejnego maluszka, powodzenia na studiach, w pracy...spełnienia wszytskich marzeń i dużo miłości
Obrazek

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 lip 2007, 09:39

dzień dobry :-D i :ico_kawa: na miły dzionek
mi humory wróciły :-D - młody spi w nocy w kratke - raz sie budzi 2 razy ... jak za graco - ale przewaznie raz ok. 2-3 ... to ze przespał dwie noce to był chyba tylko mały prezent .. a szkoda
Hubert tez gada - jak stary od m-ca - aż sie wszyscy dziwią, że tak dużo - że jakieś 4 m-czne dziecko klatke obok tak nie gada jak mój :-D nie wiem czy to prawda - ale dumna mamuska ze mnie :-D
mały zaczyna próbowac chwytac :ico_brawa_01: i juz mu sie udaje troche - ale zeby sie przekręcic .. o nie ..po co :-D
zdjęcia super!! waszych pociech - a mały Dominik - hyhyhyh to chyba domena Dominków - bo mój ma 200 cm ..i ostatnio coś ok 130 - ale cicho.... nie mówiłam :-D
u mnie mleka coraz mniej ...w ciągu dnia to idzie sztucznego ze 150 ml - życie - wyparzyłam laktator - bo nie wiem - czy on ssac nie chce przez smoczka - taki efekt jak wyczytałam - czy mam mało pokarmu - to u mnie bedzie debiut laktatorowy :-D
Hubert leży na leżaczku - obok mnie i krzyczy na wiszące zabawki :-D ale rurke juz łapię - sam :ico_brawa_01: i chyba będzie leworęczny :-D

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 lip 2007, 09:41

KUlka, mój tez taki blady, no ale właśnie opalać narazie chyba nie wskazane, był taki fajniusi jak mu jeszcze żółtaczka nie zeszła do końca, taka brzoskwinka, a teraz taki bladzioch.

GLIZDUNIA, jak nie wykąpiesz małej wieczorem to rano też nie musisz, nic jej nie będzie, teraz nawet podobno lekarze mówią, że nie trzeba aż tak codziennie pucować, rano możesz chusteczką przetrzeć dupinkę, buźkę i rączki umyć i będzie o .k. Mój Karol też czasami przesypiał kąpiel, ale już wpadliśmy w rytm i o 19.00 jest zawsze gotowy do wanny.

zborra, kremik pomaga małemu a jakże wygoilo sie i teraz już tylko zasypuję, żeby wilgoci nie było i jest o.k. Dlatego pomysł z terrą wpadł mi tak tylko na chwilę i już zrezygnowałam, nie wyobrażam bardzo sobie tych jego mega kup w tetrowej pielusze :ico_olaboga: .Kacper to mi kupkę raz na dwa - trzy dni robił. Ale byłam ciekawa czy ty swój plan zrealizowałaś, życze powodzenia.

Ode mnie dla Ewcika tez wszystkiego najlepszego, ja to wogóle gapa jestem i nie pamiętam o świętach znajomych.

A teraz muszę lecieć, ululać malucha i kończyć sprzątanie, miłego dnia. Ale jeszcze tu pewnie wpadnę :-D

[ Dodano: 2007-07-31, 10:57 ]
Gosia A, oj te nasze chłopaki to podobne :-D mój też sie przekręcać nie chce,a chwyta świetnie, najlepiej wychodzi mu łapanie i ciąganie się za śpiochy i pajace w które jest ubrany, chwyta prawą rączką, ale na przykład tylko lewą wkłada sobie do buzi i nie wiem czy też nie bedzie preferował lewej rączki.

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 lip 2007, 11:52

Gosia no widzisz jaki zdolniacha Ci rośnie!!! no i wiesz...jak on taki klopsik, to potrzebuje zjeść...A widocznie Twój organizm jeszcze nie nadąża...?powodzenia z laktatorem życzę!

Sikorka ciekawa jestem, jak pójdzie z tetrą...hahaha...a tak się wymądrzałam...a teraz?Hanka ma 3miesiące prawie a ja?ani raz w tetrze...Brawa za głupotę normalnie! Ale może chociaż spróbuję?chociaż nastawiałam się na słoneczne lato i szybkie schnięcie prania...

My już po szczepieniu! Hania najpierw maruda, no bo śpiąca już, a tu znowu ubieranie, rozbieranie...Ale jak już golasek, to radosna jak skowronek! taka gaduła jej się załączyła, że buźka jej się nie zamykała. Waży 5300 i ma 62cm, więc urosła 9! :ico_brawa_01: Pięknie! w klacie i główce przybrała po 3cm. Szczepienie luzik, troszkę popiszczała, ale jak zobaczyła grzechotkę to znów radość! No i przy ubieraniu nerw i ryk, bo już śpiąca na maxa, a tu w domu za 5minut znów wyciąganie z fotelika, rozbieranie... :ico_zly: Ale już w łóżeczku i śpi jak anioł...
Lekarz na niechęć leżenia na brzuchu nie zareagował prawie. No mamy nadal kłaść, ale nic na siłę. A jak będzie tak nadal, to może zacznie szukać przyczyny...Chyba mnie to nie uspokoiło i zacznę szukać na własną rękę...
Ok, pustki tu jakieś...Lecę ogarnąć troszkę, choć lenia mam jak diabli...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

31 lip 2007, 12:25

witam w to sloneczne przedpoludnie...
Moja Maya ewidentnie lubi cycki mojej siostry...znow na nich usnela...na moich nie chciala :ico_noniewiem:

Sikorko...z ta kapiela to tez jest tak ze ja sama nie umie zasnac bez kapieli....i jak tylko sobie pomysle o malej takiej spoconej w lozku to mi jej od razu zal :ico_noniewiem:

Zborra no zdjecia fanfastyczne....i wcale sie nie dziwie ze lubisz Hanie w sukieneczce...bo slicznie w niej wyglada z tym usmieszkiem....ja z reszta moja mala tez uwielbiam w sukienisi wiec zdjecia do ramek drukujemy :-D

Ewcik...naj naj najlepsze zeczonka :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 lip 2007, 12:39

A mój Karol to naprawdę strasznie wrażliwe dziecię, chyba po mnie, bo ja też zawsze łzy mam na wieszchu, chyba po wczorajszej wizycie u pani doktor, w nocy się budził, teraz problem żeby usnął, jak go do łóżeczka odkładałam to zaraz sie budzi z płaczem, a jak go biorę do piersi to cały sie we mnie wtula, to chyba po tej wizycie u neurologa, USG bioderek też tak biedactwo przeżył. Mam nadzieję, że trochę z tego wyrośnie. Rany a co bedzie po szczepieniu :ico_olaboga: idziemy 8go.

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Hani, duża dziewczynka urosła.

[ Dodano: 2007-07-31, 12:42 ]
GLIZDUNIA, ale z drugiej strony też byś pewnie nie chciała z pełnego snu być budzona i wkładana do wanny :-D

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 lip 2007, 13:08

Witajcie!

My dzis takze po szczepieniu, Milunia jest zuch dziewczynka, popłakała troche przy ukłuciu, ale ze cały czas wtulona w mamusie za chwile sie uspakajała, kupiłam jej ta skojarzona szczepionke ze biedula ne cierpiała tyle, pielegniarka powiedziała ze gdybysmy normalne szczepionkui wzieli to jutro musiała by dostac znowu dwie, tak na raty zeby za duzo wkłuc jednego dnia nie było, a ja :ico_nienie: dziecka meczyc przeciez!!
Teraz praktycznie całay czas spi, czyzby to był jakis objaw poszczepieniowy, lekarka powiedziała ze moze goraczkowac, albo byc senna albo nadmiernie rozdrazniona.. :ico_noniewiem:
Zauważyła tez, ze główka małej z jednej strony jest bardziej spłaszczona i zaleciła obracac ja w druga strone...to Ameryki z tym nie odkryła, bo tyle to i ja zauważyłam, ale mała jest taka cwana, ze jak tylko usiade to ona główke z now po swojemu i :ico_noniewiem: czy wziac jej ja czymś podkładać??
A...i waży juz 4900, to od zeszłego tyg 320 przybrała, czy to czasem nie za duzo..lekarka nic nie mówiła..ale ile mierzy znów nie wiem, bo pielęgniarka stwierdziła ze takich malutkich dzieciaczków sie nie mierzy bo to nie ma znaczenia

odnosnie opalenizny dzieciaczków, Milenka jest podrumieniona po nóżkach, rączki raczej bladawe, buźka tak sobie, staram sie ja chronic od słońca, ale na spacerach od czasu do czasu poświeci na nią :ico_oczko:

Zrobiłam w koncu prasowanie, powiedziałam sobie ze dopóki tego nie zrobie nie siade do TT, bo to juz masakra, ze obowiazki stoją, a ja na kompie..
I znów przebrałam ubranka, kurde coraz mniej mi ich zostaje, chyba najwyzszy czas na jakies zakupy :one:

zbora Hanka prawie tak samo duża jak Dominik, chyba ze to tylko zdjeciowe złudzenie..

sikorka powaznie myślałas o tetrach??oj..u mnie to by nie przeszło..wystarczy mi jak małej kupa przeleci na te podwojne pieluchy i jak ciezko ja sprac. To nie dla mnie takie narabianie :ico_nienie:
O kosztach nawet nie mówie, bo pewnie nawet drozej by to wyszło niz pampersy..

hmmm..co by tu robic w taka pogode w kratke..macie jakis pomysł??

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 lip 2007, 14:16

Hello!
U nas już się z ulewaniem unormowało i dzięki Bogu, bo już się naprawdę denerwowałam. Zbora dziękuję za troskę.
wczoraj znowu się ścięłam z M. bo zamiast chwilę zająć się małym wolał grać w gierkę :ico_zly: więc się nie odzywam i mam go dość.

Na szczęście malutki jest kochany :-D
Zbora zdjęcia cudne i czasem żałuję że nie mam dziewczynki i nie mogę jej stroić w sukienki, ale potem sobie myślę że przecież i mój zajączek też ma ładne ciuszki i mogę go stroić.
OK może wpadną wieczorem bo idę obiad robić

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”