mz74, ma racje !!!
karina22, szczerze jestem pod wrażeniem polskich lekarzy, bo oni nic nie zalecają, mój mi powiedział jak byłam w 10 tygodniu, że jeżeli mam mdłości od witamin to prada odstwić ale niedłużej jak do 3 miesięcy, bo do dziecka rozwoju potrzeba wiele i jak nie znajdzie tego, to wszystko ściąga z ciebie i to chodzi o ciebie, bo dziecku nic nie będzie ale twoje ciało będzie cierpieć. To ci mówię ja od mojego lekarza, a tak to potem można doprowadzić się do anemii, i potem jest problem, lepiej nie czekać na złe wyniki.
Wiem, że lekarz powiedział ale jeszcze nie powiedział, że kwas foljowy musi być brany z witaminą B12, zapytaj się go zobaczysz jak poczuje się, głupio, ja zrobiłam tutaj tak, jak lekarz mi mówił, że po odstawieniu antykoncepcyjnych możesz od razu zajść w ciąże a ja z pytaniem a co z kawasem foliowym to też nie potrzebne i facet się zamknął i już więcej do niego nie wróciłam. Tą całą sytuację powiedziałam mojemu ginkowi pochwalił mnie za zachowanie i postawe i walko o siebie i swoje zdrowie oraz naszego dziecka.