Awatar użytkownika
asiula26
Beze mnie to forum nie istnieje!

03 sie 2007, 11:39

hejka
napisałam wczoraj długiego posta z wiadomościami dla Paulinki i mi go skasowało i nie połączyło mnie z TT. byłam wściekła, ale już udzielono ci informacji a ja sie pod nimi podpisuje i faktycznie najlepiej wyslac męża niech załatwia sprawy papierkowe

ja właśnie usyp[iam emilke, biedna znowu ma klki. Ale w nocy ślicznie spała od 24ej do 5.30

wczoraj i przedwczoraj spedzałysmy czas na wsi u rodziców, spacerki i te sprawy, małej służy takie powietrze wiec musimy jeździc do rodziców i tesciowej jak najczesciej

Emilka tez ma taką krostke

sorki za błedy ale pisze jedna reke bo na 2ej śpi Emi

[ Dodano: 2007-08-06, 10:18 ]
DLACZEGO TUTAJ SĄ TAKIE PUSTKI?????????????????

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

06 sie 2007, 11:01

Cześć dziewczynki. Co u Was słychać ? Jak wasze maleństwa ? Straszne pustki tutaj są ostatnio

Awatar użytkownika
asiula26

06 sie 2007, 12:12

cześć Aga no straszne pustki, ja co prawda ostatnio żadko zaglądam na TT ale jednak bywam czasami a tutaj takie pustki

Emilka jest dziś marudna, własnie zasnęła ale niewiadomo jak długo będzie spać bo szybko się budzi, wstretne kolki jej dokuczają

Weekend spędziliśmy na wsi, sobote u teściowej a niedziele u moich rodziców, było fajnie, świerze powietrze służy Emilce i jest spokojniejsza niż w naszym mieszkaniu w Bielsku, dlatego kiedy tylko jest to możliwe to wyjeżdżamy na wieś. A w związku z tym żadko bywam na TT.

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

06 sie 2007, 13:11

Cześć Asiula
Współczuję Ci że Twoje maleństwo męczą kolki. Moja Emi miała tylko jedną kolkę a i tak mi się płakać chciało jak widziałam jak się męczy. A podajesz coś na te kolki malutkiej ?
Ja przez pierwsze trzy miesiące miałam bardzo rygorystyczną dietę bo strasznie bałam się tych kolek. Może też dlatego ją oszczędziły. Teraz natomiast jem już wszystko łącznie z kapustą i nic jej na szczęście nie jest :ico_oczko:

Pozdrawiamy Was gorąco i trzymamy mocno kciuki żeby Twoja Emi miała jak najmniej koleczek :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2007-08-06, 17:22 ]
Paulinka a co z Tobą ?? Coś ostatnio się nie odzywasz. Mam nadzieję że u Ciebie i maleństwa wszystko wporządku

Awatar użytkownika
asiula26

06 sie 2007, 19:59

Agusiu ja też trzymam diete i też dość rygorystyczną. Mała nie ma tych kolek z mojego jedzenia raczej z tego że ona bardzo łapczywie je i nałyka się powietrza. Dochodze te ż do wniosku że to może dziedziczne bo i ja i mój m ąż mieliśmy kolki do 6go miesiąca życia. Mam tylko nadzieję że jej szybciej przejdą.

Podawałam jej na te kolki kropelki Espumisan, trochę jakby pomogły ale i tak jak ją chwyci to nic nie pomaga nawet noszenie. Męczy się biedna ale wierzę że jej to wkrótce minie.

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

07 sie 2007, 06:35

Asiula mam nadzieję że te kolki przejdą Emilce jak najszybciej. A swoją drogą moja koleżanka miała podobne problemy ze swoim synkiem. Też jadł bardzo łapczywie a później męczyły go kolki. Ona z kolei podawała mu Viburcol i była bardzo zadowolona.

Awatar użytkownika
asiula26

07 sie 2007, 08:55

Aguś viburkol też mam ale to podaję jak ją bardzo męczy. Emilka wogóle na razie zażywa sporo leków i nie chce jej za bardzo faszerować tym co nie jest konieczne

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

07 sie 2007, 09:07

No to też fakt. Ja mojej Emi podaję tylko witaminki Cebion i Vigantol. Parę razy podałam jej Fenistil jak ją obsypało. Ale generalnie staram się jej nie faszerować lekami. Jeżeli mogę zapytać to jakie leki podajesz maleńkiej. Coś na tą przepuklinę o której pisałaś ??

Awatar użytkownika
asiula26

07 sie 2007, 09:10

mała dodatkowo ma infekcje dróg moczowych. Przez tydzień podawałam jej antybiotyk BACTRIM a teraz podaje jej furagine.

poza tym lakcid, vigantol, cebion, podsawałam też espumisan ale już skończyłam, no i w razie potrzeby viburkol

Awatar użytkownika
Olciiaa
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

07 sie 2007, 13:31

Asiula wiem co czujesz!!! Kolki to faktycznie straszna sprawa. Moja mała jak narazie miała dwa ataki, tak przeraźliwie płakała że myślałam że mi serce pęknie. Pomaga jej bardzo noszenie pionowo i mocne przyciskanie do mojego ciała i szumienie do uszka, wtedy się uspokaja. Narazie rzadnych lekarst jej nie podaje tylko cherbatke ułatwiającą trawienie.

Wróć do „Pozostałe”