ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 lip 2007, 20:02

a Milunia zasneła, ale mam nadzieje ze sie na kapiel i jedzonko zaraz zbudzi :ico_noniewiem: i mam nadzieje tez, ze bedzie w nocy śpikać, bo mam zamiar sie choc troche wyspac...ale ze mnie egoistka! :558:

glizdunia ja tez chetnie do ciebie skrobne sms'ka :ico_oczko:

kulka postaram sie byc

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

31 lip 2007, 20:04

Hejki
Wpadłam się przywitać... :ico_oczko:

Mam pytanko do Was, z racji tego że niestety nie jestem na bieżąco ze wszystkim, możecie mi powiedzieć która z Was jak karmi, bo z tego co zdążyłam poczytaż zauważyłam że większość butlą, dobrze wywnioskowałam?
U mnie jest problem z tym, że Kinga nie chce butli, denerwuje się i chce cyca, a wiem że je stanowczo za mało, po prostu nieraz tak strasznie sie żali jak już odstawiam od piersi a już nc w nich nie ma :ico_noniewiem:

I teraz zaczęłam się martwić, bo Mała sie nie przekręca sama, zreszta ona własnie mało leży na brzuszki bo się denerwuje, ale teraz chyba zaczne dawać ją częściej. :-)

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 lip 2007, 20:26

mama_Dominika, - ja karmię piersią i dokarmiam butlą - bebilonem 1 - bo jak u ciebie za mało .
mój mały tez sie nieprzekręca - tzn. jak położe na boku to tak - ale leżemnie na brzuchu?? zło konieczne - ryk i złość .... jak w pionie to pieknie trzyma głowe -ale brzuch i sie przewrócić???? nigdy ... koncze vbo leci mój serial :-D

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

31 lip 2007, 22:42

a ja wypiłam sama całą butle wina hheheh .. i sie ululałam troche ........

a teraz oglądam Stalowe Magnolie......

oj chyba jeszcze cos wypije i zaleje moje mutki a co .... tylko kto rano wstanie za mnie ? hehe

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

31 lip 2007, 22:46

hej...juz podaje moj numerek....jesli kogos najdzie ochota to prosze...07706937194
mala grzecznie zasnela po kapieli...wczesniejszy post niestety sie nie sprawdzil tzn . nie udalo mi sie jej uspac :ico_zly:
wklejam foty z dzis i z ostatnich dni...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2007-07-31, 22:47 ]
a no i dodam ze karmie Maye wylacznie piersia :ico_sorki:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sie 2007, 08:58

Witam serdecznie!

Ja juz pojedzona, mała tez i czas na mały odpoczynek, oczy by jeszcze chciały sie zamknąc, ale jak dzidzi nie spi - mama nie spi.

Wczoraj chciałam jeszcze zajrzec i oczywiście...zonk..TT nie działało, widze ze Wam udało sie cos skrobnąć...

dzis u nas pogoda zapowiada sie duzo lepiej niz wczoraj, wiec i spacer nie unikniony.
Bede tez miala odwiedziny kuzynki, wiec znow jakas rozrywka :ico_oczko:

Glizdunia a przed tym nr trzeba jakis kierunkowy, czy normlanie wystarczy wpisac tylko ten nr??bo nie orientuje sie w wysyłaniu wiadomosci za granice...
A twoja Mayunia to w wózku ma "full - wypas" :ico_oczko: i wogóle to ja jakos inaczej juz kładziesz, czy tak ma od noworodka? :ico_noniewiem:

Mama Dominka ja karmie butlą, dziwne ze Kini nie podchodzi, bo zazwyczaj dzieci jak posmakuja z butelki, to ją wolą.. :ico_noniewiem:

czy ja dobrze rozumie, ze Wasze dzieciaczki sie przekrecaja z plecków na brzuszek, czy z brzuszka na plecki same??
Milunia jeszcze taich akrobacji nie wyprawia, ale to chyba jeszcze na to czas, nie?

[ Dodano: 2007-08-01, 09:00 ]
kulka i jak sie wstawało?? ja jakbym wypiła butelke wina to malutka była by skazana na głodówke w nocy... :ico_oczko:

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

01 sie 2007, 10:42

o dziwo wstałam jak skowronek hehe . ....
no ja nie karmie cyckiem wiec dziecko spokojnei mleczko chlipta z butli ....
a dzis spał od 20 do 6 rano heheh moj mały grzeczny chłopczyk.........

Glizdunia ja bede pisacxc .... tylko no własnie jakis kierunek trzeba czy tak odrazu tylko ten numer ???

A tak poza tym to ty nastepne chudzina w naszym majowkowym gronie ... no no no
ładna spodnice masz :ico_haha_01: :ico_haha_01: :-D :-D :ico_oczko:

Lady moj sie przekreca z boczkow na brzuch hehe taki agent jest .....

ale z moich obserwacji winika ze dziewczynki szybciej niz chłopcy rozwijaja sie intelektualnie ale za to chłopcy fizyczniej sa sprawniejsi heheh odryłam Ameryke nie ? hihihi

[ Dodano: 2007-08-01, 10:44 ]
http://s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53994
no i dajcie teroch krwi na kaca hehehe

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 sie 2007, 10:52

dobry wzystkim :-D mój mały terorysta je dzis co godzine!!! rany - w tym tempie cycki pust beda koło 12!!! :-D
same chudziny .... a człowiek próbuje zrzucic te nedzne 3 kilo i nic :-D
u nas pogoda taka sobie - mój chłop - chory z ostrym zapaleniem ucha ( na ketaonolu - paru ...) pojechał do roboty!!! :ico_noniewiem: :ico_olaboga: nie nadązy człowiek za nim ... a jeczy z bólu ... ech..
ja czekam na niego - bedzie koło 13 to zabiore mu samochód i rusze z Hubertem w trase ! :-D niby słonce - a nie ?
Lady - ty z Wa-wy jestes? tak mi cos sie wydaje??? czy nie?
dobra - radyjko przygrywa - jazzik leci - milutko - lece poskładam rzeczy i poruszam biodrami w rytm :-D

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 sie 2007, 11:19

Wczoraj znów się wku.... opisałam się i wywaliło wszystko TT nie działał. mama_Dominika, ja też karmie tylko piersią i nie mam zamiaru tego zmieniać, Karol ciągnie cyca kiedy chce i i le chce, czasami nawet co godzine, jak chce z nim usnąć, a ja nie bronię bo mnie jest tak dobrze, a kolka już minęła więc niech się moje biedne dziecko teraz spokojnie nacieszy ssaniem piersi, bo serce mi się kroiło jak nie mógł ciągnąć cyca bo go bolało.

A z brzuszka na plecki i odwrotnie to faktycznie dzieciaczki jeszcze mają czas, ale każde dziecko i naczej się rozwija. Koleżanki maluch zaczął siadać dopiero w 9 miesiącu, ale chodzić już w 11tym więc to naprawde różnie bywa, mój świetnie na boczki się przekręca, a szczególnie do cycusia.

A dziś mój Karolek już spokojniejszy, ładnie śpi, wczoraj jednak odreagowywał nadmiar wrażeń z wyjazdu do Radomia mój kochany wrażliwiec.

A teraz uciekam narazie, idę kisić ogórki - przysmak mojego starszaka :-D

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sie 2007, 12:20

gosia A ja nie z W-wy ja z Rybnika, na Śląsku :ico_oczko:

co mam robic z tą główką??
Juz nie mam siły na okrągło jej obracac, bo Milunia jak na ałosć sie przekręca tak jak jej pasuje, boje sie ze jak tak ciagle ja bede obracac to w koncu nieumyślnie jej jakies ścięgno naciągne w szyjce i co wtedy... :ico_olaboga:
w lezaczku podłozyłam jej teraz taka sztywna podusie-przytulanke, ale coz czuje ze zaraz to wyduga... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-08-01, 12:37 ]
kurde i ryczy i ryczy z ta poduszka, co zrobic?? :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”